Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
И кучево е домашно, вакво нееемааа шанси да најдеш на улица. Јас знам повеќе случаи кај што домашно куче нападнало него улично.

Мене пред 4-5 години додека се играв со ротвајлер ми скокна и тоа коа ке се исправеше беше многу повисоко од мене. И јас мислев дека ке ме изгриза но оно само ме лизна за образ и еве здрава и жива сум од вакво куче

а вие се плашите од вакво што ви е до коленици и му се бројат коските

И само за совет во ситуација еден на еден најбитно е да бидете мирен и да не манифестирате агресија. Односно не почнувајте да бегате и да покажете страв, зошто кучињата го осеќаат покачувањето на адреалин во крвта. И не го гледајте во очи кога поминувате покрај него:smir:

J

JOEY JORDISON

Гостин
Ова ќе иде до безконечно .......
Еве еден класичен пример(шо се деси вчера у Парк)
Си поминуват мајка и мало девојче и коа им се стрча едно куче малово девојче толку се преплаши почна да плаче па мора тие шо седеа на сепарињата да го истеруват :vozbud::uvo:Мајкава се Чуствуваше мн непријатно а девојчево неможеше да престане!
После едно типче си поминува со велосипед и повторно му се стрча 2 или 3 кучиња и До коа така ???
И уште милион пр може да ви се кажуват сега и Џабе!!!!
Ама знаете што само вие терајте си го Филмчето ниту едните ниту другите нема да попуштат нема никој да го смени размислувањето и ова дебата очигледно ќе се води вечно се додека некој од Администраторите не му пукне филм и не ја затвори Темава!!!Луѓето ни криви ни дужни страдат па вие како сакате!!!!

ај поздраф4иња!

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Абе успијте ги,неможам да возам точак,да трчам да играм фудбал и да јадам без да излезе некое и да почне да ме напиња со неговото лаење.Преку к**** од таквите.Тие што не се јебига,повеќе среќа нареден пут.
Вози си ти точак и не се замарај.А нивното лаење е како твоето зборење.Ти би сакал сакал да си без гласни жици?Не , нели?
Епа , така е и со нив.
А Анастасија , мислам дека ти не треба да мешаш политика со темава , затоа што АКО си учела БИОЛОГИЈА , тогаш знаеш дека ЧОВЕКОТ е најголемиот ѕвер и дека е на врвот од ланецот на исхрана.А куче на напаѓа од ГЛАД:tapp: туку биле тепани , малтретирани и се што не треба и постанале или премногу плашливи или лаат , но никогаш нема да те нападнат.Апсурд!!!! Звучите како мали деца на кои им скиснало од некоја играчка и ај сега фрли ја!!! Животот на овие кученца не е играчка па да се фрли.Прстот на чело и мислете...Не би сакале на Вас дете да ви успијат нели?Исто му доаѓа , ама секој со своето РАЗУМНО размислување :smir:

Ова ќе иде до безконечно .......
Еве еден класичен пример(шо се деси вчера у Парк)
Си поминуват мајка и мало девојче и коа им се стрча едно куче малово девојче толку се преплаши почна да плаче па мора тие шо седеа на сепарињата да го истеруват :vozbud::uvo:Мајкава се Чуствуваше мн непријатно а девојчево неможеше да престане!
После едно типче си поминува со велосипед и повторно му се стрча 2 или 3 кучиња и До коа така ???
И уште милион пр може да ви се кажуват сега и Џабе!!!!
Ама знаете што само вие терајте си го Филмчето ниту едните ниту другите нема да попуштат нема никој да го смени размислувањето и ова дебата очигледно ќе се води вечно се додека некој од Администраторите не му пукне филм и не ја затвори Темава!!!Луѓето ни криви ни дужни страдат па вие како сакате!!!!

ај поздраф4иња!
Феил.Јас си играм со кучињата во Градски Парк.И незнам дека вчера се случи тоа од причина што јас бев кај сепарињата и галев 4 од нив.
А инаку ДОКОЛКУ РОДИТЕЛ СЕ ПЛАШИ ОД КУЧИЊА ИМ ВЕЛИ НА СВОИТЕ ДЕЦА КОИ СЕ МАЛИ ДЕКА КУЧИЊАТА ЈАДАТ ДЕЦА И СО САМОТО ТОА СЕ ПРЕНЕСУВА СТРАВОТ , ДУРИ И БЕЗ ТРАУМА

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525

Дали на ова улично куче му е убаво на улица?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772

Дали на ова улично куче му е убаво на улица?
Дали ова куче тебе ти личи на здраво, и зошто не? И ајде види го насловот на темава, кој гласи ,,Дали да се успиваат ЗДРАВИТЕ кучиња".

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Дали ова куче тебе ти личи на здраво, и зошто не? И ајде види го насловот на темава, кој гласи ,,Дали да се успиваат ЗДРАВИТЕ кучиња".
Епа што е криво кучето што е болно, нека го излечат, зошто да го успирај и тоа е душичка.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Епа што е криво кучето што е болно, нека го излечат, зошто да го успирај и тоа е душичка.
Никој не рече дека не треба да се излечи, за разлика од тебе, која алудираше да се успие, односно убие.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Кучињата скитници мора да одат во стационар. Искрено, не сум за успивање, но доколку навистина нема капацитет - сум за успивање на болните кучиња. Градов е преполн со џукели. Доста пати ми се имаат стрчано, без разлика дали сум на нозе, или во кола. Еднаш ќе се истумбав со мотор кога ми се стрча една глутница... Другпат 5 кучиња ми излегоа на Партизанска, па одвај ги избегнав некако. Почнаа на хауба да ми се качуваат. Крај...

На улица никако, без разлика колку се здрави, вакцинирани и се останато. Ако мора да се успијат, нека биде така. Ми текнува порано дека ги „пукаа“ директ на улица, па имаше локни крв насекаде. Тоа веќе е одвратно. Ама фаќање, чување или успивање - немам ништо против тоа.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ацид Админ Амин :icon_lol:
Е ај сега да ве видам

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Во Полска конкретно постојат резервати надвор од градовите каде во примитивни природни услови, налик на фарми, се чуваат кучињата скитници.

Додека оние кои се изгубени, домашни кучиња или чии сопственици сакаат да се ослободат од нив ги даваат во градските засолништа за домашни миленици каде се наоѓаат и други видови животни.

Некој спомна болни кучиња, со типична болест на кожата кои никој не би се осудил да ги погали.
Само да напоменам дека голем дел од сопствениците ги доведуваат своите кучиња во таква состојба, со неводењето грижа за нив, каде изгладнувањето е причината за опаѓањето на влакната и ослабувањето на имунитетот при што лесно се разболуваат.

А еве типичен пример на излечено куче:

Пред-

Потоа-

Пред

потоа

Ова е куче коешто било заврзано со ланец до некој селски амбар во кој избувнал пожар

Состојба во август:

И во декември е веќе излекувано

Изгладнето и претепано куче, пред лекувањето:

и по лекувањето

Јас не сум за успивање на болните кучиња, мислам дека доколку се има волја може да се најде решение и за нив без вршење на “геноцид“ врз животинкиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom