Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Пишувате онака како што сакате да биде.

Не сте воопшто во право. На последните два пописа ако не те најдат дома ти оставаат известување на врата: „На 12/03/2021 година во 10:20 часот ќе дојдеме повторно...“ Твое е да бидеш присутен. Дури и да не ти оставиле известување, дури и да не дошле воопшто, должен си сам да се пријавиш во општинската изборна комисија.

Знаејќи во каква држава живееме и како користат секоја прилика да лупаат казни...

Не, не убедувам никого да отвора врата, ниту да не отвора. Само изнесувам факти кои Левица треба да ги има во предвид пред да повикува на неотворање.
Искрено, не се сеќавам вака дека беше. На пропаднатиот попис знам дека ако и по втор пат немаше никој дома се попишуваше тоа што можеше да се утврди на лице место од попишувачите.

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Искрено, не се сеќавам вака дека беше. На пропаднатиот попис знам дека ако и по втор пат немаше никој дома се попишуваше тоа што можеше да се утврди на лице место од попишувачите.
На лице место можеш да утврдиш приближна квадратура на куќата, плус висина (приземје + спрат). Тоа и го наведуваш. Не знаеш дали некој живее во неа, колку простории има, од што и кога е градена... Сето тоа е во ред. По селата 80% од куќите се празни, но сепак се попишуваат како живеалишта.

Домаќинствата ги попишуваш на адреса која тие ќе ја кажат. Не по лична карта или на адресата на која се во дадениот момент. По правило на адреса на која поминуваат најголем дел од времето.

Не знам како сега е во законот (и подзаконските акти) порано беше задолжително сам да се пријавиш доколку попишувачите од било која причина не дошле. Ќе летаат казни наголемо, се разбира доколку масовно не се игнорира пописот.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
На лице место можеш да утврдиш приближна квадратура на куќата, плус висина (приземје + спрат). Тоа и го наведуваш. Не знаеш дали некој живее во неа, колку простории има, од што и кога е градена... Сето тоа е во ред. По селата 80% од куќите се празни, но сепак се попишуваат како живеалишта.
Да, тоа се попишуваше.

Имав прирачник/упатство за попишувачи од прошлиот попис, ако го најдам баш ќе видам што у случај ако некој константно не е дома.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.794
Поени од реакции
8.517
Не сте воопшто во право. На последните два пописа ако не те најдат дома ти оставаат известување на врата: „На 12/03/2021 година во 10:20 часот ќе дојдеме повторно...“ Твое е да бидеш присутен. Дури и да не ти оставиле известување, дури и да не дошле воопшто, должен си сам да се пријавиш во општинската изборна комисија.
Јас ливче не најдов, може некој од комшиите го земал и го фрлил за инае, ептен се катиљ народ. Ако можете да докажете дека сум примил известување ве молам повелете.

Твое е да бидеш присутен. Дури и да не ти оставиле известување, дури и да не дошле воопшто, должен си сам да се пријавиш во општинската изборна комисија.
Не знаев, не бев известен. А и да бев, месецов имав температура, па од претпазливост се ставив во самоизолација за да не заразам други.

Знаејќи во каква држава живееме и како користат секоја прилика да лупаат казни...
Да многу се лесни на рака кога се пишуваат казни али тоа во апсолутното мнозинство се казни пишани од полицаец или инспектор на лице место. Во случајот со попис е комплетно различна ситуацијата.

1615363448271.png

Се гледаме на суд да докажат они дека јас свесно не сум им давал податоци наместо мојата верзија дека јас сум бил во самоизолација поради пандемијата ( за која има и вонредна состојба) и полициски час. Притоа они ќе немаат записник од полицаец ниту од инспектор од лице место со кој утврдиле состојба. Буквално ќе биде мојот збор против нивниот.

И за крај секоја казнена постапка што ќе ја почнат или казна која ќе ја пишат ќе биде само доказ за колку е пописот статистички невалиден.

D

Deleted member 12196

Гостин
Јас ливче не најдов, може некој од комшиите го земал и го фрлил за инае, ептен се катиљ народ. Ако можете да докажете дека сум примил известување ве молам повелете.
Напишав дека си должен сам да се пријавиш во пописната комисија.
Не знаев, не бев известен. А и да бев, месецов имав температура, па од претпазливост се ставив во самоизолација за да не заразам други.
И јас не бев известен дека дење треба да возам со светла, ама си платив казна. А за самоизолацијата имаш ли некаква лекарска белешка?
Да многу се лесни на рака кога се пишуваат казни али тоа во апсолутното мнозинство се казни пишани од полицаец или инспектор на лице место. Во случајот со попис е комплетно различна ситуацијата.

1615363448271.png

Се гледаме на суд да докажат они дека јас свесно не сум им давал податоци наместо мојата верзија дека јас сум бил во самоизолација поради пандемијата ( за која има и вонредна состојба) и полициски час. А и секоја казнена постапка или казна која ќе ја пишат ќе биде само доказ за колку е пописот статистички невалиден.
Вонредна состојба (засега) нема. Полициски час (противуставен) постои, а дали ќе постои за време на пописот?

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.794
Поени од реакции
8.517
Напишав дека си должен сам да се пријавиш во пописната комисија.
Ти кажав бев болен, а никој и не ме извести. Не ja знаев процедурата.

И јас не бев известен дека дење треба да возам со светла, ама си платив казна. А за самоизолацијата имаш ли некаква лекарска белешка?
Си платил казна зошто те застанало официјално лице кое има привилегија да востанови прекршок. Полицаец. Во мојот случај кое ќе биде официјалното лице, судијата? Ок се гледаме на суд. Таму ќе си ја кажам вистина кога се разболев бев на викендица, а мобилниот сум го заборавил. Па се самоизолирав таму да не разболам случајно некој друг. Многу сличен случај на Мијалков, мислам дека е и истиот тип на Корона вирус.

И повторно на крајот од денот секоја напишана казна ја уништува валидноста на пописот.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.933
За да те казни треба да состави записник да ти земе податоци. Како ќе состави записник и чии податоци ќе ги наведе кога не знае кој е од другата страна на вратата.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Абе нека не си прават со умот бајрам, во ситуација кога имаш обврска да влезиш во самоизолација ако си бил во контакт со некој 'потенцијално' болен од корона можиш како сакаш да се правдаш.

Иначе баталете тоа со пописот, ова е далеку побитно и за државата и за Левица.

D

Deleted member 12196

Гостин
Ти кажав бев болен, а никој и не ме извести. Не ja знаев процедурата.
За да те казни треба да состави записник да ти земе податоци. Како ќе состави записник и чии податоци ќе ги наведе кога не знае кој е од другата страна на вратата.
Вртиме во круг и никако да се разбереме.

Ако не ти дојде попишувач дома должен си сам да отидеш во пописната комисија (претпоставувам дека и сега така е уредено). Никого не го интересира дали си бил зад вратата или не си бил. Никого не го интересира дали си бил известен или не си бил. Не те попишале, оди сам да се попишеш. Се водат по мотото: Не те оправдува тоа што не си знаел.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.933

Ако не ти дојде попишувач дома должен си сам да отидеш во пописната комисија (претпоставувам дека и сега така е уредено). Никого не го интересира дали си бил зад вратата или не си бил. Никого не го интересира дали си бил известен или не си бил. Не те попишале, оди сам да се попишеш. Се водат по мотото: Не те оправдува тоа што не си знаел.
И ако не отидам, што ќе направат?

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Иначе баталете тоа со пописот, ова е далеку побитно и за државата и за Левица.

Која држава? Северџанистанска за држава ја сметаш
Инаку веста е одлична час побрзо да ве продаде црпе со се земја и камења.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.794
Поени од реакции
8.517

А ти не разбираш дека и мене не ме интересира и дека ќе одам на суд и таму ќе разрешиме се. Немаат закон според кој би ми пишале казна директно.

