Кучиња (грижа, општи дискусии)

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
инаку стафордот е многу поголем од пит булот мешаш братко овде мислам не многу али значително поедер...секако дека ќе ти биде поголемо!
па финтата е што не ми е стафорд туку чист пит :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Кај мене имам проблем кога го шетам се пика во уста и кога сакам да му ги земам не ги пушта никако. Ништо не помага ниту галење, ниту викање и ќотек, ниту пак да го излажам со друго нешто. Кога ќе лапни нешто морам да го фатам со две раце за вилица и да му ја отворам за да го извадам, имал некој сличен проблем со кутре и како го решил?

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Питбулот и Стафордот се иста раса ;)
иста сеее?????? :ОООООООООО ????? леле мајко јас се извинувам незнаев искрено некои користат пит бул некои страфорд....е се збунив сеа.Исто се збунив и кога шпицот ми го донесоа, помислив дека е сибирски самојад исти се скоро но овој во минијатурна фигура само хаха :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Кај мене имам проблем кога го шетам се пика во уста и кога сакам да му ги земам не ги пушта никако. Ништо не помага ниту галење, ниту викање и ќотек, ниту пак да го излажам со друго нешто. Кога ќе лапни нешто морам да го фатам со две раце за вилица и да му ја отворам за да го извадам, имал некој сличен проблем со кутре и како го решил?
Немам баш ваков ама моево додека го шетам стално душка и некад знае да лапне нешто ама сега кога ја пружа главата надоле го потегнувам со ланецот нагоре за да се исправи и да продолжи да се движи.

Па што знам,можеби така ќе го поднаучам,еве некој од поискусниве ако може да каже нешто баш би му биле благодарни бидејќи и мене ме интересираше истово.

L

Lu

Гостин
Немам баш ваков ама моево додека го шетам стално душка и некад знае да лапне нешто ама сега кога ја пружа главата надоле го потегнувам со ланецот нагоре за да се исправи и да продолжи да се движи.

Па што знам,можеби така ќе го поднаучам,еве некој од поискусниве ако може да каже нешто баш би му биле благодарни бидејќи и мене ме интересираше истово.
Најдобро е кучето да се спречи да земе или лапне нешто од земја.
Кога ќе видите дека сака да земе нешто од земја, треба одма на сец да го потегнете со поводникот наназад и да му кажете Фуј или Не.
Секогаш кога кучето ќе сака да земе нешто од земја треба оваа постапка да ја практикувате и со тек на време кучето ќе свати дека несмее да зема предмети или да јаде од земја.

А во врска со проблемот на Windfucker, штом кучето не реагира кога ќе му кажеш да го пушти предметот од уста, треба да одиш со психолошка тактика.
Потребно е да му покажеш на кучето дека ти си Алфа и дека мора кучето да ја послуша и изврши командата што си му ја дал.
Најдобро е кога ќе земе некој предмет и кога нема да сака да го пушти предметот, ти треба да застанеш позади кучето и да го потиснеш на земја и така за го задржиш десетина секунди и додека го држиш повторувај ме со строг тон Фуј.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Зависи од отровот.
Од кој вид е отровот, колку е силен и сл.
Има најразлични видови на отрови, некои се со послабо а некои со појако дејство.
Има отрови кои што се многу јаки и делуваат за 5 - 10 минути од внесувањето во организмот.
Таков и отров беше ова, за 5 минути колабираше ама многу јако куче е па издржа до ветеринарна. Ми рекоа дека нема да има оштетувања на бубрези и желудник, можно е на нерви и да има епилептични напади ама не би требало зошто он беше при свест цело време.

Фала богу сега е добро, одмара, уште е омалаксан ама полека се враќа во нормала :)

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Почна изградбата на паркот за миленичиња во Скопје

Екипите на град Скопје ја почнаа изградбата на Паркот за миленичиња што ќе се наоѓа во Вториот дел на Градскиот парк.

Овој парк ќе биде со површина од околу 1.200 метри квадратни и ќе биде опремен со различни содржини за забава на домашните миленичиња. Во паркот ќе има чешма за пиење вода, соодветни канти со кеси за собирање измет, а ќе бидат поставени и клупи за одморање на сопствениците на миленичињата.

Паркот ќе се загради со жичена ограда висока 1,5 метри, поставена на метални профили, а ќе има два влеза, односно две врати.

Овој пилот проект Градот Скопје го реализира во соработка со невладините организации и здруженија за заштита на животни.

Паркот се гради со цел на граѓаните коишто имаат домашни миленици да им се понудат нови интересни и достапни содржини во Градскиот парк коишто би ги користеле нивните миленичиња, со што би се заштитиле преостанатите зелени површини во Паркот.

Ајде редно беше и ова да го направат кај нас само треба на повеќе места да се направи вакво
нешто
Штета што мене идиоти ми го отруја кучето али мило ми е за другите што ке можат на раат да си ги шетаат

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
ме интересира кое е најмрзливо куче со мал до среден раст што може да се чува дома во стан поточно???

