Еееееее колку пати сум бил сведок на оваа поговорка.Сите претпоставувам ја знаеме оваа поговорка. Што мислите колку е точна? Мислите ли дека оние луѓе кои постојано се фалат, џафкаат, зборат наоколу, се закануваат, дека навистина можат да наштетат некому, дека навистина го постигнале тоа што го зборат или се тоа се само празни зборови?
Дали тие се навистина силни на зборови, а слаби на дела?
Или нели колку пати сум слушала заканувања, а бе ако го фатам ќе го искршам, па ништо не било од тоа (Фала Богу што не било, ама друга ми е поентата).
Значи поентата е дали тие што многу се расфрлаат со зборови и фалење, дали секогаш го исполнуваат тоа што го зборат или за таквите важи куче што лае, не каса?
Дали тие кои навистина нешто направиле, постигнале, се луѓето кои си ќутат или оние кои џафкаат?
Ниту еден храбар не лае...Храбриот само каса...Праксата си го покажала своето:smir:Храбрите ем лаат ем касаат,кукавиците само ржат и бегаат после ко прдлиња.
во главно повекето се такви.. само џафкаат а се п***и во душа... арно ама има моменти со некои што стварно можат да направат такво нешто па ке си помислиш дека се некои од горенаведените и ке се заебеш односно некој ке се заебе...Сите претпоставувам ја знаеме оваа поговорка. Што мислите колку е точна? Мислите ли дека оние луѓе кои постојано се фалат, џафкаат, зборат наоколу, се закануваат, дека навистина можат да наштетат некому, дека навистина го постигнале тоа што го зборат или се тоа се само празни зборови?
Дали тие се навистина силни на зборови, а слаби на дела?
Или нели колку пати сум слушала заканувања, а бе ако го фатам ќе го искршам, па ништо не било од тоа (Фала Богу што не било, ама друга ми е поентата).
Значи поентата е дали тие што многу се расфрлаат со зборови и фалење, дали секогаш го исполнуваат тоа што го зборат или за таквите важи куче што лае, не каса?
Дали тие кои навистина нешто направиле, постигнале, се луѓето кои си ќутат или оние кои џафкаат?