Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
Dryze daj
Dryze daj olabavete go so Stojance , zgresil covekot , ima oravo na stav i mislenje , ginel za makedonija poveke od sote nie sto sme patrioti ,vklucuvajki se i sam sebe , zatoa nikogas nema da kazam a i nema da imam oravo da kazam zbor protiv nego, zosto ne bil rezerven vojnik, ili strazar vo kasarna , vo prv red ginel za makedonija, site sranja posle toa se odluki na covek, a covek gresi. E sega za pametnite sto vikaat za kafeto mozat da idat da kakat na mira bez da gi boli, dvujca normalni lyge pijag kafe , ne jademe gomna ministerot alabanec so sluzbena kola vo rabotno vreme parkirana prsd kafic na kej , sedna da pie kafe , tuku za Stojance i Apasiev na samrak vo nekoja sobranjska kancelarijapijat kafe , vrv na patriotizam sme be zatoa ne ne biva. Vtoro , koj sakate da bide direktor na KRIZEN STAB ?? Covek koj vo najstresna pozicija ke ostane so puls 120/80 i smireno ke reagira , ili neko pice kako zajko o grujo so se jaki na zbor a vo ocite im gledas sjajot na kukavica i se spremaat da skokat vo dupka kkga nekoe dete balonceto ke go pukne do niv ?
Муабетот за Стојанче е веќе стар ко ланскиот снег ама дека ме цитира.

Стојанче е добар пример за тоа зошто не не бидува. Со повеќе примери.

Имам али повеќе имав голема почит за него оти ја бранеше Македонија и сериозно беше повреден. Имав и почит за тоа дека оди во Ирак или кај и да беше за да ја храни фамилијата и дека ја критизираше владата. Почитта ја изгуби тогаш кога почна да ги лиже тие газови чиј сопственици сакале да го утепаат. Исто така со устата искажа толку гомна и спротивни тези во споредба од 2001 и следните години што не можам да го сфатам веќе сериозно. Наградата му беше вработување, некојси политички успех и сега функционер. Тоа е сторијата од Македонскиот патриот кој за работа плука на све за што се залагал. Ни прв ни последен ама тажен случај.

Потоа ако Стојанче бил војник, која квалификација или искуство има да биде одговорен за справување со корона кризава која е надвор од секоја контрола веќе неколку месеци? Не е војна не мора да оди на фронт па да има потреба пулсот да му е стабилен. Треба многу повеќе од тоа, знаење, концепти, стратегија и афторитет тие да бидат применети. Ништо од тоа нема. Искусен пожарникар или доктор да ставеа барем ќе имаа некое знаење за темата за која се поставени. Тоа е вториот пример, дека се ставаат луѓе на важни функции без всушност да имаат квалификација за тоа. Надвор дневно умираат 40 луѓе од корона овој се сликал кај што вари кафе. Не е до кафето смее да пие и во криза ама сликата што ја дава е многу лоша. Не верувам дека главните за справување со корона кризава во сериозниве држави би објавиле слика кај што варат кафе. Ете затоа кризава нема да заврше ќе земе нов сафат, очекувајте бројките полека да одат накај 50 и 100 жртви дневно. Што правиме тогаш?

А за учките доволно често коментираме што не значи дека не смееме да коментираме за нашите бисери.

И на крај: Стојанче ја бранеше Република Македонија. Зошто толку гордо зборува за Северна Македонија? За Северна ли стана хендикепиран?

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
765
Поени од реакции
1.936
Муабетот за Стојанче е веќе стар ко ланскиот снег ама дека ме цитира.

Стојанче е добар пример за тоа зошто не не бидува. Со повеќе примери.

Имам али повеќе имав голема почит за него оти ја бранеше Македонија и сериозно беше повреден. Имав и почит за тоа дека оди во Ирак или кај и да беше за да ја храни фамилијата и дека ја критизираше владата. Почитта ја изгуби тогаш кога почна да ги лиже тие газови чиј сопственици сакале да го утепаат. Исто така со устата искажа толку гомна и спротивни тези во споредба од 2001 и следните години што не можам да го сфатам веќе сериозно. Наградата му беше вработување, некојси политички успех и сега функционер. Тоа е сторијата од Македонскиот патриот кој за работа плука на све за што се залагал. Ни прв ни последен ама тажен случај.

Потоа ако Стојанче бил војник, која квалификација или искуство има да биде одговорен за справување со корона кризава која е надвор од секоја контрола веќе неколку месеци? Не е војна не мора да оди на фронт па да има потреба пулсот да му е стабилен. Треба многу повеќе од тоа, знаење, концепти, стратегија и афторитет тие да бидат применети. Ништо од тоа нема. Искусен пожарникар или доктор да ставеа барем ќе имаа некое знаење за темата за која се поставени. Тоа е вториот пример, дека се ставаат луѓе на важни функции без всушност да имаат квалификација за тоа. Надвор дневно умираат 40 луѓе од корона овој се сликал кај што вари кафе. Не е до кафето смее да пие и во криза ама сликата што ја дава е многу лоша. Не верувам дека главните за справување со корона кризава во сериозниве држави би објавиле слика кај што варат кафе. Ете затоа кризава нема да заврше ќе земе нов сафат, очекувајте бројките полека да одат накај 50 и 100 жртви дневно. Што правиме тогаш?

А за учките доволно често коментираме што не значи дека не смееме да коментираме за нашите бисери.

И на крај: Стојанче ја бранеше Република Македонија. Зошто толку гордо зборува за Северна Македонија? За Северна ли стана хендикепиран?
Ti drzi voda replikata na sekok zbor , samo iskazav mislenje i ne sakam da diskutiram za politika duri ni na forumi. No samo edno apsolutno ne se slozyvam, NIKOGAS na nikoj javen sluzbenik /politicar kakva i da e nacionalanost ne mozes da kazes dovolno zboryvame za niv koga trosat moi i tvoi pari za glupost kako pienje kafe na kej. Mene toj gad mi sluzi i e platen so moi pari dodeka me ebe vo zdrav mozok i mi uzurpira mir so toa so se parkira na kej za da se napie kafe so sluzbena kola.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Левица нема да кандитира градоначалници. Барем она што го знам како информација. Што според мене е полн погодок.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Левица нема да кандитира градоначалници. Барем она што го знам како информација. Што според мене е полн погодок.
Нема шанса. Ако не кандидираат градоначалници ќе направат утка на деценијата.

Зошто според тебе е полн погодок ова и како ќе го „објаснат“ пред народот? Ќе речат „дечки, толку ни е силата, немаме кого да кандидираме“ или ќе се обидат да протнат друга приказна?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.981
Поени од реакции
11.316
Не ми се верува! Во Велес магаре да врзат ќе победат...
Имаа накај 4000 гласови на избори каде се гласа стрикно партиски! На локални каде повеќе се гледа човекот без проблем би ги удвоиле.
Барем за Велес зборам,каде претходните Курто-Мурто градоначалници не уништија буквално.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Велес го уништиле...нека каже некој општина што не е уништена. Фокусот е строго во лапање пари од комуналии за изградба на згради, кои не се трошат наменски или се калкулираат превисоко и во распис на тендери кои се местат. Буквално ништо друго не есапат.
И да, потребни се трети луѓе, макар како советници барем да го отежнат процесот на дрпање на општинско ниво. Сведоци сме дека во Карпош, советници на дпне и сдс гласаат заеднички за дупови во кои имаат бандитски интерес и едните и другите. Моментално мислам дека Левица има еден или двајца советници и исто ко да ги нема, пошо чавкиве ги надгласуваат.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Бранимир ти е во топ3 кадри кај нас во Македонија кога станува збор за Економија. Но човекот кога замина во министерство требаше да застапува левичарски идеологии и идеологии и програми на партијата а не да биди измеќар.
More like во топ 3 демагози за економија.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.790
Поени од реакции
3.861
Нема шанса. Ако не кандидираат градоначалници ќе направат утка на деценијата.

Зошто според тебе е полн погодок ова и како ќе го „објаснат“ пред народот? Ќе речат „дечки, толку ни е силата, немаме кого да кандидираме“ или ќе се обидат да протнат друга приказна?
Ke recat nivnite kandidati ne zasluzuvaat da stojat ramo do ramo so kriminalnite kandidati na sds i vmro

Член од
17 август 2011
Мислења
10.373
Поени од реакции
18.503
Чудно како така топ 3 економист не отворил некоја фирма и да напраи партали тука, туку цел живот е ухлебан на јавни функции.
Може дека е левичар по идологија, не сака да ни ги земе сите пари :)
Автоматски споено мислење:

Грешка. Баш поради тоа што веќе се изгореа да гласаат за некој на невидено, не е за очекување да ја повторат грешката и ќе сакаат да гласаат за некого кого го "познаваат". И двете големи партии ќе извадат некој "доктор" или познат "бизнисмен", слушај ми го зборот.

