Кучиња (грижа, општи дискусии)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Тучкес, ме исцитира ко да нејчум песој. А бе, многу сакам песој. Ќе имав и сеа, ама не ми е пет френдли зградава.
Не те исцитирав така :) Те исцитирав за да додадам, као демек зборат леле пари за јадење за играчки за ово за оно :) Абе после 6 месеци ја неам куче, имам син :)

Види гордост

N

Nephthys

Гостин
:helou::helou: Веројатно мисли дека да се чува пес, значи секојдневен трошок и пари:helou::helou:

Се разбира, сува храна, витамини, калциум, минерали, храна, чешли, шетки, поводници, ланци, шампони, против крлежи и буви, играчки...времето е пари, а бара и време, следствено пари, за прошетка, физиолошки потреби извршување, истрчување, секојдневно...итн!
Garfilde,ne mislev na sekojdnevni potrebstini za pesot deka se bez pari,mislev na toa deka ne moras da go kupis tuku deka mozes da soberes i od ulica ili da go zemes od nekoj centar za bezdomni zivotni.

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Нема поубаво суштество од куче! Најинтересни се коа се уште малечки и бушави и дебели. Си го сакам моето и не ми е веќе ни мука да чистам се што ќе растури.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Garfilde,ne mislev na sekojdnevni potrebstini za pesot deka se bez pari,mislev na toa deka ne moras da go kupis tuku deka mozes da soberes i od ulica ili da go zemes od nekoj centar za bezdomni zivotni.

Ако немаш пари да си купиш куче,тогаш воопшто не земај на поклон.Кучето понатаму си влече многу пари за неговите потреби.

Ако земаш куче чувај го како што треба,а не да го врзеш во двор и да ти пие вода од кофа од поликолор и да јаде од старо тенџере.

Куче е голема обврска и голем трошок,меѓутоа овие работи неможеш никако да ги споредиш со сето тоа кучето што ќе ги го даде на тебе.:smir:

N

Nephthys

Гостин
Ако немаш пари да си купиш куче,тогаш воопшто не земај на поклон.Кучето понатаму си влече многу пари за неговите потреби.

Ако земаш куче чувај го како што треба,а не да го врзеш во двор и да ти пие вода од кофа од поликолор и да јаде од старо тенџере.

Куче е голема обврска и голем трошок,меѓутоа овие работи неможеш никако да ги споредиш со сето тоа кучето што ќе ги го даде на тебе.:smir:
Димитри:)
Очигледно и ти не ме разбра или пак е до мене бидејќи можеби погрешно се изразив или не бев доволно прецизна.
Знам кои се трошоците ако се чува куче,затоа што веќе чувам заедно со уште три маци во стан.Сите тие јадат посебна храна за нивни потреби и одат на редовни ветеринарни прегледи,никогаш не сум штедела на нив и тоа нема да се случи.
Поентата ми беше дека ако некој е љубител на кучиња а нема да даде 500 или 1000 евра за одредена раса ако не му смета кучето да не биде расно,може да го спаси од улица или од стационар и со тоа да добие доживотен пријател а воедно и да направи добро дело.
Се надевам дека сега бев доволно јасна.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Димитри:)
Очигледно и ти не ме разбра или пак е до мене бидејќи можеби погрешно се изразив или не бев доволно прецизна.
Знам кои се трошоците ако се чува куче,затоа што веќе чувам заедно со уште три маци во стан.Сите тие јадат посебна храна за нивни потреби и одат на редовни ветеринарни прегледи,никогаш не сум штедела на нив и тоа нема да се случи.
Поентата ми беше дека ако некој е љубител на кучиња а нема да даде 500 или 1000 евра за одредена раса ако не му смета кучето да не биде расно,може да го спаси од улица или од стационар и со тоа да добие доживотен пријател а воедно и да направи добро дело.
Се надевам дека сега бев доволно јасна.

Да да јасна беше и пред тоа,само јас да надополнам :smir:

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
па нема веза ако не е раасно кучето што е тука погрешно значи ако е нерасно е љангар нема веза јас дома имам едено расно со педигре пикинезерче и едно што не е а можам да ти кажам дека не расното бес педигре испадна поинтелигентно и поубаво па сеа вие проценете колкава е тука разликата

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
Од мал сакав да чувам пес, и омилен ми беше бернардинецот пошто ко бев копиљ се надевав дека ќе може да го јавам. Но, од кога пораснав и станав големо маже сакам само да јавам убај девојчиња. :toe:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.128
Поени од реакции
1.726
Нешо совети за после раѓање на кучката што да и се дава за јадење,колку пати дневно, колку пати дневно млеко да и се дава?Иначе, лабрадор ретривер, 4 години стар и со исчекување секој ден да се породи, ко буре е у меот :D

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Нешо совети за после раѓање на кучката што да и се дава за јадење,колку пати дневно, колку пати дневно млеко да и се дава?Иначе, лабрадор ретривер, 4 години стар и со исчекување секој ден да се породи, ко буре е у меот :D

Кафортан обавезно,неколку пати дневно јадење,вода до неа обавезно.Средете таму каде што ќе се породи,треба да биде топло и суво место.Не давајте други луѓе да доаѓаат кога ќе биде таа со малите.Почекајте да пукне водњакот и бидете со неа кога ќе се пораѓа.

За како куче станува збор?

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.128
Поени од реакции
1.726

5 дена стари,8 кутриња :pipi: Ако има заинтерсирани, нека пишат ПП.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Ви ги преставувам чудовиштата од минатото,кои не биле како денешниве наши кучиња,не биле чувани по дома,не биле ранети со Хилс или Ројал Канин.Живееле само во служба на човекот,биле користени за лов на на диви животни,носени во битки,растргнувале луѓе....

Еве неколку од нив:

Molos кој ги придружувал Римските легии(за мене омилен!)

bullenbeisser (Germanija)

Некое си холандско куче!

Чуда!

Денешниве кучиња во никој случај неможеме да ги споредиме со овие!:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom