Им треба лик од калибарот на Бранимир Јовановиќ со добра економска поткованост што ќе може да се уклучи на економски дебати да им даде малку економска тежина и сериозност.
За локалните можеби добра стратегија е да пробаат да најдат луѓе кои постигнале нешто на професионален план (доктори, адвокати, претприемачи со ОК фирми) и да им понудат да ги подржат за кандидати.
Ги критикува нив зашто не се бунеле, а не тие што го донеле законот (кај што беше советник). Типична комуњарска хипокризија.Еве го и Бранимир за Апасиев.
„А бе кај се Апасиев и Крмов да прават „филибастеринг“ за 3-те милиони евра народни пари за политичките партии? Нешто не им текнуваат „смешни“ амандмани кога треба и тие да лапнат стотици илјади евра... Ама добро, нека паднат маските... Нека видат сите убаво дека не им е гајле ниту за сиромашните, ниту за државата, него само за еврата на нивните сметки“, напиша Јовановиќ на својот „Фејсбук“ профил.
Се разбира. И јас сметам дека Бранимир е најголема утка од левичар. На им треба на Левица таков лик.Ги критикува нив зашто не се бунеле, а не тие што го донеле законот (кај што беше советник). Типична комуњарска хипокризија.
Демек знаеле дека ќе пројде затоа не гласале. Што не ги критикува тие што гласале За, да видиме без нив дали ќе прошло.
Како стигнавме на ова дереџе левичари да се декларираат луѓе кој не се и никогаш не биле дел од работничката класа. Човеков цел живот нема седнато со сиромав човек на маса за да ги знае неговите проблеми а тек па да ги решава. Левичарење не е да имаш 3 другари албанци. Како да веруваме дека ќе се грижи за работниците и обичниот човек кога човеков е дел од таа буржоазија против која левицата треба да се стреми.Се разбира. И јас сметам дека Бранимир е најголема утка од левичар. На им треба на Левица таков лик.
Dryze daj olabavete go so Stojance , zgresil covekot , ima oravo na stav i mislenje , ginel za makedonija poveke od sote nie sto sme patrioti ,vklucuvajki se i sam sebe , zatoa nikogas nema da kazam a i nema da imam oravo da kazam zbor protiv nego, zosto ne bil rezerven vojnik, ili strazar vo kasarna , vo prv red ginel za makedonija, site sranja posle toa se odluki na covek, a covek gresi. E sega za pametnite sto vikaat za kafeto mozat da idat da kakat na mira bez da gi boli, dvujca normalni lyge pijag kafe , ne jademe gomna ministerot alabanec so sluzbena kola vo rabotno vreme parkirana prsd kafic na kej , sedna da pie kafe , tuku za Stojance i Apasiev na samrak vo nekoja sobranjska kancelarijapijat kafe , vrv na patriotizam sme be zatoa ne ne biva. Vtoro , koj sakate da bide direktor na KRIZEN STAB ?? Covek koj vo najstresna pozicija ke ostane so puls 120/80 i smireno ke reagira , ili neko pice kako zajko o grujo so se jaki na zbor a vo ocite im gledas sjajot na kukavica i se spremaat da skokat vo dupka kkga nekoe dete balonceto ke go pukne do niv ?Ima poenta posto ima odgovorna funkcija - rakovoduva so glavniot stab za kriznava sostojba od Covid. Relevanten i aktuelen e momentalno. Ima i drugi i pogolemi ribi ama i za niv ima ruganje pri sekoja glupost.
Сум зборувал и во други теми , ќе се повторам и овде.Како стигнавме на ова дереџе левичари да се декларираат луѓе кој не се и никогаш не биле дел од работничката класа. Човеков цел живот нема седнато со сиромав човек на маса за да ги знае неговите проблеми а тек па да ги решава. Левичарење не е да имаш 3 другари албанци. Како да веруваме дека ќе се грижи за работниците и обичниот човек кога човеков е дел од таа буржоазија против која левицата треба да се стреми.
Башка татко му стечаен управник, нека се убие сместа.
Нормално во време кога образованието било достапно само за богатите, тие идеологии биле од нив напишани. Не е само за левичарството, сите историски личности биле од поистакната фамилија. Сега не е така, образованието е достапно и за дете на управникот (Бранимир) и на стечаецот (Апасиев). Мене ми е прилично јасно кој поише знае што зборува.Сум зборувал и во други теми , ќе се повторам и овде.
90% од левичарска идеологија е пишувана од многу богати луѓе , пример Енгелс , Бакунин , Кропоткин во моментов што ми текнаа , тие врска немале никаква со работничка класа , напротив биле прилично богати. Левичарењето никогаш не било само "плачење" на сиромашните и "неспособните" како што денешните модерни десничари ги етикетираат левичарите , напротив развивано и пишувано е од богати интелектуалци.
Сега најмногу е вака поради појавава на интернетов , до пред некои 30тина години(а и сега може да се каже) дека детето од управникот ќе има повеќе пристап до образование , ќе биде генерално подобро воспитано бидејќи самите пари си носат квалитетен живот , детето од стечаецот најверојатно ќе заврши како татко му , работник со лажна класна свест поради неговото опкружување и околина ќе нема можности како детето од управникот. Како и да е генерализирам тука бидејќи генерално е вака , а Бранимир како појава е тешко лигле , плус со оглед на неговата околина го прави уште по одвратен.Нормално во време кога образованието било достапно само за богатите, тие идеологии биле од нив напишани. Не е само за левичарството, сите историски личности биле од поистакната фамилија. Сега не е така, образованието е достапно и за дете на управникот (Бранимир) и на стечаецот (Апасиев). Мене ми е прилично јасно кој поише знае што зборува.
На крајот од денот иако левичарството е развивано од богати интелектуалци истото било следено и преземено од работничката класа, што не е случај сега каде главни подржувачи на Бранимир и фаци ко него се поедеднакво богати луѓе кој ги искористиле придобивките на нашиот систем.
Строго не се согласувам со ова. И ти живееш во Аеродром и знаеш кој ни е градоначалник последниве 4 години. Пред изборите го знаеше некој? Презентираше некаква програма? Се запозна со граѓаните? НЕ! СДСМ и магаре да кандидираа ќе победеше, и сите го знаеја тоа затоа што ем паѓаше ВМРО ем сите му беа лути на Ивица заради зградите во стар Аеродром (меѓу другото).Еве, на пример, ги следам Левица - Аеродром на Facebook (for research purposes, нели). Освен шернување статуси од лидерот, не гледам никакви активности на локално ниво. А ова е една од најбитните општини во Скопје и можеби Македонија. Вчера објавија некој документ за договор на Општината за организирање на настани (склучен пред пандемијата) и се обидоа да предизвикаат внимание, ама некако издишаа поради тоа што "сензационалното откритие" немаше врска со реалноста. Цела година чекам за "shot fired" и на крај испаднаа влажни петарди
Муабетот ми е, Апасиев е интересен, елоквентен и упорен лик кој е вистинска ноќна мора за неговите соговорници. И поради тие квалитети, знае да мотивира луѓе да гласаат за Левица. Но, Апасиев нема да биде кандидат на локални, ниту пак член на совет. Дај малку да ги запознаеме и локалните левичари, ако ги има.
Освен ако е демагошко пропагирање, што би рекло живеење у луксуз и наводно паламудење за работнички права и фер распределба на капиталот, не гледам ништо погрешно во ова што го кажуваш. Ниту Маркс не бил сиромашен. Не само образованието, туку треба самиот да бидеш сведок на некои процеси, за да може да ги разбереш.Сум зборувал и во други теми , ќе се повторам и овде.
90% од левичарска идеологија е пишувана од многу богати луѓе , пример Енгелс , Бакунин , Кропоткин во моментов што ми текнаа , тие врска немале никаква со работничка класа , напротив биле прилично богати. Левичарењето никогаш не било само "плачење" на сиромашните и "неспособните" како што денешните модерни десничари ги етикетираат левичарите , напротив развивано и пишувано е од богати интелектуалци.
Грешка. Баш поради тоа што веќе се изгореа да гласаат за некој на невидено, не е за очекување да ја повторат грешката и ќе сакаат да гласаат за некого кого го "познаваат". И двете големи партии ќе извадат некој "доктор" или познат "бизнисмен", слушај ми го зборот.Строго не се согласувам со ова. И ти живееш во Аеродром и знаеш кој ни е градоначалник последниве 4 години. Пред изборите го знаеше некој? Презентираше некаква програма? Се запозна со граѓаните? НЕ! СДСМ и магаре да кандидираа ќе победеше, и сите го знаеја тоа затоа што ем паѓаше ВМРО ем сите му беа лути на Ивица заради зградите во стар Аеродром (меѓу другото).
Епа сега нека е истиот случај со Левица. Кој и да кандидираат ќе го гласам, а секако и за советници би ги гласал. Нека освојат некоја општина, нека се покажат во нив па после ќе атакуваат силно и на влада. Пошто џабе е само лаење на фејсбук и по телевизии ако немаш никаква моќ.
А не верувам да испаднат шупаци ко овој сегашниов баш заради тоа што имаат поголеми аспирации. Не смеат да си дозволат да заебат, за народот после да не им го сврти грбот кога најмногу ќе треба, на парламентарни избори. Туку баш со докажување во општините каде што имаат голем збор можат да привлечат нови гласачи.