Кучиња (грижа, општи дискусии)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Таму и го носам секогаш и од таму ветеринар сакаше на 5 месеци со изговор дека од 4 смеело па да не ме казнеле што навреме не сум го вакцинирала :) Сепак ке чекам може и годинка па после :)
Кучињата непрекинато растат до 13-14 месеци....а убаво си кажа ќе му прекине растот. Така да вакцинирај го после тоа, нема да му се слоши :)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Цел живот чувам некое куче/ња.
Најубава работа на свет, најдобри пријатели, верни до смрт.
Кој човек немал куче, многу пропуштил. Грижете се за нив, тие ќе ви возвратат многукратно.

N

Nephthys

Гостин
Кој човек немал куче, многу пропуштил. Грижете се за нив, тие ќе ви возвратат многукратно.
Изменето од модератор, пази на однесување.

Никола напиша:
Основно е се она кое бездомно куче на улица да се елиминира.
Да се ископа дупка на некоја полјаана и таму да ги фрламе и тепаме, дали со стапови, вили или мотики или ако некој ни дозволи и огнено оружје.
После ќе ги закопаме и ќе поставиме мал споменик за она кое било.
Дали е во ред или не е, ќе видиме.
Она кое е важно и секој љубител на животни да го направи е да го пријави било кое бездомно куче кое ќе го примети.
Постојат служби кои ќе се обидат да ги елиминираат.
Ако има волонтери кои би сакале да земат копач, ашов или шатган во рака, секое куче може да биде усмртено од нивна рака и да им биде даден сертификат на помагање за елиминација на напаста од нашиот град.
Змачи..
Апел..
Ако видите бездомно куче, јавете се на полиција или на било која шинтерска служба.
Кучињата нема никогаш повеќе да ви пречат во секојдневието.
Јадна му душа на тоа куче ако стварно го чуваш.
Ако си имал више кучиња до сега а имаш 28 години а кога ке се земе во предвид дека едно куче живее од 10 до 16 години се гледа дека кучињата кај тебе не биле со долг рок на траење,.
Барем не се брукај да пишуваш на теми каде што пишуваат љубители на животни само колку да се напише нешто и да се набилдаат постови кога на други места во овој подфорум пишуваш дека сакаш да ги масакрираш.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333

Јадна му душа на тоа куче ако стварно го чуваш.
Ако си имал више кучиња до сега а имаш 28 години а кога ке се земе во предвид дека едно куче живее од 10 до 16 години се гледа дека кучињата кај тебе не биле со долг рок на траење,.
Барем не се брукај да пишуваш на теми каде што пишуваат љубители на животни само колку да се напише нешто и да се набилдаат постови кога на други места во овој подфорум пишуваш дека сакаш да ги масакрираш.

Не знам што сакаш да кажеш со истово, ама не сум најверојатно јас тој кој не конта.
Јас сум чувал и чувам кучиња, расни, убави, со педигре.
Ти ми зборуваш за љангачите по улица.
Исто ко да ми споредуваш Македонец со некој од Малезија.
Аман, правете разлики.

N

Nephthys

Гостин

Јас сум чувал и чувам кучиња, расни, убави, со педигре.
Ти ми зборуваш за љангачите по улица.
Исто ко да ми споредуваш Македонец со некој од Малезија.

Аман, правете разлики.
Ти си болен.
Ти си нациста.
Ти си расиста.
Ти не знаеш што збориш!
Оди лечи се!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ти си болен.
Ти си нациста.
Ти си расиста.
Ти не знаеш што збориш!
Оди лечи се!
Би замолил за санкции за навредите од членката, не само на оваа, туку и на другите теми.
Секој човек има право да си размислува и да си го цени кучето според потеклото и педигрето.
Тоа што ја шутирам шугавата џукела која ми се пика на сабајле меѓу нозе, не значи дека не си го сакам волчјакот и хаската.
Исто, ако не трпам Малезијци тоа не ме прави расиста, едноставно имам поразлични преференции за кого сметам за достоен да се дружам.
Ако таа има проблем и смета дека сите треба да бидеме „еднакви“ и еднакво да се однесуваме кон секое животинче, тоа си е нејзи проблем, не мој.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
85
Поени од реакции
3
Би замолил за санкции за навредите од членката, не само на оваа, туку и на другите теми.
Секој човек има право да си размислува и да си го цени кучето според потеклото и педигрето.
Тоа што ја шутирам шугавата џукела која ми се пика на сабајле меѓу нозе, не значи дека не си го сакам волчјакот и хаската.
Исто, ако не трпам Малезијци тоа не ме прави расиста, едноставно имам поразлични преференции за кого сметам за достоен да се дружам.
Ако таа има проблем и смета дека сите треба да бидеме „еднакви“ и еднакво да се однесуваме кон секое животинче, тоа си е нејзи проблем, не мој.
ja на пример па би предложил санкции за тебе
( копачи и мотики и сл, само откриваат дел од твојот психолошки профил, утре ќе предложиш и за божицата некој си начин на елиминирање , бидејки нели не се согласува со тебе и не ти е достојна за дружба)
инаку , да излезам од заградите , самото тоа дека некој не е достоен за да биде блиску до тебе , е основа на ариевското размислување , и кога ќе го погелденеш хитлер и физички ( фенотип) и генотипот, јасно ти е од кај му се фрустрациите . колку ариевски изгледал и генски и на лик , може да се свати и дел од раззмислувањата на тие како тебе ( можда личиш на малезиец од кај да знаеме ) или твоето педигре какво е ( можеби си хаска шо личи на самојед и сл...)
ај да не навлагам поише , пробај да сватиш шо ти кажала , не верувам дека ти е касно , само на директен начин ти кажала дека неубаво раазмислуваш
поздрав

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
...
ај да не навлагам поише , пробај да сватиш шо ти кажала , не верувам дека ти е касно , само на директен начин ти кажала дека неубаво раазмислуваш
поздрав

Иако е офтпик , не е најариевско да не дозволуваш некој да се искаже што мисли дека смета дека е позитивно за него и правилно?
Сакаш да кажеш дека јас треба утре да почнам да одам по турбо-фолк, техно или метал журки и да се мешам со фаците таму?
Или да ме натера некој да дружам со некој кој ми е непријатен на било кој начин?
Сите треба да си имаме избор во животот.
Јас ако не сакам да ме допира џукела слободно пуштена, значи улична и да ми го ремети утрото, јас треба да имам можност да го тужам градот зошто е истата на слобода пуштена и ми го расипува почетокот на денот.
Од каде знаеш, можеби ми смета, можеби се чувствувам непријатно да се качи на две нозе и да ме извалка.
Што е, треба да трпиме се и да велиме ај и тоа е дел од природата, па прифати го?
Нема да биде така.
A за кучињата си кажав претходно. Сум имал од мал и секогаш ќе имам.

N

Nephthys

Гостин
Иако е офтпик , не е најариевско да не дозволуваш некој да се искаже што мисли дека смета дека е позитивно за него и правилно?
Исто се прашувале и Хитлер,Мусолини,Менгеле и по пат убиле милиони луѓе кои мислеле дека не се позитивни и правилни по нивни стандарди.

Сакаш да кажеш дека јас треба утре да почнам да одам по турбо-фолк, техно или метал журки и да се мешам со фаците таму?
Или да ме натера некој да дружам со некој кој ми е непријатен на било кој начин?
Не си им ни ти пријатен на многу луѓе па не верувам дека би ти забиле копач во глава.
Сите треба да си имаме избор во животот.
Се додека тој избор не го загрозува животот и изборот на останатите.
Јас ако не сакам да ме допира џукела слободно пуштена, значи улична и да ми го ремети утрото, јас треба да имам можност да го тужам градот зошто е истата на слобода пуштена и ми го расипува почетокот на денот.
Тогаш и членовите роми на форумов треба да те тужат тебе зашто им го расипуваш нивниот ден со твоите навреди и предлози за нивна елиминација.
Од каде знаеш, можеби ми смета, можеби се чувствувам непријатно да се качи на две нозе и да ме извалка.
Па нели '' чуваш'' кучиња.
Веројатно си играш со нив,или можеби ги гледаш и раниш преку стакло(пошто нели сепак постои мал ризик да те нападнат)па затоа и ти се со толку краток век на траење.
Што е, треба да трпиме се и да велиме ај и тоа е дел од природата, па прифати го?
Во право си..не си за прифаќање:nesum:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Исто се прашувале и Хитлер,Мусолини,Менгеле и по пат убиле милиони луѓе кои мислеле дека не се позитивни и правилни по нивни стандарди.
Толку без врска и неповрзани работи успеа да срочиш во еден пост, тоа е просто за неверување.
Мусолини, роми, кучиња.
А темава е - Да пишуваме за кучињата.
Неверојатно е кога женско ќе запне со нешто, колку и да нема она кое го пишува врска, инат бе, си тера.
Ако терај си.
Единствено од твојов „маестрален“ пост, ќе го одвојам делот за грижата на кучињата,
Тие ме пречекуваат секој ден, ги галам, да, се качуваат на две нозе, но се мои, чисти и не се бутаат по контејнери, за да ми е гад и да чувствувам страв од зараза.
Другото од текстот не е вредно за дискутирање, си имаш очигледно некоја агенда, следи си ја.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Избришав неколку поста од темава, санкции ќе добиете. Ајт вреѓање и оф топици помалку.

T

tanja5

Гостин
halo momci,
jas imam kuce Riesenschnautzer(onie so mustaki). Toa e dosta golemo, i po izgled nekoj misli deka e opasno. No toa se raduva na sekoj sto ke mu odgovori i sto ke go pomazni. Nie bevme na kuceshko skolo uste na 3 meseci, za toa, a i nie da znaeme kako da postapuvame so nego. Toa ne se zakacuva so drugo kuce, i stom ke mu recam da zastane odma zastanuva ili doagja kaj mene. Kuceto zivee kaj nas vo stan, a vo ljetoto vo nasata vikendica. Toa e prakticno clen na familijata. Nie site go sakame aono nas ne saka. Ako pomineme nekade kaj sto e bil nekoj od nasata familija vednas go mirisa i bara kaj e. Isto koga pomineme otkaj naseto auto, toa ke zastane i ke dushka i bara kaj se drugite.
Na sekoj sto saka kuce mu preporacuvam prvo da se informira, a potoa da si kupi kuce. Toa e zivo sushtestvo, i ne mozje ako ne ti se dopagja da go vratis nazad, ili da go frlis na ulica. Kucinja sto se stalno vrzani stanuvaat agresivni. Edno kuce ne znaci samo zadovolstvo, tuku i rabota i odgovornost. Najmalku tri pati na den se odi na prosetka. Lekarski kontroli se obavezni. Mnogu pozdrav od edna gorda sopstvenica na kuceto Chewbacca.:helou:

Ushte neshto, edno kuce kosta i pari.:helou:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Има и без пари:helou:
Инаку шнауцер од расниве кучиња ми е омилена раса.
Ме потсеќаат на Ниче со бркчињана:smir:
:helou::helou: Веројатно мисли дека да се чува пес, значи секојдневен трошок и пари:helou::helou:

Се разбира, сува храна, витамини, калциум, минерали, храна, чешли, шетки, поводници, ланци, шампони, против крлежи и буви, играчки...времето е пари, а бара и време, следствено пари, за прошетка, физиолошки потреби извршување, истрчување, секојдневно...итн!

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
:helou::helou: Веројатно мисли дека да се чува пес, значи секојдневен трошок и пари:helou::helou:

Се разбира, сува храна, витамини, калциум, минерали, храна, чешли, шетки, поводници, ланци, шампони, против крлежи и буви, играчки...времето е пари, а бара и време, следствено пари, за прошетка, физиолошки потреби извршување, истрчување, секојдневно...итн!
Ама затоа смирува, те почитува, те чува и те сака најмногу на цел свет. И се тоа искрено ;)
Нема поубава работа од куче

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ама затоа смирува, те почитува, те чува и те сака најмногу на цел свет. И се тоа искрено ;)
Нема поубава работа од куче
Тучкес, ме исцитира ко да нејчум песој. А бе, многу сакам песој. Ќе имав и сеа, ама не ми е пет френдли зградава.

Kajgana Shop

На врв Bottom