Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    623
Член од
20 март 2025
Мислења
42
Поени од реакции
82
Сметам дека проблемот со скитниците треба да се реши по најбрза постапка,поради тоа што улиците станаа небезбедни за нас обичните луѓе.

* Три пати нападнат од скитници кучиња.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.362
Поени од реакции
8.581
Не личи град воопшто да има скитници кучиња.

Јас многу пати сум видел и кучиња кој се повредени во нозете, кој се со отпаднато влакно од болви и вошки, кој се повредени во муцките од борба со други кучиња. Такви е лошо прво да ги гледаш а не дал Бог да те нападнат има да добиеш некоја болест.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
278
Поени од реакции
202
„Замислете, во Велес од каснувањето на куче некои лица прават бизнис, печалат. Направиле вешачка вилица со заби и механизам со која се самоповредуваат, се каснуваат. Така бараат пари од Општината“, кажа Јанчев пред советниците на Општина Кавадарци.
Градоначалникот Марко Колев, кој уште лани изрази сомнеж за организирана криминална шема за добивање отштета, вели дека ова е бизнис за одредена категорија луѓе.
„Во зима обезедуваат средства за огрев, а наесен за зимница“, вели Колев и рече дека дека побарал детална истрага. „Побарав полицијата да излезе на местото каде е каснат граѓанинот, да ја фотографира повредата и локацијата. Докторите од болницата да потврдат за каква повреда станува збор. Поднесов и кривична пријава за непознат сторител до Обвинителството, да се утврди кој се стои зад овој бизнис“, кажа Колев.
Досега нема информации од Обвинителството дали е е започната и до каде е истрагата и дали има осомничени

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.930
Поени од реакции
43.921
„Замислете, во Велес од каснувањето на куче некои лица прават бизнис, печалат. Направиле вешачка вилица со заби и механизам со која се самоповредуваат, се каснуваат. Така бараат пари од Општината“, кажа Јанчев пред советниците на Општина Кавадарци.
Градоначалникот Марко Колев, кој уште лани изрази сомнеж за организирана криминална шема за добивање отштета, вели дека ова е бизнис за одредена категорија луѓе.
„Во зима обезедуваат средства за огрев, а наесен за зимница“, вели Колев и рече дека дека побарал детална истрага. „Побарав полицијата да излезе на местото каде е каснат граѓанинот, да ја фотографира повредата и локацијата. Докторите од болницата да потврдат за каква повреда станува збор. Поднесов и кривична пријава за непознат сторител до Обвинителството, да се утврди кој се стои зад овој бизнис“, кажа Колев.
Досега нема информации од Обвинителството дали е е започната и до каде е истрагата и дали има осомничени
Па нека ги очистат лингурите за да не прават измами.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.572
Поени од реакции
3.887
Може не ни има изум, овие само не сакаат да даваат пари.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.179
Поени од реакции
36.274
Или анима дунди пуштаат патки.
Гарант ќе имаше фотографии со „изумот за касање“ да имаше нешто во ова.

Автоматски споено мислење:

Џукели има насекаде, агресивни и напаѓаат. Кој не верува нека иде во Карпош3 на тревната површина спроти гимназија Никола Карев, тревникот до библиотеката и до првите кафеани во трговскиот Лептокарија. Има неколку огромни примероци, му се сипаа на еден велосипедист а богами и мене ме лаеа додека не разбрав дека сум им на пат (па нормално им направив место да му се пуштат на несреќникот со точак. За жал не само што немав со мене чаша вода да им фрлам (по советот на @epajas ) туку и двете раце ми беа зафатени со голема кутија со торта... Ако се десеше нешто со тортата дефитивно ќе ги насекирав (pun intended). :unsure:

Тие диви животињи без проблем можат да растргнат помало дете за неколку секунди. Скраја да е... Но наместо справување со дивите животни, ќе читаме малоумни глупости за наводни измами.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
278
Поени од реакции
202
Или анима дунди пуштаат патки.
Гарант ќе имаше фотографии со „изумот за касање“ да имаше нешто во ова.

