Кучиња (грижа, општи дискусии)

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
A за овие другиве цени нешто :)
Btw чичко ми има мали деца и како стојат горниве со тоа...Да не напаѓаат или што ти знам таму...Сепак ако јас му го набавам јас треба да си сносам одговорност :cautious:
Во главно сите кучиња се добри со деца ,но нормално како ќе го воспиташ таков ќе биде. Доколки чичкото има деца и се плаши малку за нивната сигурност јас би ти препорачал вучјак бидејќи најлесно се тренира ,одличен е со деца ,послушен е ,чувар е...

А јас би ти препорачал и нешто балканско ,Шарпланинец , Караман ,одлични чувари се ,приврзани се ептен со фамилијата и ќе нема проблем со децата.

И зошто "само да не се териери" ? Што им фали на териерите ?

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Ротот е дефинитивно најдобар,не пушта ништо друго освен домашните.

L

Lu

Гостин
A за овие другиве цени нешто :)
Btw чичко ми има мали деца и како стојат горниве со тоа...Да не напаѓаат или што ти знам таму...Сепак ако јас му го набавам јас треба да си сносам одговорност :cautious:
Воглавном кучињата ги сакаат децата, НО сепак се зависи од воспитувањето на кучето.
Инаку за со деца од овие погоре споменатите раси би ти препорачала Германски овчар бидејќи има најмек карактер.
А за цени сите се горе доле со иста цена, од 200 до 400/500 евра со педигре.

пс. А колкави се децата на чичкоти ?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Во главно сите кучиња се добри со деца ,но нормално како ќе го воспиташ таков ќе биде. Доколки чичкото има деца и се плаши малку за нивната сигурност јас би ти препорачал вучјак бидејќи најлесно се тренира ,одличен е со деца ,послушен е ,чувар е...

А јас би ти препорачал и нешто балканско ,Шарпланинец , Караман ,одлични чувари се ,приврзани се ептен со фамилијата и ќе нема проблем со децата.

И зошто "само да не се териери" ? Што им фали на териерите ?
Не ги сака ич, како и тој така и син му. Гледале по интернет и на некои странски канали како пит бул или некои други што се со “териер“ и не сакаат да чујат за нив. (лошо се изразив-има мали внучиња, децата му се големи). Јас ке му пренесам а што ке одбере нека одбере. :) Фала

Воглавном кучињата ги сакаат децата, НО сепак се зависи од воспитувањето на кучето.
Инаку за со деца од овие погоре споменатите раси би ти препорачала Германски овчар бидејќи има најмек карактер.
А за цени сите се горе доле со иста цена, од 200 до 400/500 евра со педигре.

пс. А колкави се децата на чичкоти ?
Лошо се изразив, децата му се големи, има мали внучиња и сакаат куче. И син му ми викаше да разгледам за Германски овчар само не знам дали ке му се допадне цената :) Нешто спомна 100-150 да биде :)

L

Lu

Гостин
Лошо се изразив, децата му се големи, има мали внучиња и сакаат куче. И син му ми викаше да разгледам за Германски овчар само не знам дали ке му се допадне цената :) Нешто спомна 100-150 да биде :)
Јас зборев за стварно квалитетни Германски овчари кои што се вистински примероци на расата, тие коштаат 300/400 евра.
А инаку се наоѓаат Германски овчари и за 100/150 евра...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
дали знаете некој што има хаски за продавање или што чека легло со хаски ако познавате некој кажете :)

Член од
23 јуни 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
mi treba pomos moeto kuce od sabotata ne jadevoda po malku pie staro e skoro11god do vcera izleguvase po nuzda no denes cel den ne e ispadnata a i do vcera izmetot i bese temen ko krv da miprostit da serese pravena e dva pati opercija od tumor no pak i sepojvi ja odnesovme na veterinar pred nekolku meseci ni rekoa ne e nisto no naednas pocna da raste i sega epogolem od tenisko topce dali e toa pricina za nejzinata sostojba i nemoze da stoi na noze paga mnogu me zagrizuva st odbiva da jade i ne ispga ponuzda a i izmetot mi vikaa da ja uspijat no ne mozam toa da i go napravam a i vaka se maci kazetemi dali ima sansi da se oporavi premnogu sum zagrizena

L

Lu

Гостин
mi treba pomos moeto kuce od sabotata ne jadevoda po malku pie staro e skoro11god do vcera izleguvase po nuzda no denes cel den ne e ispadnata a i do vcera izmetot i bese temen ko krv da miprostit da serese pravena e dva pati opercija od tumor no pak i sepojvi ja odnesovme na veterinar pred nekolku meseci ni rekoa ne e nisto no naednas pocna da raste i sega epogolem od tenisko topce dali e toa pricina za nejzinata sostojba i nemoze da stoi na noze paga mnogu me zagrizuva st odbiva da jade i ne ispga ponuzda a i izmetot mi vikaa da ja uspijat no ne mozam toa da i go napravam a i vaka se maci kazetemi dali ima sansi da se oporavi premnogu sum zagrizena
Андријана да те прашам на кој ветеринар го имаш носено кучето ???
Како можеле да ти кажат таму на ветеринар дека не и е ништо а уствари она имала тумор :eek:

Одма сменете го ветеринарот !!!
Однесете ја на пример кај Диме од Капиштец, тој е одличен ветеринар.

Член од
23 јуни 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
za zal prekasno e za se sabajlevo ne napusti za sekogas inaku sum od veles i tuka vo veles ja odnesovme ic ne se sposobni lani najdovme mali macinja neprogledani gi odnesovme da ni kazat sto da pravime bidejki ednoto imase infekcija na okceto ni rekoa frlete gi vo kontejner gi zemavme i go lecevme kako znaevme sto ni kazuvaa za sreka uspeavme da go izlecime a dusava me boli za kuceto moe neznam dali nekogas ke ja prebolam

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
za zal prekasno e za se sabajlevo ne napusti za sekogas inaku sum od veles i tuka vo veles ja odnesovme ic ne se sposobni lani najdovme mali macinja neprogledani gi odnesovme da ni kazat sto da pravime bidejki ednoto imase infekcija na okceto ni rekoa frlete gi vo kontejner gi zemavme i go lecevme kako znaevme sto ni kazuvaa za sreka uspeavme da go izlecime a dusava me boli za kuceto moe neznam dali nekogas ke ja prebolam
Сочуство,знам како е кога губиш миленик.
Инаку шо раса беше кучето?

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Андријана да те прашам на кој ветеринар го имаш носено кучето ???
Како можеле да ти кажат таму на ветеринар дека не и е ништо а уствари она имала тумор :eek:

Одма сменете го ветеринарот !!!
Однесете ја на пример кај Диме од Капиштец, тој е одличен ветеринар.
За Диме се сложувам, човек што со многу љубов си ја работи работата:)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
L

Lu

Гостин
Сочувство :(
Знам дека сега што и да кажам ништо нема да те утеши, бидејќи болката и тагата се преголеми ...

Само незнам како може да постојат толку неодговорни и незаинтересирани ветеринари :mad:

Член од
23 јуни 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
ne se opisuva bolkata i neznam dali nekogas ke se namali uzasno mie mi se pricinuva deka ja custvuvam nasekade niz kukava deka ke se pojavi mnogu ke mislat deka sum luda no premnogu ja sakav

Kajgana Shop

На врв Bottom