Левица, така чесно и наивно, ќе извади некој професор, чесен човек, омилен кај студентите, дромец доселеник - и ќе завршат на трето место, затоа што мнозинството ќе гласа за "познат човек".

Во Аеродром, без дилема, овие избори победува ВМРО. Премногу се поврзани и силни на терен. Буквално, да играат "еци пеци пец" и да одберат рандом фаца што голем број дромци слушнале за неа - победуваат. Левица 2-3 советнички места, во најдобар случај. Ако почнат да ги читаат моите совети, можда уште некое бонус :D
Не е возможно да направат ни 5 посто од организацијата на двете партии. Таму веќе имаш и наследен активизам, од родители на деца кој од мали се учени тоа да го прават. Треба да влезат нови луѓе, а за да се случи тоа треба да им дадат нешто. И со тоа се губи поентата на нивното постоење. The game is riged.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Не е возможно да направат ни 5 посто од организацијата на двете партии. Таму веќе имаш и наследен активизам, од родители на деца кој од мали се учени тоа да го прават. Треба да влезат нови луѓе, а за да се случи тоа треба да им дадат нешто. И со тоа се губи поентата на нивното постоење. The game is riged.
Не мора да значи. Еве, ако немаат луѓе, јас би прифатил да ме кандидираат во Аеродром без да ми дадат нешто, чисто колку да го расчистам цело ѓубре во општината (и од комунална и од административна гледна точка) и да ја направам Беверли Хилс за 2 до 3 години.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.373
Поени од реакции
18.503
Не мора да значи. Еве, ако немаат луѓе, јас би прифатил да ме кандидираат во Аеродром без да ми дадат нешто, чисто колку да го расчистам цело ѓубре во општината (и од комунална и од административна гледна точка) и да ја направам Беверли Хилс за 2 до 3 години.
Мислев во смисла немаат активисти за да ја тераат кампањата. Кандидатот можеби ќе мобилизира свои луѓе, ама за време на кампања. Вмро од друга страна тивко си го спрема теренот и во мирни услови, и кога ќе дојде кампањата ќе биде само формалност. Им требаат свежи луѓе кој ќе работат партиски активности, а подржувачи им се луѓе кој никогаш не го правеле тоа. Вмро и сдс го имаат ова испраксирано бајаги, нивните членови си ги знаат по куќи гласачите во населба, кого да таргетираат и што да ветат за да излезе и гласа.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Мислев во смисла немаат активисти за да ја тераат кампањата. Кандидатот можеби ќе мобилизира свои луѓе, ама за време на кампања. Вмро од друга страна тивко си го спрема теренот и во мирни услови, и кога ќе дојде кампањата ќе биде само формалност. Им требаат свежи луѓе кој ќе работат партиски активности, а подржувачи им се луѓе кој никогаш не го правеле тоа. Вмро и сдс го имаат ова испраксирано бајаги, нивните членови си ги знаат по куќи гласачите во населба, кого да таргетираат и што да ветат за да излезе и гласа.
Јасно ми е, се шалев :)
Ама си викам и гарант Апасиев чита форум, па во недостаток на кандидати (како што пишаа некои погоре) можда ќе ме земе предвид. Еве, дури и новиот аватар асоцира на Левица :D

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Бранимир читаше книги на паузите меѓу сетовите кога вежбаше во теретана. Ова некаде беше пред 4-5 години и кога почна да се појавува по телевизии тогаш ми беше познат и ми текна на типчето што читаше книги кога одмараше во теретана.

Од искуство со некој адмнистративни работи по град Скопје ми делува дека си фукнционира колку толку без натегање за врски. Ова за данок плаќање и вадење решенија.

Е сега ако општините од град Скопје се нешто ко општините во периферијата ти Acid за да го исчитиш ѓубрето ќе треба ти да ги засукаш ракавите. Таму од обичен чистач, вратар, комунален работник до разно разни битни фукнции ко раководители на јавни претпријатија што се под надлежност на општината се сите партиски примени и професионалноста и работливоста зависи од партијата.
Ќе им стигне наредба да те саботираат, да не те слушаат, ќе им ветат дека брзо ќе си заминеш и дека на парламентарни ќе им ветат плус нешто и што мислиш дали ќе те слушаат тебе знаејки дека се заштитени со разно разни закони за да ги отпуштиш ?
Автоматски споено мислење:

Целиот систем од најниско до највисоко ниво е испреплетен и извртен со никакви морални вредности и треба комплетен ресет да се направи. Без радикални промени ништо нема да се смени.

Kajgana Shop

На врв Bottom