Џукели има насекаде, агресивни и напаѓаат. Кој не верува нека иде во Карпош3 на тревната површина спроти гимназија Никола Карев, тревникот до библиотеката и до првите кафеани во трговскиот Лептокарија. Има неколку огромни примероци, му се сипаа на еден велосипедист а богами и мене ме лаеа додека не разбрав дека сум им на пат (па нормално им направив место да му се пуштат на несреќникот со точак. За жал не само што немав со мене чаша вода да им фрлам (по советот на @epajas ) туку и двете раце ми беа зафатени со голема кутија со торта... Ако се десеше нешто со тортата дефитивно ќе ги насекирав (pun intended). :unsure:

Тие диви животињи без проблем можат да растргнат помало дете за неколку секунди. Скраја да е... Но наместо справување со дивите животни, ќе читаме малоумни глупости за наводни измами.
ic ne si interesen so taa casa voda, rekov pola l sise voda koe realno sekoj si nosi u tasna..
a i nisto ne kaza od tolku mn kucinja sto spomna bukvalno nikoj ne kasnale a ni tebe, a tamu sekogas e guzva..ete te odminale ko da ne postois.ne te ni primetile, da realno trcaat po velosipedi, koli, motori od nekoja pricina im se interesni
i ne kuceto ne e divo zivotno , zapamti vekje ednas, kuceto e domasno zivotno, ti pokazav na sliki kako izgledaat divi kucinja

Може не ни има изум, овие само не сакаат да даваат пари.
e ima, odamna cveta izmamata so demek kasnati od kuce,ko iljadnici izmami vo ova drzavice ..i u tetovo imase, sega veles..ili pak tolku nesrekni bea, da gi kasaat se edni isti po nekolku pati
no dobro bar na nekoj mu teknalo otsega policijata da ide licno na mestoto kade navodno se kasnati

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.179
Поени од реакции
36.274
„Домашно“ диво животно што напаѓа, касапи и убива луѓе. :unsure:

Член од
28 март 2006
Мислења
18.041
Поени од реакции
12.820
„Домашно“ диво животно што напаѓа, касапи и убива луѓе. :unsure:
Остај ти, општинарите и новинариве "знаат" дека едни исти кучиња касаат едни исти луѓе.
Наместо времето да го потрошат да ги исчистат улиците, тие се занимавале со истраги по амбуланти.

Член од
27 октомври 2017
Мислења
730
Поени од реакции
1.083
Kojznae kolku navistina I'ma lugje kasnati sto ne prijavuvaat I ne tuzat. Vistinskata brojka e sigurno 2-3 pati pogolema

Член од
30 јануари 2009
Мислења
516
Поени од реакции
471
Најјакото е што во Велес има по една глутница од 7/8 кучиња на секој 100 метри по главната улица буквално на секоја раскрсница, што често се пуштаат на коли и луѓе и на секој 2/3 недели од,,некаде" никнуваат нови возрасни кочиња без таг.
Законот е јасен и вика дека ако се случи куче да нападне 2 пати и тоа е евидентирано тогаш следи еутаназија, а дали општиниве го почитуваат и спроведуваат законот тоа е прашање.
Наместо тоа склучуваат договори со приватни(читај нивни блиски) шинтери што собираат кучиња и со таг и без таг и прават фиктивна вакцинација на истото куче по 100 пати.
А наместо да се бара кој и од каде ги собира и пушта кучињава они го криват народот што ги бирал и ги рани додека они го крадат.
Пред некоја недела бев сведок како улично куче без провокација напаѓа дете од 3/4 години на 5 метра од мене, среќа шо имаше луѓе наоколу па реагиравме. А сум 100% сигурен дека вој случај ниту е заведен ниту е тужено.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.179
Поени од реакции
36.274
Kojznae kolku navistina I'ma lugje kasnati sto ne prijavuvaat I ne tuzat. Vistinskata brojka e sigurno 2-3 pati pogolema
Барем 2-4 пати поголема е бројката на каснати. На каснатите луѓе последно нешто што им е на ум е - барање од општината за отшета. А дури и да се нашле некои копуци да прават измами, ништо не менува тоа. Ете кој кога сака може да ми се јави јас ќе го однесам на неколку места каде има агресивни џукели. Нека поминат таму анима дуннди или @epajas со точаци ако смеат (па ете макар и со спремна чаша вода за самоодбрана). Нека ги доживеат џукелита на сопствена кожа (и г`з) па нека зборуваат. :unsure:

Член од
28 октомври 2019
Мислења
278
Поени од реакции
202
Барем 2-4 пати поголема е бројката на каснати. На каснатите луѓе последно нешто што им е на ум е - барање од општината за отшета. А дури и да се нашле некои копуци да прават измами, ништо не менува тоа. Ете кој кога сака може да ми се јави јас ќе го однесам на неколку места каде има агресивни џукели. Нека поминат таму анима дуннди или @epajas со точаци ако смеат (па ете макар и со спремна чаша вода за самоодбрана). Нека ги доживеат џукелита на сопствена кожа (и г`з) па нека зборуваат. :unsure:
prvo,fala za "dobrata" zelba sto mi posaka
drugo,ne sum videla nikoj casa da nosi so sebe, no pola litar sise, pa sekoj vtor, a ti stom ne pies voda toa ne e moj problem

Kajgana Shop

На врв Bottom