И на крајот на денот не разбирам зошто толку многу се грижите за финансиска ситуација на тие што ќе бојкотираме. Мислам 200 евра се на крајот на денот не се 2000 или 20 000 евра кои сериозно би ме руинирале финансиски. Ако се легитимизира пописот каде што ќе има одеднаш 30% шиптaри и десетици илјади бугари моите загуби ќе бидат х100 - х200 само од опадната вредност на недвижнини.

Да не ни зборам за тие што имате во фамилија луѓе кои работат на државно. Рачунајте 30% си носат со себе свои квоти а администрацијата не може да се шири вечно. Вашиот ќе лета од работа за Џеват да влезе. Ќерка ви што требаше да ја вработат како наставничка, а тоа нема да може зошто нема буџет дека целиот буџет отиде на нововработени Ибраими да предаваат Албански во Македонска Каменица дека 30% се, а Македонците веќе не се над 50% па да бидеме унитарна држава.

Денес заштедените 200 евра може да испадне да ви се најдат само за потплаќање на граничарот на Унгарско - Срската граница зошто новите "власти" не се баш фини. И тоа не важи само за Македонскиот народ туку и за сите помали етнички заедници турци, босанци и посебно србите и ромите. Ќе видите како убаво гази Балистичко-Бугарската чизма. Децата ќе ви ги продаваат како стока по Италија, Швајцарија, итн ... како на времето со ромите што правеа.

Последно уредено:
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Да не ни зборам за тие што имате во фамилија луѓе кои работат на државно. Рачунајте 30% си носат со себе свои квоти а администрацијата не може да се шири вечно. Вашиот ќе лета од работа за Џеват да влезе. Ќерка ви што требаше да ја вработат како наставничка, а тоа нема да може зошто нема буџет дека целиот буџет отиде на нововработени Ибраими да предаваат Албански во Македонска Каменица дека 30% се, а Македонците веќе не се над 50% па да бидеме унитарна држава.

Денес заштедените 200 евра може да испадне да ви се најдат само за потплаќање на граничарот на Унгарско - Срската граница зошто новите "власти" не се баш фини. И тоа не важи само за Македонскиот народ туку и за сите помали етнички заедници турци, босанци и посебно србите и ромите. Ќе видите како убаво гази Балистичко-Бугарската чизма. Децата ќе ви ги продаваат како стока по Италија, Швајцарија, итн ... како на времето со ромите што правеа.
За тие партиски ботови по администрација ама ич не ми е гајле. Една од главните причини заради тоа што сме вукојебина е таа неспособна партиска багра испикана по разни институции со цел само да гласа и ништо да не работи. Ме заболе дали Џеват или Ибраим ќе е на нивно место, иста штета прават на Македонија и Македонскиот народ како и автохтоните. Лошото е што ние ги плаќаме.

Ќе видиме како ќе се одвива ситуацијата, но не сум луд да пуштам некој дома во вакви бројки. Самото форисрање на пописот во сред пандемија го открива договорот за фалсификат.

D

Deleted member 12196

Гостин
на крајот на денот не разбирам зошто толку многу се грижите за финансиска ситуација на тие што ќе бојкотираме. Мислам 200 евра се на крајот на денот не се 2000 или 20 000 евра кои сериозно би ме руинирале финансиски.
Не ми е воопшто гајле за твојата финансиска ситуација. Ниту за твојата, ниту за останатите што ќе бојкотирате.

За тебе 200€ можеби не се многу, за друг се многу. Секој треба да знае со што се соочува и што може да очекува. Понатаму нека носи одлука за која мисли дека е исправна.

M

Macedon1um

Гостин
Сериозно мислите дека во изборна година властите ќе казнуваат граѓани за непопишување ? Баш и тоа чудо да го видам, инстант гласови против нив имаат

Kajgana Shop

На врв Bottom