Кумановски речник!

Член од
23 август 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Среќна Нова 2009 многу здравје, среќа и успеси!
Сите желби да Ви се исполнат во првите 3 месеци, па до крајот на животот да си уживате.
Тимот на www.kumanovac.com

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Утепалисебато, истечемууље:pos2:

F

FilipMacedon

Гостин
Среќна нова 2009 на сите Македонци од Куманово и воопшто од Македонија.Со љубов од ФилипМакедон

Член од
2 јануари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Среќна Нова 2009 на сви Македонци на сви што ви лега на срце и у кревет да ви легне.................. а не :drk: ! :pos2:

Член од
13 декември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
5
Кумановско-селски речник : Онојпат јас се спуштив по планината а потоа се качив нагоре за да не заобиколувам а потоа ги наранив козите и овците.
Њекња ја слегна по планинуту а после се качи угоре за да не залиќам а после ги нарани козете и овцете (малко е глупо ама нема везе) :):) :D

Ф

Фил Ајви

Гостин
Кумановско-селски речник : Онојпат јас се спуштив по планината а потоа се качив нагоре за да не заобиколувам а потоа ги наранив козите и овците.
Њекња ја слегна по планинуту а после се качи угоре за да не залиќам а после ги нарани козете и овцете (малко е глупо ама нема везе) :):) :D
Малко повише :pos:

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
ne mesajte kumanovski i SELSKI KUMANOVSKI!!!

svi se smeev na kumanovski dijalekt, a mi kumanovci se smeemo na selski kumanovski. Nekoe tesko seljaciste dva zbora da kaze ili dovoljno e samo edn zbor sas pogresan akcent, odma znaemo deka e teska vrca, neotesano seljace, r'dkva selska:pos2:

Oni su seljaci ama VARKAV STO KE REKNEV...omg...

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Ааа да га ебу, јас имам десетина кумановци у клас да га ебу, сви збореф на кумановски, па сам га научија јазик да га ебу :vozbud:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
немој много да га ебеш за да не га едеш ...... :nesvest:

Член од
12 јануари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
pa eve drugarcinja za pocetak da vi kazu i ja edn vic na Kumanovski-moze???
Dovagja edn covek od selo(seljak) i seta po Kumanovo kt od edanput mu se primocuje,sto da pravi ne znae kude da ide da moca i zastanue do semafor izvadija ga batka i si moca,kt od tamo ide ti Milicajac sto pravis be be tuj a....ejjjj pa to mocas na semafor be -da platis kaznu 5oo denara ,a ovj svatce muse vrti na Milicajca i mu vika a ti da platis 1000 denara sto si mi ga videja Batka....hahahhahahahha:drk:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ај еве још едн виц на кумановски !
Шетаја се Хасо по големи градови и наишија на Роналду куде делија автограми, и га прашаја:
-Абе Роналдо може ли да ми направиш едну услугу... и Роналдо му одговорија:
-Абе Хасо ја не праву услуге, ја делу автограми... и такој неколко пута Хасо га замолуе Роналду да му направи услугу и такој Роналдо прифатија.
-Добро бе Хасо ај кажи што е работа...
-Абе кд ке ме видиш на некое јавно место куде седу сас људи дојди поздрави се сас мене.
И такој едн пут Роналдо наидуе на Хасу у некоју кафану приваѓа до њега да га испоштуе...и Хасо му одговара :
-Добро бе Роналдо досадан си !!!:toe:

Brutal

Enemy Of God
Член од
27 март 2007
Мислења
168
Поени од реакции
3
Utepa li se bato ? :)) Klip e pichka mater,prv put kd ga gleda svalja se,i jos mi e interesan... :)) Alal mu vera na cara sto ga stavi na net :))))Najtragicno e sto mi se smeemo ovdeka,a bato gospoda ga vide:pos2::vozbud::uvo:I usput,do tuj li stignasmo,teme da ni otvarav na Kajganu? :))) c`c`c znaci stvarno smo naj badass..

F

FilipMacedon

Гостин
Ај и ја по идн виц

Сретнале се Мујо и Хасо на улицу,и Мујо фали му се на Хасу дека биднаја видовит.Хасо не му веруваја,а Мујо за да га увери вика види сга ке се судрив две авта,и стварно се судриле.
Видеја Хасо дека овј стварно биднаја видовит па почнаја да га моли Мују за да га направи и њега видовит
Мујо му вика-абе ја ке те направу видовит ама ке боли
Хасо-нема везе важно е да биду видовит
и токој Мујо га одведе Хасу у гаражу и
Мујо -ај сга сврти се,и Хасо се свртеја
Мујо-ај сга соблечи гаќе,и Хасо соблекја ги
Мујо-ај сга наведни се
и Хасо викнаја-еј па ти ке ме ебеш
Мујо-видиш бидна видовит

Facka

Ми се може па се курчам..
Член од
11 март 2009
Мислења
65
Поени од реакции
1
А он сватче се разби јадан .. а овј га прашуе УТЕПА ЛИ СЕ хахаххах ЦааРРРРР .. још па вика истече му уље.. до уље му дошлооо цццц ххсхсхаххаха
А и по пут се гледа дека е од некој КРАј на Кумановоо.. :helou:

Бај д веј свиѓа ми се тема иии надам се дека некои од вас су веќ научиле нешто кумановски :smir:

Да га ебу :D

Kajgana Shop

На врв Bottom