- Член од
- 12 ноември 2008
- Мислења
- 1.975
- Поени од реакции
- 2.781
Кучињата скитници не се појавиле така на улица. Најчесто се или напуштени кучиња, го купиле му здосадило и го шурнале, или нивни потомци.ќе им водат матична книга на родени.
Кучињата скитници не се појавиле така на улица. Најчесто се или напуштени кучиња, го купиле му здосадило и го шурнале, или нивни потомци.ќе им водат матична книга на родени.
и сега треба да формираме служба од 50-100 лебари кои ќе водат евиденции и ќе ја коштаат државата милиони евра годишно и пак нема да си ја работат работата или едноставно шинтери да ги ловат и еутаназираат?Кучињата скитници не се појавиле така на улица. Најчесто се или напуштени кучиња, го купиле му здосадило и го шурнале, или нивни потомци.
Ако одиме во таа насока ништо нема да има, ниту шинтери ниту служба за матична евиденција која може да биде во склоп на друга институција, и така има еден куп џабелабари кои ги плаќаме од наш џеб. Инаку за твоја информација, се гледа дека појма немаш, секое куче кое поминало ветеринарен преглед има роден лист, значи е во матичната евиденција.и сега треба да формираме служба од 50-100 лебари кои ќе водат евиденции и ќе ја коштаат државата милиони евра годишно и пак нема да си ја работат работата или едноставно шинтери да ги ловат и еутаназираат?
Јас тебе би те "заловол" и еутанизирал само заради употребата на непостоечкиот збор "заловување", настрана глупостите што ги истресе.Решение е заловување и еутаназија на уличните кучиња.
Питу Гули си потпишан. Јас да сум на твое место, после пишаново, ќе отидам да се удавам у тоалет шоља пуна гомна.Vo ovoj slucaj poddrska za brakjata albanci pozarnikari
Мислу дека беше сарказам.Питу Гули си потпишан. Јас да сум на твое место, после пишаново, ќе отидам да се удавам у тоалет шоља пуна гомна.
го држеа и можеа да го вратат на тераса па го пуштијаВажи дека се обидувале да го фатат, такви крици и пискотници прави куче кое е тепано и бркано према терасата за да летне надоле. Не се прајте наивни ко да имаме пожарникари од филмовине, спремни и обучени за секакви акции, овде е напикано шуто и рогато, неспособна багра албанска, нецивилизирана стока и партиски џаболебари.
Дај боже да се запалат па да плачат и вијат и они, куртони гнасни.
Хуман пристап, подобро тоа него психичи да ги трујат или колат со секири,Јас тебе би те "заловол" и еутанизирал само заради употребата на непостоечкиот збор "заловување", настрана глупостите што ги истресе.
Сакаш куче си плаќаш и ти го раниш тие лебари, нема од буџет да иде.и сега треба да формираме служба од 50-100 лебари кои ќе водат евиденции и ќе ја коштаат државата милиони евра годишно и пак нема да си ја работат работата или едноставно шинтери да ги ловат и еутаназираат?
сфаќам јас све, но во оваа држава ништо не функционира, дури и едноставни работи. Така да тие идеи више делуваат ко научна фантастика.Сакаш куче си плаќаш и ти го раниш тие лебари, нема од буџет да иде.
Ne mora da gi pribere, dobolno e da plakja za osteta. 50000 denaro e za kasnuvanje od kuce so lekarska potvrda.Ако ги сака некој, нека ги прибери, ако не еутаназија.