Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
За да одбегнеш да бидеш нападната од улично куче, нема да му се доближуваш додека јаде.
Мислам, шо би барала да се занимаваш со куче што во моментот јаде?!
А нормална биолошка природа е животните, па и луѓето, да си ги бранат потомците од било каква закана.
Не читаат они мисли па да знаат дека ти би им се доближила со цел да го погалиш, а не на пример да и го одемеш или убиеш.
See, problem solved.
Абе ти ме читаш мене или ова е за друг рандом член?:) Па јас не им се доближувам на кучињата. Спомнав, се плашам од нив и тоа е тоа. И не реков дека не е биолошка потреба или нешто. Нормално е дека ќе нападнат ако ги закачаш во такви моменти. Ама проблем се нападите што се без (видлива) причина. Значи, ми се има случено да одам у маало и едно куче да ме гризне у нога без да му претставувам некаква закана од наведените. Имаше и други кучиња наоколу, па веројатно има врска она покажување пред другите, алфа, ова она.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Кучињата МОРА да се соберат од градските улици.
Бијдеќи беа накотени еден куп џукели, беше опасност да се шета низ градот. Најдобро решение е заспивање бидејќи ги има премногу. Премногу средства од градскиот буџет би се трошеле за чување чопор џукели.
Доколку има толку многу кучебрижници, нека се стават во акција и нека ги чуваат по дома. Повторувам ПО ДОМА.

п.с. стара кинеска поговорка: Куче што лае, не е доволно печено.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Абе ти ме читаш мене или ова е за друг рандом член?:)
Не ти се обраќав конкретно тебе, туко општо околу проблемот за доближување на кучињата додека јадат или се со млади кученца.
Знам дека го напишав тоа ко тебе да ти се обраќам,ама не ми беше намерата таква:)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Абе ти ме читаш мене или ова е за друг рандом член?:) Па јас не им се доближувам на кучињата. Спомнав, се плашам од нив и тоа е тоа. И не реков дека не е биолошка потреба или нешто. Нормално е дека ќе нападнат ако ги закачаш во такви моменти. Ама проблем се нападите што се без (видлива) причина. Значи, ми се има случено да одам у маало и едно куче да ме гризне у нога без да му претставувам некаква закана од наведените. Имаше и други кучиња наоколу, па веројатно има врска она покажување пред другите, алфа, ова она.
Е од ова се плашам јас, не си единствен случај знам и една комшика што и има одгризано дел од бутот на ногата едно улично куче и тоа додека си поминувала покрај него и се нафрлило без да го задева без ништо:ija::ija::ija::ija:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Предупредување:
ЕКСПЛИЦИТЕН МАТЕРИЈАЛ

http://www.dogbites.zoomshare.com/1.shtml/Dog Bites Benjamin

Ај не размислувајте на кратки стази, укључете го мозоЧЕТО на долги малце. Видете шо се случува.
Ај се кладиме дека овие загризи се направени од домашни кучиња, а не од скитници.

Во Скопје никогаш немало посериозен напад на куче човек, барем не од скитник куче.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ај се кладиме дека овие загризи се направени од домашни кучиња, а не од скитници.

Во Скопје никогаш немало посериозен напад на куче човек, барем не од скитник куче.
Како може од домашни кучиња да се кога домашните се колку толку воспитани. Инаку јас не знам што корист имаат оние што поддржуваат кучињата скитници да хараат по улиците, наместо да се згрижени во некој домови они треба да шетаат гладни, шугави, и болни по Скопјево со која цел, па тие само се мачат кога не се згрижени и вакцинирани, самите кучиња да можеа да си кажат ќе кажеа да бидат тргнати од улица.
Сликите се навистина ужасни и страшни.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Како може од домашни кучиња да се кога домашните се колку толку воспитани. Инаку јас не знам што корист имаат оние што поддржуваат кучињата скитници да хараат по улиците, наместо да се згрижени во некој домови они треба да шетаат гладни, шугави, и болни по Скопјево со која цел, па тие само се мачат кога не се згрижени и вакцинирани, самите кучиња да можеа да си кажат ќе кажеа да бидат тргнати од улица.
Јас тврдам дека се од домашни кучиња. Не се работи дали се воспитани или не домашните кучиња од мали се заштитени и изолирани и затоа лошо реагираат кога ќе бидат нападнати или кога мислат дека ќе бидат нападнати. Затоа и најголем дел од нападите се од нив. Улични кучиња речиси и никогаш не напаѓаат. Може да те нападнат само ако со со беснило или пак ако биле домашни па испуштени на улица. Инаку од мали се они тепани и научени да или да се умилкуваат или да бегаат од луѓето.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Јас тврдам дека се од домашни кучиња. Не се работи дали се воспитани или не домашните кучиња од мали се заштитени и изолирани и затоа лошо реагираат кога ќе бидат нападнати или кога мислат дека ќе бидат нападнати. Затоа и најголем дел од нападите се од нив. Улични кучиња речиси и никогаш не напаѓаат. Може да те нападнат само ако со со беснило или пак ако биле домашни па испуштени на улица. Инаку од мали се они тепани и научени да или да се умилкуваат или да бегаат од луѓето.
Оффф леле мори мајко, ти знаеш ли што значи куче да ти одгриза дел од месо?????
НЕ е важно дали е домашно или улично куче си е куче, е ти пожелувам да те гризне во скоро време па тогаш нема да правиш разлика меѓу домашни или улични зверови