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
ме интересира кое е најмрзливо куче со мал до среден раст што може да се чува дома во стан поточно???
Чивава,јапонски чин,болоњез,пугл а јас ти препорачувам мопс. поздрав :D

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Bull Dog
--- надополнето: 9 март 2012 во 13:13 ---
Чивава,јапонски чин,болоњез,пугл а јас ти препорачувам мопс. поздрав :D
НИту една од овие раси не е мрзлива:)
--- надополнето: 9 март 2012 во 13:16 ---
Ако кучето е без педигре, може да го пријавиш за вадење на педигре.
Ќе го отценат судиите, и доколку кучето ги исполнува стандардите на расата ќе може кучето да се стекне со педигре.
Но тоа педигре не е како овие стандардните педигриња, туку поинаку изгледа.

Јас претходно кога реков дека неможе да се извади педигре, зборував за стандардното педигре кое што се вади по редовна постапка.
Ако сакаш да извадиш стандардно педигре неможеш да го извадиш доколку родителите на кучето немаат педигре.
За вадење на стандардно педигре е потребно и двајцата родители да имаат педигре и да се позитивно отценети.

.
Па тоа го објаснив и јас погоре, а тоа поразлично педигре се вика Условно педигре, со кое што може да го пари кучето со подобри примероци од расата и да извадат квалитетни малечки, малечките добиваат исто условно педигре се до првата оценка од која зависи дали ќе им го променат или не.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Glen of Imaal Terrier
Bulldog
Puggle
За овие кучиња, и линкот што ми го прати кажува дека се мрзливи, али за овие што ги напиша ти.... хм... чивава мрзлива? Мопс мрзлив?
Јес да се малечки и не им треба кој знај колкава прошетка али тоа не ги прави мирни по дома;).

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Glen of Imaal Terrier
Bulldog
Puggle
За овие кучиња, и линкот што ми го прати кажува дека се мрзливи, али за овие што ги напиша ти.... хм... чивава мрзлива? Мопс мрзлив?
Јес да се малечки и не им треба кој знај колкава прошетка али тоа не ги прави мирни по дома;).
Море мрзливи се,мопсот е како мало прасе само лежи добро сега мора и тоа да се прошета кое и било куче неможе по цел ден во стан колку барем за мочање да се изнеесува.А чивавата е мрзлива и таа, додека пинчот е хиперактивен например иако е мала раса.По дома можда и не се толку мрзливи,мислам кое друго куче ќе биде 100 на 100 мрзливо нонстоп освем тоа булдогот што го рече дури одвртни се тие булдозите, но надвор ете пример еден другар има мопс го изнесе тоа до чаршија легне 5 пати по пат несака да оди и мора во раце...искрено јас сакам епаниол бретон,за да трча со мене кога трчам покрај кеј.Сега овој германскиот шпиц у пм иритира со лаењето па и темперамент за нигде немирно немирно а и сите чорапи ми се искинати...

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Море мрзливи се,мопсот е како мало прасе само лежи добро сега мора и тоа да се прошета кое и било куче неможе по цел ден во стан колку барем за мочање да се изнеесува.А чивавата е мрзлива и таа, додека пинчот е хиперактивен например иако е мала раса.По дома можда и не се толку мрзливи,мислам кое друго куче ќе биде 100 на 100 мрзливо нонстоп освем тоа булдогот што го рече дури одвртни се тие булдозите, но надвор ете пример еден другар има мопс го изнесе тоа до чаршија легне 5 пати по пат несака да оди и мора во раце...искрено јас сакам епаниол бретон,за да трча со мене кога трчам покрај кеј.Сега овој германскиот шпиц у пм иритира со лаењето па и темперамент за нигде немирно немирно а и сите чорапи ми се искинати...
Зашо булдогот ти е одвратен? Мене ми се срцкасти- мрзливи свињетини кои се курчат на све живо и диво, сите правила за воспитување на куче што ги знаеш не важат и за булдогот :)Тоа ти е куче како од друга планета, со толку краток фитил што ти се чини ќе експлодира од што се курчи:pos: Али не можат ни 20 метра да поминат во движење без да легнат едно 100тина пати- ако некогаш се откажам од чување на рот, дефинитивно преминувам на оваа раса...

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Зашо булдогот ти е одвратен? Мене ми се срцкасти- мрзливи свињетини кои се курчат на све живо и диво, сите правила за воспитување на куче што ги знаеш не важат и за булдогот :)Тоа ти е куче како од друга планета, со толку краток фитил што ти се чини ќе експлодира од што се курчи:pos: Али не можат ни 20 метра да поминат во движење без да легнат едно 100тина пати- ако некогаш се откажам од чување на рот, дефинитивно преминувам на оваа раса...
Море не си ги сакам едноставно тоа неможе ни да те одбрани ни ништо а и плус умираат од срцев удар кога се замараат а недај боже да трчаат,имаше назад еден коментар каде на планина дошле гости и имал тој 2 шарпланинци а булдогот бил со гостите и си играл со шарпланинците и одеднаш дошол до нив и умрел од удар.....не не несакам толку мрзливо свинче па и лигите да му ги собирам одкај знаеш можда ќе го мрзи и да стане да се моча или иссере и замисли во стан Оппп тртушки кучешки оуу не не преферирам сепак боксер или некоја не многу голема но сепак голема раса да биде и многу активна.Од ротовите не се откажувај,кучиња најсветски се.кога и да видам некој да шета рот,мора да го погалам зашто ме потсеќа на мојава шо беше ми станува тешко кога помислам... :/

Kajgana Shop

На врв Bottom