Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Амбасада, фирма, невладина поентата ми беше дека не верувам дека изборните кампањи се водени од нивни кадри.Вака од надвор кај нив во партија не ми изгледа како да има ниту еден аналитичар или технократ или квалитетен бирократ.Буквално се плукни залепи веќе 5 години во секој аспект.

Со вториот болд пак воошто не се согласувам, мислам дека им е потребен и далеку поголем радикализам но и далеку поголема локална организираност. Тие таквите пензионери што не ги боли таквото за државата се нај-клиентелистичката група на гласачи во Македонија заедно со партиските војници во државно, земјоделците за субвенции и градот Охрид.Година дена можеш да тераш кампања само кај нив, да стигнеш до добар процент на подршка и се што ќе е потребно е Муртинецот да излезе со 1% покачување на плата или 2000 денари помош за пензионери и во 6 сабајле ќе бидат таму да гласаат за него.Немаат кичма никаква, идат со ветрот на сите страни како кеса и најчесто за кој најверојатно ќе победи.

Далеку подобра инвестиција ти е да идеш по гласовите на нивните внуци или деца на кој им е смачено веќе од се и се едноставно само лути, и да се надеваш дека истите потоа ќе ти ги донесат и нивните гласови. Има причина зошто таа категорија на гласачи ( млади) е секогаш толку зборена иако се квантитативно најмала група на гласачи и знаат и доста од времето и да не гласаат. Ако ги убедиш во твојата политика, има на глава да им се качат по дома додека и нивните браќа,сестри,родители, баба дедо не гласаат за истите. А постарите посебно се најподложни на таков притисок.

Исто така лутите,радикалните и пред се високо мотивираните ти се и гласачите кои за без пари и без никакво водење ќе ти направат на терен подобра и за беспари кампања одколку кој било партиски кадар. Еден на кош, на фудбал, на планина или во кафана ќе ти донесе повеќе гласови одколку 20 со памфлети од врата до врата.
Другар, не знам што воопшто полемизираш по ова. Нормално дека има СДС има јаки изборни експерти Американци, најмалку од бомбите до ден денес. Тоа е мислам јасно како ден и нема што да се сомневаш кога е апла очигледно. Невладините ја водат СДС, министрите им се од невладини организации, а Заев е нивен полтрон.
Слично е и со кампањите на ДУИ. Гледаме какви трупови профилираат и во двете партии, нема шанси ДУИ да е на власт 20 години со свои кампањи, како што немаше шанси СДС да дојде на власт и да победи годинава без јаки странски стручњаци. Да не беше Калето/Сорос ден денес се сомневам дека ќе постоеа како СДС, така и ДУИ.
Инаку и ДПМНЕ на Груевски имаше таква јака структура со Конрад Аденауер и Израелци на времето, од која во крајните години од Груево доба се отколна Конрад Аденауер, а се закачија Маџарски, Српски и Руски структури.
Со тоа што ДПМНЕ за разлика од СДС имаа исто така јаки екипи на терен и имаа многу подобра пропаганда и структура во медиуми.
На моменталното ДПМНЕ аферата рекет му ја наместија Маџарите и Ларис Гајзер непосредно пред избори мислејќи дека нема шанси да промашат пенал, ама ете се случи млитава и аматерска кампања на ДПМНЕ со се ковидот, па изгубија нешто што тешко беше претпоставливо дека ќе можат да го изгубат.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.333
Поени од реакции
4.634
И некој пресметувал (сигурно не васиљ или коста п) дека ќе му треба и албанска партија на муртинецон во коалиција за да има шанси на изборите и му дозволил. Коа ќе им притреба смена на власта ќе му кажат на мицко е сеа смееш да одиш со села во предизборна коалиција :D

H

HoT _iCe

Гостин
Ај земи ги @парва и @HoT _iCe под рака и мафнете ми се од форумов со ова скапаниов дијалект.
Хот Ајс не е активан на форум веќ две недеље и еве прва нотификација од напатено душиче, интелектуално возвишено Анон педерче од Скопје. После плачеш како пиче по пријаве, вреѓаш ме по приватни поруке па плачеш па. Стварно си менталан пациент, дефинитивно иди да се провериш негде, тај кревка психа што ти е останала куде и да е и тој ќе отиде у курац, колко и да те нејќу, не би ти посакаја да се самоубиеш.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
И некој пресметувал (сигурно не васиљ или коста п) дека ќе му треба и албанска партија на муртинецон во коалиција за да има шанси на изборите и му дозволил. Коа ќе им притреба смена на власта ќе му кажат на мицко е сеа смееш да одиш со села во предизборна коалиција :D
Па да, во ваков изборен модел тие 10-20 илјади гласа на Беса дупло вредеа. Без нив сигурно ќе имаше 3/4/5 пратеника помалку. До танчина ја изработија кампањата сороспиите.

M

Macedon1um

Гостин
Нема да ме чуди ако сегашнава власт со амин од надвор проба и успее да ја растури АА, покрај Левица они се клучот за праќање на Дуи-Сдсм-Беса во опозиција

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Можеби таквиот пристап на Апасиев е причината што народот ја гласа Левица, но како што одминува време народот се повеќе ја ососзнава идеологијата на левичарите а со самото тоа свеста на луѓето а претежно на младите се буди а интересот за политика се зголемува.

Низа на млади деца кои предходно членувале во сдс и дпне сега пристапуваат во Левица.

Не поминуваат поќе лагите. Сдс и дрпмне не се веќе секси. Еден Крмов има поќе гледаност од Зајко и Мицко

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Несомнено ќе фрлат по некое евро на пацери како Солза, Најчевска, Богојевски, кои уште сега мелат се и сешто за Левица, или па ќе исфорсираат и парадираат некои старо-нови франкештајн креации.
У групава најдоле што ја имаш напишано има и луѓе не се толку опасни кога би добиле државна функција, но се такво набилдано его, што не ја ни гледаат големата слика и не се ни свесни за чиј интерес работат. Левица е далеку од идеална партија, меѓутоа третманот што го добива од експертутките е благо кажано не-фер, а реално кажано идиотски.
Мислам дека овие години партијава е во слична ситуација е како дпне у времето на љубчо пред 98ма. Други времиња беа, други беа медиумите. МТВ и две-три приватни телевизии, печатени медиуми - така се информираше народот. Од тоа што јас го памтам од тоа време, дпне беше игнорирано, а во приликата кога мора да се спомне, ги прикажуваа како црна сотона (после и се докажа дека за к не ги бивало и нив, ама не беше таа сликата која се прикажуваше, на пример, сите мислеа дека месец дена откако би дошол љубчо на власт, ние топтан би се споиле со татарите, аншлус, ко Хитлер што ја анектирал Австрија.....никој не зимаше у обзир дека татарите се племе у уште поголем хаос од нас и ден денешен и дека главната опасност доаѓа од шиптaрскиот иридентизам, а што е најтрагично што баш сдс денес им се гузи у име некаква блискост, со нив историски НИКОГАШ не сме биле блиски). Избегав од темата малку - теркот за црнење на Левица сега е тој - не може да се збори за минато, пошо го немаат, сдс практично се упика во анти-грујо протестите, беа како дрогиран коњ до тогаш и ако за нешто треба да збори против луѓето од Левица, тоа е за во тој краток период. Времето на „креативни“, агресивни експертутки од калибарот на латас пројде, а и латас проаѓаше пошо шител има гледаност, а телма реално нема. Дури и овие про-сдс интернет портали имам впечаток дека немаат голема читаност (не сум проверил, ова, личен впечаток е).

Амбасада, фирма, невладина поентата ми беше дека не верувам дека изборните кампањи се водени од нивни кадри.Вака од надвор кај нив во партија не ми изгледа како да има ниту еден аналитичар или технократ или квалитетен бирократ.Буквално се плукни залепи веќе 5 години во секој аспект.

Со вториот болд пак воошто не се согласувам, мислам дека им е потребен и далеку поголем радикализам но и далеку поголема локална организираност. Тие таквите пензионери што не ги боли таквото за државата се нај-клиентелистичката група на гласачи во Македонија заедно со партиските војници во државно, земјоделците за субвенции и градот Охрид.Година дена можеш да тераш кампања само кај нив, да стигнеш до добар процент на подршка и се што ќе е потребно е Муртинецот да излезе со 1% покачување на плата или 2000 денари помош за пензионери и во 6 сабајле ќе бидат таму да гласаат за него.Немаат кичма никаква, идат со ветрот на сите страни како кеса и најчесто за кој најверојатно ќе победи.

Далеку подобра инвестиција ти е да идеш по гласовите на нивните внуци или деца на кој им е смачено веќе од се и се едноставно само лути, и да се надеваш дека истите потоа ќе ти ги донесат и нивните гласови. Има причина зошто таа категорија на гласачи ( млади) е секогаш толку зборена иако се квантитативно најмала група на гласачи и знаат и доста од времето и да не гласаат. Ако ги убедиш во твојата политика, има на глава да им се качат по дома додека и нивните браќа,сестри,родители, баба дедо не гласаат за истите. А постарите посебно се најподложни на таков притисок.

Исто така лутите,радикалните и пред се високо мотивираните ти се и гласачите кои за без пари и без никакво водење ќе ти направат на терен подобра и за беспари кампања одколку кој било партиски кадар. Еден на кош, на фудбал, на планина или во кафана ќе ти донесе повеќе гласови одколку 20 со памфлети од врата до врата.
Види, во нешто се согласуваме - јас не би генерализирал. Ако мене ме прашуваш, би ги казнил пензионерите многу јако, ама не е скроз чиста ситуација и не е баш фер. Има многу, многу млади што не гласаат. Многу има што си отидоа од државава. Тие што останале се нивни жртви, а не само на пензионерите. Инаку, во право си, да, дај боже да разберат и нешто идеолошки. Јас се сомневам во системски промени - тоа светот нема да ни го дозволи, посебно не во време кога имаат тотална воена, разузнавачка, политичка, полициска контрола врз нас, ама дека вработените можат да добијат поголеми права, дека треба да се врати поредок, барем некаков елементарен правен систем - за тоа мора да си се избориме.
Како што викаш, добро е внуците да се мотивираат да гласаат, но и овие, клиентелава, јес да се поголем процент од нив - лоботомија, празни глави. Не знам дали уште истата пракса се тера со оние списоци на гласачи што си ги донел за да си го задржиш местото во државна администрација, ама од тие што ги знам, не сум чул дека некој останал без работа - баш напротив, ја оптеретуваат адмиистрацијата без усул, па ако веќе си го сместил газот, барем гласај разумно или подобро не оди на гласање, за да не наштетиш уште повеќе. Сигурно претерувам со оптимизмот за интелигенцијата на некој таков пацов што животна желба му е државна работа со книшка, без школо, ама ете...
Имам пишувано назад во темава - таргетот мора да е: земјоделци, луѓе што работат практично робовски професии, најмногу текстил, градежни работници - тие треба конечно да прогледаат. И тогаш критиките ми беа дека многу беа насочени во твитер-фејсбук офанзива, што оваа таргет група практично и е непозната или воопшто нема или не ја користи за политичко информирање.

Како и да е, настапите во Собрание до сега, мора да им ги пофалам и на двајцата. Највпечатливи се во она сивило и не знам дали се за верување анкетиве, ама во добар правец се движат, покрај сите искушенија.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.309
Почнаа со закани кон Апасиев, барем тој така објавил. Се сомнева дека ќе му извадат прислушкувани снимки. Ќе има по некоја глупост сигурно ама пошто не бил во некоја моќна функција не верувал дека ќе испадне нешто. Туку каква е таа држава во која секој е следен и прислушкуван па се користат за уцени тие снимки. Бетер од Северна Кореја.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Џабе СДС и ДПНЕ се тепаат за Левица. Вистината е дека тие одработуваат за Интегра. За возврат, Крмов и Апасиев добиле куќни парцели на месечината и одработливо земјиште на Марс.

Се верува дека автомобилот на Апасиев е вселенско летало кое личи на Алфа Ромео се со цел народот да не го открие.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ние дежурните од министерството за вистина на оваа тема сакаме да се пофалиме дека добивме и сокче од морковче покрај чорбиче за пеевче, имено нашето мото е-нема нешто шо не можеме да исплукаме, но истовремено нема нешто шо не можеме да излижеме.
Ideme napret!
NмаРа3лика!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.931
Поени од реакции
50.723
Знам дека имате прислушкувани снимки за мене уште од „бомбите“, знам дека имате видео материјали од илегални ПИ мерки за мое тајно следење за време на референдумската кампања #Бојкотирам, знам дека имате смс или други принт скринови и мејлови од мои преписки
нешто е вистина, нешто е полу-вистина, а нешто е лага :icon_lol:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.389
Поени од реакции
23.217
Иначе, ДА - се среќавам со кој сакам и каде сакам!
Ми делува дека седнал со Зоран на кафе некаде или па некој друг контроверзен лик. Ќе видиме што ќе биде од ова, ако биде нешто. Ако искочи па дека е сечено, лепено, местено (како голем дел од снимките на Грујо) голема услуга ќе му направат.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ок, на Окта полни, пошо е македонска.

Само да потсетам дека Макпетрол е АД, што значи дека има акционери меѓу вработените и кон нив не би било фер да се спроведе национализација.
Значи, барајте ја вината во функционерите на прошлите влади и оваа што дозволиле таква калакурница.

И друго, што е многу добро познато, јас попрво би прочепкал во Оилко, фирмата што го врши транспортот на дериватите - таков нон-сенс, транспортот да го врши аутсорс фирма, која случајно е во сопственост на директорот - од авион се гледа дека нешто не е во ред.

134974060_10158984093421952_5116320993328366837_o.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom