Лажеш курво! [И сите епизоди од хумористичната серија „Буџет за 2013“]

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Едно не ми е јасно, како ги заобиколија амандманите и го донесоа буџетот. Некој нека ми објасни?
Ти текнува Коце - "Абе еби законот"?

Е така.:cool:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Е јас кога ви велам дека во Македонија паралелно постојат три Македонии ВМРОвска Македонија, СДСМовска Македонија и Албанска Македонија не ми верувате, но еве денеска на дело се покажа дека навистина е така, денеска имаше судир помеѓу ВМРОвската Македонија и СДСМовската Македонија !
Појма немам што се случувало сега дојдов од работа, знам дека се беше блокирано во Центар ........ а кој кого млател и кои биле повеќе појма немам, сега ги прегледувам видеава тука постирани и се крстам со лева рака !
Што да кажам народ(овци) и политичари(овчари) без смисла за плурализам и демократија и тоа е тоа, секој сака да биде на власт но на власт може да се само едни oд нив невозможно е и тие и тие да бидат на власт !
Ипак преферирам и давам поддршка на правото и демократијата и овие работи насилства се една грда и лоша слика, не сум за ничија страна неутрален сум и никогаш не сум учествувал во вакви собири, но воопшто не ми се допаѓаат овие работи, власт како што знам се добива на избори а не по улици, секоја власт која ќе се добие на улица исто така ќе биде и земена на улица, ова важи и за двете страни !
Б.Т.В. Оваа година Македонија се врати неколку децении наназад во секое поле, почетоков на годинава започна со меѓуетнички тензии(Македонци VS Албанци), тепачки, масакр врз деца... а еве завршува со сериозна политичка криза(ВМРО VS СДСМ) ..................... :tapp: Wild West !!!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Добро бе напна со таа слика више, што не имаше пред собрание...
Што има лошо во сликата? Нека се види бе ? Јас другар ти се извинувам што ја ставив сликата. Подобро е сега? :D Иди шетај бе :D.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Едно не ми е јасно, како ги заобиколија амандманите и го донесоа буџетот. Некој нека ми објасни?
Си решија дека не важи тоа за нив.Тоа и е најголемиот проблем што никој не разбира каков преседан е ова.Сега секоја следна власт може да си кажува што важи и што не важи за нив.

.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Затоа реков дека ова не е демократкса држава, не ебат ни Устав, ни закон ни деловник, бркаат опозиција и новниарни и за 15 минути си носат буџет, како да се само нивни и само за нив.

Член од
20 април 2012
Мислења
49
Поени од реакции
104
Овие дегениве политички кај беа да го мобилизираат народов на протести кога ги изрешетаа децана кај Смиљковско ? Двајца од егзекуторите уште се слободни.
Кога ги затворија Хашките случаи,малтретираните работници,масакрираните војници кај Вејце?
Меѓуетничка толеранција.Ма немој да ме хебете бре. :mad:
Хебао ги буџет,нека се заколе народов меѓу себе додека си пресмеуваат чии партиски е подолг.Од наредниот викенд ќе ги прчат по Грчко приморје,онака празнично.:tapp:
Во гинисова книга на рекорди по партиски испрани мозочиња на метар квадратен.:notworthy:

Лешперски партиски :гомце:.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Важи бе, двете партии се виновни. Чудно како никој на форумов не е партиски определен и сите плукаат по двете партии. Чудно како и во државава никој не е партиски определен а уствари државава функционира по партиска линија. Пичкарски народ сме биле не сме се бунеле, излезе сега народот одма платени биле вакви биле такви биле................одлучете се еднаш шо сакате ебаве бескичмењаци.
Има луѓе кои се партиски определени(без разлика ВМРО или СДСМ), е сега неутрални има не да нема но и неутралните граѓани имаат свој став и тие се луѓе, тој став може да биде во одредена ситуација или провладин или проопозициски, зависи за што се работи ............... еве јас на пр. сум неутрален граѓанин, на форумов ги имам напаѓано и ВМРО и СДСМ ....... но за жал имаме огромен број на безкичмењаци кои се апла или за Грујо или за Бранко !

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Alex The_Great; од темата на влијателните се префрлив на твитер, кога гледам муцето ти се запењавило денес, пренеси импресии како беше денес на фронт?

Слабо Жерновски слабо

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom