- Член од
- 20 септември 2016
- Мислења
- 475
- Поени од реакции
- 732
Се обидов да одговорам на тоа што ти го кажа за меракот вс потреба.Stom si resen,sto e celta na postot?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Се обидов да одговорам на тоа што ти го кажа за меракот вс потреба.Stom si resen,sto e celta na postot?
Kaza deka veke si resen da zemes edno od ovie dve rasi. Vo prviot post mislev deka prasuvas dali nekoj ima iskustvo i dali da zemes,zatoa probav da ti odgovoram,za na kraj ti da me ubeduvas. Tvoi pari,tvoj merak,tvoi problemi.Се обидов да одговорам на тоа што ти го кажа за меракот вс потреба.
Се обидов да одговорам на тоа што ти го кажа за меракот вс потреба.
Во право си. Јас имам желба и време да го шетам, запознавам со луѓе и други животни и кучиња, можам да му пружам време да помине што повеќе време со мене. Затоа за подобро да ме запознае мене и јас него најдобро е уште кога е најмало да го земам. Тероризирање од моја страна врз него нема да има бидејки како се однесуваш со него така и тоа со тебе. Еден човек овде кај нас ги тепаше и тоа здраво го тепал, потоа пред неговиот внук и снаа му рипнал со нозете на градите и го бутнал на земја но го спасиле човекот. Благодарам за препоракатаМерак вс потреба.Опасна комбинација,но некогаш и недобитна.
Шаркото и Кангалот како и сите други кучиња си бараат секојдневна грижа и внимание во вид на прошетки,играње,дружење,учење и Се останато за ти да добиеш маче од куче кое би било мирно во својот двор,но бидејќи и двете кучиња се заштитнички настроени кон стопанот и семејството,ќе треба да му посветиш повеќе од своето време,да го социјализираш уште од мало,да го движиш меѓу луѓе и други кучиња.
Јас од моја гледна точка би ти препорачал шарпланинец да си земеш само под услов да го земеш уште од мало.
Кучето дали ќе биде агресивно или не,тоа само од тебе зависи,а не од него.
Поздрав и убаво размисли,не би сакал да носиш на душа каснати луѓе и забаталено куче после тоа.
Kazi realno, prvo kuce ke ti bide? Si cuval bilo kakvo kuce?Во право си. Јас имам желба и време да го шетам, запознавам со луѓе и други животни и кучиња, можам да му пружам време да помине што повеќе време со мене. Затоа за подобро да ме запознае мене и јас него најдобро е уште кога е најмало да го земам. Тероризирање од моја страна врз него нема да има бидејки како се однесуваш со него така и тоа со тебе. Еден човек овде кај нас ги тепаше и тоа здраво го тепал, потоа пред неговиот внук и снаа му рипнал со нозете на градите и го бутнал на земја но го спасиле човекот. Благодарам за препораката
Најреален одговор да прво (планирам).Kazi realno, prvo kuce ke ti bide? Si cuval bilo kakvo kuce?
Во право си. Јас имам желба и време да го шетам, запознавам со луѓе и други животни и кучиња, можам да му пружам време да помине што повеќе време со мене. Затоа за подобро да ме запознае мене и јас него најдобро е уште кога е најмало да го земам. Тероризирање од моја страна врз него нема да има бидејки како се однесуваш со него така и тоа со тебе. Еден човек овде кај нас ги тепаше и тоа здраво го тепал, потоа пред неговиот внук и снаа му рипнал со нозете на градите и го бутнал на земја но го спасиле човекот. Благодарам за препораката
Да си ми жив тоа јас го барав. И јас мислев дека е тешко за дресура што се покажа и точно. Верувам дека имаш чувано ти. Може да споделиш какво ти беше првото куче и сега моментално што го имаш.? Мислам на раса што беше.Kazi realno, prvo kuce ke ti bide? Si cuval bilo kakvo kuce?
Ne ti vikam da ne zemes kuce, tuku da razmislis za druga rasa, zatoa sto:
dvete rasi se tesko podlozni na dresura i se dominantni. kaj niv pri napad nemas grebanica, tuku teski povredi
vo genot im e da "stitat nesto", e problemot e sto ti treba da mu pokazes sto treba da brani
dvete rasi se sozdadeni za na ladni temperaturi i zivot na planina, i macenje e da gi cuvas vo gradski uslovi ili na topli mesta
ima vlakna da si splete dzemperi za cela familija
jade 5 pati poveke od tebe, na mesecno nivo sumata e solidna
KUCE SE BIRA SPORED KARAKTER I OSOBINI NA RASATA, A NE SPORED IZGLED
Isto kako na ovcar da mu dades angliski buldog,e ti da zemes kangal ili sarplaninec. Ili na pocetnik vozac da mu dades ferari, katastrofata e zagarantirana
Ne te pismanam,samo ti vikam neka pominat nekolku meseci, neka pomine euforijata kaj tebe, pa ako ti e tolkava zelbata baraj si ubav primerok, i ne kupuvaj "denes sakam kuce i ke go kupam prvoto sto ke go najdam"
Prvoto kuce sto go pamtam ni bese melez, na moi 3-4 godiniДа си ми жив тоа јас го барав. И јас мислев дека е тешко за дресура што се покажа и точно. Верувам дека имаш чувано ти. Може да споделиш какво ти беше првото куче и сега моментално што го имаш.? Мислам на раса што беше.
@SaltNPepa Нека ме исправи ама не верувам дека има зацртан број пати, јас пример моиве ги ранам 3-4 пати (т.е. толку пати им дополнувам тањирчињата со храна), нормално има количина на храна која треба да ја изедат а на колку пати оставам на нив.Ме интересира колку пати на ден треба да се храни куче (питбул-стафотд од 10 месеци) ?
Јас го хранам два пати и со храна за кучиња и со домашна храна.
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Шознам, може не сум искусен ама куче е нели, колку и да му даваш толку и ќе изеде не вика не, ама има опасност од дебелеење на пример нели ?@SaltNPepa Нека ме исправи ама не верувам дека има зацртан број пати, јас пример моиве ги ранам 3-4 пати (т.е. толку пати им дополнувам тањирчињата со храна), нормално има количина на храна која треба да ја изедат а на колку пати оставам на нив.
па има разлика од куче до куче, јас се мачам да ги здебелам малку. Бетер од виторија сикрет модели ми се, а убаво јадатШознам, може не сум искусен ама куче е нели, колку и да му даваш толку и ќе изеде не вика не, ама има опасност од дебелеење на пример нели ?
Што кучиња имаш?па има разлика од куче до куче, јас се мачам да ги здебелам малку. Бетер од виторија сикрет модели ми се, а убаво јадат
Со кучешка храна имам проблеми едвај јадат колку што треба дневно, ама затоа готвено нешто ако е се убиваат од лапање, и нормално до некој стадиум после тоа прекинуваат имаат и они некоја мерка
ако ми веруваш ми се случувало да остават не дојаден тањир (никогаш не прв) со домашно приготвена храна за нив.
јас имам стафорд и му давам храна според табелата, три пати на ден, еднакво распределена.Ме интересира колку пати на ден треба да се храни куче (питбул-стафотд од 10 месеци) ?
Јас го хранам два пати и со храна за кучиња и со домашна храна.
Според која табела може да ми кажеш?јас имам стафорд и му давам храна според табелата, три пати на ден, еднакво распределена.
Јаде сува храна Цибау, и му давам некогаш смоки да грицне, путер од кикиритки, банана, онака како snacks.