“Социјална правда„ е нечовечка работа, против слободата и рамноправноста. И најдобар пат да се уништи економијата и сите во просек да станат посиромашни. Затоа јас сум голем противник и критичар на Левица. СДСМ и ВМРО се подобра опција ако и мислиш економски добро на Македонија. Левици ќе и направи Харикири на економијата за малку краткотрајна корист на некои посиромашни. На крај и посиромашните ќе бида без работа и со помалку пари. Најлоша опција е Левица на економски поглед. Јас никогаш нема да гласам за неа...Најверојатно или ВМРО или Интегра или неважечки. Левичарски работи ќе се потвдат како многу пати во историјата погубни. Дедо Мраз држава е лажги за мали деца треба да си целосно економски неписмен за да гласаш за Левица.
Ја вака ги гледам работите као политички неписмен,иако ме нарече економски неписмен.
1) Тоа што го опиша ти мене повеќе ми личи на социјална еднаквост при социјалистичко уредување на републиката.Дури незнам дали е возможно социјално уредување,при републикански модел.Како Македонија.
Возможно дури би подржал и социјалистичко уредување,зависи од моделот.Пошто нели имаме повеќе модели на социјализам.
-комунизам
-национал демократија
-советски модел (марксизам-ленинизам)
-кинески модел
-скандинавки модел (социјал-демократија)
2)Јас под социјална правда не подразбирам социјалистичко уредувње на РМ.
Јас подразбирам
-уживање на сите работнички права загарантирани по закон!
-Правилно вреднување на трудот,достојни плати,достојни пензии.
-Праведно општество.
Јас како дете на транзицијата,се поистоветувам со Апасиев,кој е исто така дете на транзицијата.Дете од работничко семејство.Дете на угнетени,обесправени,и бркани од работа родители!
Нас социјализмот ни е врежан во борбата за Македонија.
Гоце Делчев,Карев,Питу Гули биле со социјалистичка мисла. Карпош,Кочо Рацин.