Кунг-Фу vs Аикидо vs Таеквондо vs Кик-бокс vs Karate

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Не те сфатив,сакаше да кажеш дека е исто ММА и ЏКД ?

до негде да,освен што има во ЏКД додадено некои техники што ги нема во класично ММА,и учење на движења со нож,палки,бранење од истите...

а кажи ми,60кг доста се ? немам претстава што е многу а што малку...во теретана кога идев,имаше голема вреќа од прајд,и кога ќе ја мавнев малку по јако,се нишаше цела...муабетот ми е,кога ќе сврзам удари,да не се ниша цела...
Во Македонија тренираш ММА, брендирано како ЏКД од прости причини што нема кај нас ЏКД мајстори.
А и генерално ЏКД е повеќе концепт на борба отколку вештина.

За вреќата не е битна тежината туку висината. Има подолги вреќи кои можеш да ги врзеш и на земја да не се нишаат многу.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Во Македонија тренираш ММА, брендирано како ЏКД од прости причини што нема кај нас ЏКД мајстори.

За вреќата не е битна тежината туку висината. Има подолги вреќи кои можеш да ги врзеш и на земја да не се нишаат многу.

150 цм ќе е оваа...иначе за ова незнам,јас колку што сум читал,со лиценци се тренериве...али,ок нека е така :D

фала.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 20:35 ---

Е,а кажи ми,дали е подобро да земам самостоечка ? за да можам и на земја да ја ставам,па да вежбам и контрола на под ?

Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
150 цм ќе е оваа...иначе за ова незнам,јас колку што сум читал,со лиценци се тренериве...али,ок нека е така :D

фала.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 20:35 ---

Е,а кажи ми,дали е подобро да земам самостоечка ? за да можам и на земја да ја ставам,па да вежбам и контрола на под ?
колку време идеш на JKD и каде?

Z

ziko bt

Гостин
Касно е на 20години да се почнува со тренирање на некоја боречка вештина? :D

Z

ziko bt

Гостин
Нешто поконкретно со адреса,линк од фб,веб страна?:)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Нешто поконкретно со адреса,линк од фб,веб страна?:)
Кажи прво каде највеќе би ти одговарало.

За во Лазо,јас можам да ти дадам инфо,али тоа е во Аеродром,а ти ако живееш во Карпош,незнам колку ќе ти се исплати да одиш секој 2 ден...

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824

да ти се позлати постот.. Реално нажалост во Македонија тоа е.. имам тренирано ЏКД скоро една година во тој клуб.. благевезе нема со Џит Кун Дото што брус ли се стремел..

зборам ставот,техниката,ударите..Тоа е ММА само што се вметнати некои техники со лактови,колена што ги има муи таи,винг чун со раце и нешто слично..

иначе да Тхе Стронгест имаат убави услови,одлични техники за бџџ тоа е факт.. нема таква школа во МКД.. ММА групата незнам како им напредува .. Али џит кундото не им е баш нај нај..

Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
да ти се позлати постот.. Реално нажалост во Македонија тоа е.. имам тренирано ЏКД скоро една година во тој клуб.. благевезе нема со Џит Кун Дото што брус ли се стремел..

зборам ставот,техниката,ударите..Тоа е ММА само што се вметнати некои техники со лактови,колена што ги има муи таи,винг чун со раце и нешто слично..

иначе да Тхе Стронгест имаат убави услови,одлични техники за бџџ тоа е факт.. нема таква школа во МКД.. ММА групата незнам како им напредува .. Али џит кундото не им е баш нај нај..
брат читајки по коментариве ти све имаш тренирано.
идеш на нешто сега ама редовно, не 3 месеци и ајт... ?

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
секоја вештина треба да се вежба години,а за некој е потребно цел живот да се посветиш,тренирал една година џкд и испага дека знае повеке од тренерот.Програмата што се тренира во стронгест е според Пармаковски.За 1 година можеш да ги научиш само основните работи ,а ке ја сватиш идејата после 2-3 години тренирање,а тоа е пресретнување на ударот што во превод всушност значи џкд.Ај сега идам надвор имам работа нешто кога ке се вратам ке ви постирам линк со одговор на прашањето која е најдобра вештина ;)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
секоја вештина треба да се вежба години,а за некој е потребно цел живот да се посветиш,тренирал една година џкд и испага дека знае повеке од тренерот.Програмата што се тренира во стронгест е според Пармаковски.За 1 година можеш да ги научиш само основните работи ,а ке ја сватиш идејата после 2-3 години тренирање,а тоа е пресретнување на ударот што во превод всушност значи џкд.Ај сега идам надвор имам работа нешто кога ке се вратам ке ви постирам линк со одговор на прашањето која е најдобра вештина ;)

Благевезе нема ЏКД,со тоа што вие го учите.. да според програма на Пармаковски е али тоа е класичен ММА .. со 2-3 техники со нож,ескрими и слично..Во книгите на Брус Ли убаво пишува за се.. пресретнување на ударот.. тоа е само 1 дел од таа филозофија..

Ова болдираново ,незнам која ти е целта.. Збориме за начинот на вежбање кој го имате во вашата школа.. Каде виде дека пишав да е лоша или пак дека сум подобар од тренерот ваш?

--- надополнето: 31 мај 2012 во 16:23 ---
сега не.. али од 6то оделение бев по овие работи.. доста години потрошив..

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
секоја вештина треба да се вежба години,а за некој е потребно цел живот да се посветиш,тренирал една година џкд и испага дека знае повеке од тренерот.Програмата што се тренира во стронгест е според Пармаковски.
А кој ја предава програмата на Пармаковски?

Тука ќе морам да те прашам нешто. Ако тоа е најдобра БЏЏ школа во МКД зошто нема најмногу медали освоено?
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom