Ѓорче 1932
тој сум...
- Член од
- 17 февруари 2009
- Мислења
- 13.584
- Поени од реакции
- 11.623
два пати во неделата и давам коски само,не е премногу често
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Колку што знам немаат хранлива вредност, повеќе им иди како хоби/мезенце, кое не вреди да се практикува, ако се согледа ризикот и штетата која може да ја направат. Јас така се заебав со минатото куче........од искуство ти кажувам.два пати во неделата и давам коски само,не е премногу често
I ednas ako sakas daj i nedaj boze ke si napravis problem. Idi vo temata ishrana tamu vrati se pet sest strani imas navedeno hrani, pa koja ti odgovara po cena taa. Stom e skucna samo baraj junior hrana od bilo koja marka. I ps vo koskata nema nisto hranlivo. Toa e zabna zanimacija a ne obrok.два пати во неделата и давам коски само,не е премногу често
Не ми веруваш што ти одговорив на другата тема?Здраво дечки
Јас имам едно прашање.
Лео мој треба да прими вакцина за беснило на 6 месеци, е сега другаров од кај што го земав кутрето ми рече да не му ставам тогаш вакцина зошто наводно таа вакцина му го спречувало растот/развојот.
Па ви се обраќам вас, да ве прашам како постручни, дали е во ред на 6 месеци да ја прими вакцината или не е ?
И ако може да ми кажете колку се плаќа вакцината, ме интересира чисто информативно.
Ви благодарам однапред![]()
Не, не таман работа да не ти верувам, само сакав да слушнам и други мислења, зошто членот над тебе ми имаше друго мислење пишано, затоа се решив да пишам и овде, ама како и да е, ќе му ставам тогаш вакцина и мирна глава.Не ми веруваш што ти одговорив на другата тема?Вакцината кошта 500-600ден.
Такви муабети има многу. И не се точни. Друга е прикаската зошто вакцината за беснило се става подоцна. Пишував некаде мислам на темава или пак во темата за вакцинација. Мирна глава за од инспекција у главно, не за другоНе, не таман работа да не ти верувам, само сакав да слушнам и други мислења, зошто членот над тебе ми имаше друго мислење пишано, затоа се решив да пишам и овде, ама како и да е, ќе му ставам тогаш вакцина и мирна глава.
Фала ти многу
Фала ти многуТакви муабети има многу. И не се точни. Друга е прикаската зошто вакцината за беснило се става подоцна. Пишував некаде мислам на темава или пак во темата за вакцинација. Мирна глава за од инспекција у главно, не за друго![]()
Фурминаторот. Тука најмалите величини се 1200, а најголемите 1500. На алиекспрес е 1000 денари помалку. Треба многу да се внимава при чешлање затоа што лесно ме да се исече кожата на миленикот со жилетите.Дај кажете нешто за кутрињава за влакна...мислам се збореше за некој чешал добар што тука коштал околу 2000 а од нет да го нарачаш околу 5 евра.
@wiksa кажа, не знам точно во која тема, дека зависи од кожата на кучето. Пример, кај моето куче ампулата е најефикасна, кај кучињата на @wiksa огрлиците против надворешни паразити се ефикасни. Кај ампулите треба да се пази да не се бања кучето пред да/2 дена откога ќе му се стави ампула. Огрлиците штитат 6 месеци, додека пак[DOUBLEPOST=1431286199][/DOUBLEPOST]Некој да ми предложи на кој начин(ефикасен) да го заштитам моето куче од крлежи/болви.
@Drettica@wiksa кажа, не знам точно во која тема, дека зависи од кожата на кучето. Пример, кај моето куче ампулата е најефикасна, кај кучињата на @wiksa огрлиците против надворешни паразити се ефикасни. Кај ампулите треба да се пази да не се бања кучето пред да/2 дена откога ќе му се стави ампула. Огрлиците штитат 6 месеци, додека пак ампулите траат минимум месец и пол. Пгрлиците треба да бидат прилепени до кожата на кучето, не олабавени, во спротивно ќе нема ефект.