Кучиња (грижа, општи дискусии)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.584
Поени од реакции
11.623
два пати во неделата и давам коски само,не е премногу често

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.649
Поени од реакции
31.877

Колку што знам немаат хранлива вредност, повеќе им иди како хоби/мезенце, кое не вреди да се практикува, ако се согледа ризикот и штетата која може да ја направат. Јас така се заебав со минатото куче........од искуство ти кажувам.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523

I ednas ako sakas daj i nedaj boze ke si napravis problem. Idi vo temata ishrana tamu vrati se pet sest strani imas navedeno hrani, pa koja ti odgovara po cena taa. Stom e skucna samo baraj junior hrana od bilo koja marka. I ps vo koskata nema nisto hranlivo. Toa e zabna zanimacija a ne obrok.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво дечки

Јас имам едно прашање.

Лео мој треба да прими вакцина за беснило на 6 месеци, е сега другаров од кај што го земав кутрето ми рече да не му ставам тогаш вакцина зошто наводно таа вакцина му го спречувало растот/развојот.
Па ви се обраќам вас, да ве прашам како постручни, дали е во ред на 6 месеци да ја прими вакцината или не е ?
И ако може да ми кажете колку се плаќа вакцината, ме интересира чисто информативно.

Ви благодарам однапред :D

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Здраво дечки

Јас имам едно прашање.

Лео мој треба да прими вакцина за беснило на 6 месеци, е сега другаров од кај што го земав кутрето ми рече да не му ставам тогаш вакцина зошто наводно таа вакцина му го спречувало растот/развојот.
Па ви се обраќам вас, да ве прашам како постручни, дали е во ред на 6 месеци да ја прими вакцината или не е ?
И ако може да ми кажете колку се плаќа вакцината, ме интересира чисто информативно.

Ви благодарам однапред :D
Не ми веруваш што ти одговорив на другата тема? :) Вакцината кошта 500-600ден.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Не ми веруваш што ти одговорив на другата тема? :) Вакцината кошта 500-600ден.
Не, не таман работа да не ти верувам, само сакав да слушнам и други мислења, зошто членот над тебе ми имаше друго мислење пишано, затоа се решив да пишам и овде, ама како и да е, ќе му ставам тогаш вакцина и мирна глава.

Фала ти многу

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Не, не таман работа да не ти верувам, само сакав да слушнам и други мислења, зошто членот над тебе ми имаше друго мислење пишано, затоа се решив да пишам и овде, ама како и да е, ќе му ставам тогаш вакцина и мирна глава.

Фала ти многу
Такви муабети има многу. И не се точни. Друга е прикаската зошто вакцината за беснило се става подоцна. Пишував некаде мислам на темава или пак во темата за вакцинација. Мирна глава за од инспекција у главно, не за друго ;)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Такви муабети има многу. И не се точни. Друга е прикаската зошто вакцината за беснило се става подоцна. Пишував некаде мислам на темава или пак во темата за вакцинација. Мирна глава за од инспекција у главно, не за друго ;)
Фала ти многу :D

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Дај кажете нешто за кутрињава за влакна...мислам се збореше за некој чешал добар што тука коштал околу 2000 а од нет да го нарачаш околу 5 евра.

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Дај кажете нешто за кутрињава за влакна...мислам се збореше за некој чешал добар што тука коштал околу 2000 а од нет да го нарачаш околу 5 евра.
Фурминаторот. Тука најмалите величини се 1200, а најголемите 1500. На алиекспрес е 1000 денари помалку. Треба многу да се внимава при чешлање затоа што лесно ме да се исече кожата на миленикот со жилетите.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Некој да ми предложи на кој начин(ефикасен) да го заштитам моето куче од крлежи/болви.

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Некој да ми предложи на кој начин(ефикасен) да го заштитам моето куче од крлежи/болви.
@wiksa кажа, не знам точно во која тема, дека зависи од кожата на кучето. Пример, кај моето куче ампулата е најефикасна, кај кучињата на @wiksa огрлиците против надворешни паразити се ефикасни. Кај ампулите треба да се пази да не се бања кучето пред да/2 дена откога ќе му се стави ампула. Огрлиците штитат 6 месеци, додека пак[DOUBLEPOST=1431286199][/DOUBLEPOST]
@wiksa кажа, не знам точно во која тема, дека зависи од кожата на кучето. Пример, кај моето куче ампулата е најефикасна, кај кучињата на @wiksa огрлиците против надворешни паразити се ефикасни. Кај ампулите треба да се пази да не се бања кучето пред да/2 дена откога ќе му се стави ампула. Огрлиците штитат 6 месеци, додека пак ампулите траат минимум месец и пол. Пгрлиците треба да бидат прилепени до кожата на кучето, не олабавени, во спротивно ќе нема ефект.
@Drettica

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Имам 2 прашања.

1.Лара е лабрадорче,5 месеци,не е моја туку на девојка ми.Од мала ја чуваме,ме сака ептен и се тоа...како и секое друго куче,се радува на гости.Е сега,дома нејзините и она,кажуваат дека кој и да дојде друг кај нив,е бесна,игра,трча,лае,носи играчки,ама сето тоа 20-30 минути откако ќе влезе гостинот,после тоа се смирува,и кога се сами дома кажуваат дека била како бебе,многу мирна.Но кога сум јас таму(а идам често) едноставно кучето не се смирува...значи не можеш да се видиш на раат,носи играчки,гризе,лае,малку да не и обрнам внимание одма со шепата ме гребе за да ја дружам,дури и да заспие од што ќе се премори од игра,да отидам до WC станува се гали и одма носи играчки да си игра пак,у 3 саат на пример навечер.Дали е нормално тоа,или треба да се превземат некои мерки..?

2.Имаше ланец оној на пуштање,пластично,ама го искина,и сеуште не е научена да оди покрај нога,тегне како пит да е,се радува на секој човек рипа скока,се гуши од што тегне...тоа смета,ем рака боли,ем лошо изгледа,ем плаши луѓе(оние кои не сакаат кучиња).Кажете tips како да се среди тоа,и каков ланец да купиме,за најдобро да се научи ?

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
@JETKUNDO
1. Те сака. :D Така прави и мојата кога другарка ми ќе дојде на гости.
2. Носете салами кога ја шетате. Таа ќе биде фокусирана кон нив, ако скокне здрмај ја со ланецот и кажи "не скокај". Полека практикувај и без салами, па постепено на само едно здрмување и одвикување на нејзиното име ќе реагира и ќе се врати.

Kajgana Shop

На врв Bottom