Како треба оваа жена да го продолжи својот живот сега Се извинувам за графичкиоф приказ ама сликиве кажуваат 10000 зборови
[FONT=arial,sans-serif]Dog bites are extremely common.[/FONT]

Едитирано од супермодератор: Вознемирувачки материјал. [Џену Грл]

Пак ќе повторам се извинувам но!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ако на некој му се случи ова тогаш, ќе смени мислење за 100% и немој молимте да вртите глава или да ви се лоши од суровата вистина овие луѓе постојат и биле изгризани од сопствените или од улични кучиња сеедно, најважно е дека нивните животи за навек се упропастени.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Филозофке, следен пат ако планираш да ставаш вакви слики направи го тоа како Армин со предупредување и постави ги како линкови. Премногу се вознемирувачки сликите, не се за сечие срце. Постави ги сега пак ако сакаш, но само како што ти кажав :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Филозофке, следен пат ако планираш да ставаш вакви слики направи го тоа како Армин со предупредување и постави ги како линкови. Премногу се вознемирувачки сликите, не се за сечие срце. Постави ги сега пак ако сакаш, но само како што ти кажав :)
Благодарам на предупредувањето јас само им пожелувам на сите оние што ги сакаат кучињата посебно уличните да доживеат такво нешто, па потоа ќе правиме муабет :salut:
И јас ќе доживеев инфаркт кога ги поставував линковите така што не можам пак да ги барам, можеби подоцна кога ќе се одморам малце

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Благодарам на предупредувањето јас само им пожелувам на сите оние што ги сакаат кучињата посебно уличните да доживеат такво нешто, па потоа ќе правиме муабет :salut:
И јас ќе доживеев инфаркт кога ги поставував линковите така што не можам пак да ги барам, можеби подоцна кога ќе се одморам малце
Која несериозност и дрскост со тие посакувања! Дај бе смирете страсти не сме во детска градинка. Ви посакувам да ве гризне, ви посакувам да цркнете...дај посакај ми да ги добијам сите точни на лото!
Неможе од една случка или две да се замразат СИТЕ кучиња.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Објани како можеш да тврдиш нешто што не си видел како истот се случила? (ај сеа јас ќе трдам дека се од волк или од зверогуштер) Имаш некоја моќ на глеање на нешто што не се случило? Вуду си?
п.с. Неможев а да непрашам.....интересен одговор би требало да добијам.

Неможе од една случка или две да се замразат СИТЕ кучиња.
Темава не е за СИТЕ кучиња....за кучињата скитници во Ск е.
Кучиња ќе има низ другите градови...по домовите...во Австралија и во Африка ќе има и диви...кој сака да ги гали нека повели...посебно овие последниве.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Темава не е за СИТЕ кучиња....за кучињата скитници во Ск е.
Кучиња ќе има низ другите градови...по домовите...во Австралија и во Африка ќе има и диви...кој сака да ги гали нека повели...посебно овие последниве.
Ама беше наменето за СИТЕ љубители на кучиња (а дека јас си ги сакам општо кучињата, си го зедов за лично)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ама беше наменето за СИТЕ љубители на кучиња (а дека јас си ги сакам општо кучињата, си го зедов за лично)
Епа треба да осетиш на своја кожа па затоа ти посакав и тебе и на сите останати да се здобиете со такви експлицитни искуства,и конечно да ги симнете розовите наочари, кој игра лото ќе добие, кој сака кучиња исто да си го добие, можеш да напишеш Dog bites во твојот google пребарувач кликни на images па ќе видиш отприлика за што зборувам, и не станува збор за неколку случаи, доволно е еднаш во животот да те гризне куче за да ти го упропасти цел живот до остатокот на животот ќе бидеш унакажана, јас не сум била гризната од куче никогаш ама сочувствувам со оние што биле.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Епа треба да осетиш на своја кожа па затоа ти посакав и тебе и на сите останати да се здобиете со такви експлицитни искуства,и конечно да ги симнете розовите наочари, кој игра лото ќе добие, кој сака кучиња исто да си го добие, можеш да напишеш Dog bites во твојот google пребарувач кликни на images па ќе видиш отприлика за што зборувам, и не станува збор за неколку случаи, доволно е еднаш во животот да те гризне куче за да ти го упропасти цел живот до остатокот на животот ќе бидеш унакажана, јас не сум била гризната од куче никогаш ама сочувствувам со оние што биле.
Ептен си чивствителна (солзи ми надојдоа в очи од твојата чувствителност).:pipi:
И пак ќе кажам не генерализирај, јас и како љубител на кучиња сум против да бидат пуштени надвор на милост и немилост, но и против успивање (значи нешто измеѓу) Така да во твоето посакување не треба да ги ставаш СИТЕ љубители на кучиња, мада и на тие кои се за пуштање на улица. Нечовечки од твоја страна, како љубител на човекот.

Kajgana Shop

На врв Bottom