Вртиме во круг и никако да се разбереме.
Ако не ти дојде попишувач дома должен си сам да отидеш во пописната комисија (претпоставувам дека и сега така е уредено). Никого не го интересира дали си бил зад вратата или не си бил. Никого не го интересира дали си бил известен или не си бил. Не те попишале, оди сам да се попишеш. Се водат по мотото: Не те оправдува тоа што не си знаел.
А ти не разбираш дека и мене не ме интересира и дека ќе одам на суд и таму ќе разрешиме се. Немаат закон според кој би ми пишале казна директно.
И на крајот на денот не разбирам зошто толку многу се грижите за финансиска ситуација на тие што ќе бојкотираме. Мислам 200 евра се на крајот на денот не се 2000 или 20 000 евра кои сериозно би ме руинирале финансиски. Ако се легитимизира пописот каде што ќе има одеднаш 30% шиптaри и десетици илјади бугари моите загуби ќе бидат х100 - х200 само од опадната вредност на недвижнини.
Да не ни зборам за тие што имате во фамилија луѓе кои работат на државно. Рачунајте 30% си носат со себе свои квоти а администрацијата не може да се шири вечно. Вашиот ќе лета од работа за Џеват да влезе. Ќерка ви што требаше да ја вработат како наставничка, а тоа нема да може зошто нема буџет дека целиот буџет отиде на нововработени Ибраими да предаваат Албански во Македонска Каменица дека 30% се, а Македонците веќе не се над 50% па да бидеме унитарна држава.
Денес заштедените 200 евра може да испадне да ви се најдат само за потплаќање на граничарот на Унгарско - Срската граница зошто новите "власти" не се баш фини. И тоа не важи само за Македонскиот народ туку и за сите помали етнички заедници турци, босанци и посебно србите и ромите. Ќе видите како убаво гази Балистичко-Бугарската чизма. Децата ќе ви ги продаваат како стока по Италија, Швајцарија, итн ... како на времето со ромите што правеа.