Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606
Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Ме праша како е средено во Германија, фино лепо ти одговорив :) Да беше така немаше ни да се мачев ;)
21 година живеев во Македонија и
уличните кучиња кои се врткаа по мене, никогаш не сум била нападната и немам некое лошо искуство, но тоа не значи дека и оправдувам да се шетаат слободно и се ствара неред. Со линкот укажувам како би требало да се среди проблемот, да земеме еден пример од државите кои се напредни, не само лошите работи да ги превзимаме...
И мислите дека инекциите кои ќе ги успиват се безпари? Не бе, пак од вашиот џеб ќе ги извади државата :)
Линкот ме збуни, инаку се е во ред. Имаш искуство и ваму и таму (или и таму и ваму-зависи од која држава се гледа) :).

Во врска со вториот болд...кажав претходно. Финансии, екипираност и слично... разликата е голема и во тој правец (а и во целото општество-од куќи, улици, инфраструктура, институции, стандард, до макрофинансии, армија...сепак добро е да се знае и да се иде во тој правец-да нема вакви животни на улица и да нема ниту проблеми меѓу човек и куче воопшто) :smir:

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Имаш ти појма што значи зборот хуманост? Ако немаш тогаш не го употребувај. А и како би знаела што е кога си наклонета кон убиства :)) Абортус, успивање... што е следното правничке?
Ме праша како е средено во Германија, фино лепо ти одговорив :) Да беше така немаше ни да се мачев ;)
21 година живеев во Македонија и уличните кучиња кои се врткаа по мене, никогаш не сум била нападната и немам некое лошо искуство, но тоа не значи дека и оправдувам да се шетаат слободно и се ствара неред. Со линкот укажувам како би требало да се среди проблемот, да земеме еден пример од државите кои се напредни, не само лошите работи да ги превзимаме...
И мислите дека инекциите кои ќе ги успиват се безпари? Не бе, пак од вашиот џеб ќе ги извади државата :)
Искрено , живеј си таму , нека ти биде прекрасно , а кучињата остави ни ги нам.
Он-топик : Вчера на Кајгана собиранката да дојдат 2те кучиња со кои секогаш си играм и да не направат ништо?! И после некој ќе ми рече дека тие две завчера нападнале некој.Абе ајде!!!
И драга наша Наташа , ако си немала лошо искуство и сега живееш далеку , зошто не си останеш таму и не се грижиш за својата сегашна околина?
Оставете ги животинките , не ви се за ништо криви , нема ни да ви направат ништо.Досадни сте со вашата фобија и вашето задоволство.Или можеби ќе сакате и да одите и да гледате како тоа го прават?И како после ги фрлаат нивните тела во огромни печки каде горат?Ќе ви биде убаво на душичката?Ќе се чуствувате моќно и супериорно?Изгледа!!!!Бездушници кои мислат на сопственото газенце , не гледајќи при тоа НИШТО од страна!!! Незнам кого повеќе да жалам , кученцата што немаат дом , или луѓето кои алудираат да се успијат овие кучиња.Незнам кој ми е грев повеќе.:smir:

M

MIL

Гостин
Fintava e sto ne gi ni uspivaat tuku navistina mora da se resi toj problem ja gleam deka u kav ima kucinja sklitnici eden vagon pa nikoj ne prevzema nisto pa ke zovrieme od krlezi luge toa e golem problem pa i se zagnuvaat :tapp:

Самара Морган

Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Леле како на шпанско - португалски да зборувам.Кучињата нека се вдомат де ,ајде!!! Ама сите сте за вдомување , а никој нема да земе куче.Сурова реалност! Јас само го чекам утрешниот ден за да го земам волчјакот.Преубаво куче и штета да заврши така.
Да издвои Владата малку пари , а и народот (кој колку може , нормално) и да се отвори еден огромен стационар поврзан со Вардариште каде што ќе се грижат за нив и нема да има потреба да се успиваат (освен поради кожно-преносливи болести или било која болест која не се лечи) и проблемот ќе биде решен...
Само кој да го реализира ова? За жал никој нема да се сети :nerv:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Он-топик : Вчера на Кајгана собиранката да дојдат 2те кучиња со кои секогаш си играм и да не направат ништо?! И после некој ќе ми рече дека тие две завчера нападнале некој.Абе ајде!!!
И драга наша Наташа , ако си немала лошо искуство и сега живееш далеку , зошто не си останеш таму и не се грижиш за својата сегашна околина?
1 Симниги розевите наочари.

Е сега

2. Кучиња скитници нема само на кајгана собиранка у парк, туку по сите празни улици, и зимно време кога најмногу напаѓаат. Луѓето не можат слободно по улица да се движат конташ?
Не по партизанска...туку по цел град сите населби, сите тесни улички се полни со улични кучиња.

Има деца шо идат од школо вечерно време, има луѓе шо одат на работа сабајле во 5, се враќаат касно. Особено потенцирав зимно време, кога се најопасни.

Самара Морган

Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
1 Симниги розевите наочари.

Е сега

2. Кучиња скитници нема само на кајгана собиранка у парк, туку по сите празни улици, и зимно време кога најмногу напаѓаат. Луѓето не можат слободно по улица да се движат конташ?
Не по партизанска...туку по цел град сите населби, сите тесни улички се полни со улични кучиња.

Има деца шо идат од школо вечерно време, има луѓе шо одат на работа сабајле во 5, се враќаат касно. Особено потенцирав зимно време, кога се најопасни.
1. Металци не гледаат розево , прочитај го мојот претходен пост.:tapp:
2. Куче напаѓа ЕДИНСТВЕНО ВО САМООДБРАНА.(конташ не е македонски збор , па почувствував потреба да ти ја исправам грешката:smir:)
3. Не е точно дека се зимно време најопасни , од каде го заклучи тоа?
Ако се собрани на куп (глутница) тоа е затоа што повеќе кучиња = повеќе крзно = повеќе топлина.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
2. Куче напаѓа ЕДИНСТВЕНО ВО САМООДБРАНА.(конташ не е македонски збор , па почувствував потреба да ти ја исправам грешката:smir:)
3. Не е точно дека се зимно време најопасни , од каде го заклучи тоа?
Ако се собрани на куп (глутница) тоа е затоа што повеќе кучиња = повеќе крзно = повеќе топлина.
1. Метафора беше РОФЛ
2. Jaс и уште неколку на темава ти гарантираме дека напаѓаат без да ги нападнеш, се случувало милиони пати.
3. Точно е. Тогаш најмалку наоѓаат храна, што ги прави агресивни, лути, повеќе кучиња = повеќе моќ, повеќе напаѓаат, имаат поддршка.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Шо ти е тебе? Да не си се напила од таблетите на баба ти? Ајт прво добро читај па после речи оп.

Самара Морган

Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Шо ти е тебе? Да не си се напила од таблетите на баба ти? Ајт прво добро читај па после речи оп.
Мојата покојна баба ти ќе ја оставиш на мира.Не зборувај и не го буткај носето каде што не ти е место , затоа што незнам како би завршило :pipi:
И Армин , точно е дека се гладни , но не јадат човечко:smir:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мојата покојна баба ти ќе ја оставиш на мира.Не зборувај и не го буткај носето каде што не ти е место , затоа што знам како би завршило :pipi:а тоа не ќе е на добро за тебе:smir:
И Армин , точно е дека се гладни , но не јадат човечко:smir:
Да сум полабилна ко тебе, може и ќе ме предомислеше да сум и јас за да се успиват кучињата, ама дека си мало и незрело ти простувам на напишаното.

Самара Морган

Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Да сум полабилна ко тебе, може и ќе ме предомислеше да сум и јас за да се успиват кучињата, ама дека си мало и незрело ти простувам на напишаното.
Ахам , ако сум јас според тебе за успивање , зашто тогаш имам вдомено преку 30? И не барав прошка , само би требало да припазиш што пишуваш на приватен план.Моето семејство извади го од темава.Не читам никаде дека некаде во темава се зборува за семејство...
И дали сум мало и незрело , мислам дека воопшто не е твое да кажуваш , затоа што повторно не е твоја работа.И дали сум јас стабилна или лабилна.Мислам дека малку повеќе од потребното си дозволи.

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
неееееееееее!!!!!!!!!!!!!! подобро нека се врткаат околу мене отколку некој кој НЕМА ПРАВО НА НИВНИОТ ЖИВОТ да им го одземе така ниско и идиотски и кукавички, со инекција... не. ако немаат пари да им обезбедат карантини и било што, подобро нека ја осстават ситуацијата така како што е.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Имаш ти појма што значи зборот хуманост? Ако немаш тогаш не го употребувај. А и како би знаела што е кога си наклонета кон убиства :)) Абортус, успивање... што е следното правничке?
21 година живеев во Македонија и уличните кучиња кои се врткаа по мене, никогаш не сум била нападната и немам некое лошо искуство, но тоа не значи дека и оправдувам да се шетаат слободно и се ствара неред. Со линкот укажувам како би требало да се среди проблемот, да земеме еден пример од државите кои се напредни, не само лошите работи да ги превзимаме...
Очигледно дека ти не знаеш што е тоа хуманост, хуманост значи човекољубие, да јас сум хумана бидејќи луѓето и нивните потреби ги ставам пред животните, а ти очигледно сакаш да се мешаш во туѓи работи кои воопшто не треба да те засегаат, што ти е гајле тебе таму во Германија за нашите кучиња тука гледај си ја таму работата и ич уво да не ти чуе за нашите внатрешни проблеми, е ова ти се вика бибер у секоја ТУЃА манџа.:tapp:
Тебе ако не те касале кучињата додека си живеела во Македонија пред 10 години точно, не значи дека сега е иста ситуацијата сега кучиња има 20 пати повеќе и како што реков тебе тоа не треба да те засега, и воопшто не е вкусно кога се мешаш во туѓи работи.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Очигледно дека ти не знаеш што е тоа хуманост, хуманост значи човекољубие, да јас сум хумана бидејќи луѓето и нивните потреби ги ставам пред животните, а ти очигледно сакаш да се мешаш во туѓи работи кои воопшто не треба да те засегаат, што ти е гајле тебе таму во Германија за нашите кучиња тука гледај си ја таму работата и ич уво да не ти чуе за нашите внатрешни проблеми, е ова ти се вика бибер у секоја ТУЃА манџа.:tapp:
Тебе ако не те касале кучињата додека си живеела во Македонија пред 10 години точно, не значи дека сега е иста ситуацијата сега кучиња има 20 пати повеќе и како што реков тебе тоа не треба да те засега, и воопшто не е вкусно кога се мешаш во туѓи работи.
Зошто да не ме засега? Го имам истиот пасош како и ти, плав каде пишува Државјанин на Република Македонија. Имам фамилија во Македонија, роднини, пријателки... ги имам истите права како и ТИ. Имаш нешто нејасно? Или тебе те интересира само до носот што ти се случува? Човекољубие е велиш само хуманост? Не би рекла...

Kajgana Shop

На врв Bottom