Култни или популарни филмови кои НЕ сте ги гледале

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Овој ако не го гледате скаран ви сум и не ви правам муабет повеќе
Филмов е лекција за опаметување во стилот -Што ќе си посееш тоа ќе си жнееш.

vikaat deka mnogu bil gaden, vistina e?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
vikaat deka mnogu bil gaden, vistina e?
Зависи шо подразбираш под гадење. Ако подразбираш колење, крвови, сечење раце/нозе, таква работа нема.
Ако подразбираш психичка тортутра со експериментални потфати пропратно кои се манифестираат преку дејствија од типот присилно држење на отворени очи, гледање на сцени и слушање на музика која не ја сакаш тогаш е :)
Филмот беше еден од поретките кои ме натерале да седнам и да си го испитам карактерот онака критички со обид да скинам некои особини и работи кои не ми биле потребни.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.299
Трилогијата Господар на Прстените не сум ја гледал, додуше првиот го загледав до пола и ми беше страшно досаден добро е што морав да излезам, ме чекаа. Не планирам во скоро време да го гледам. Од новиве бондови само првиот го гледав, твајлајт првиот и немам намера ништо од него да гледам веќе. Овие први ми текнуваат, за господарот знам ќе има мрчење :D
И Хари Потер да не заборавам, не сум гледал ниеден а и немам намера во скоро време. Aватар не го изгледав, зашто го утнав на кино... и не ми се правеше ќеиф дома, али овој планирам да го гледам некој ден.

П.С. Гледам некои недоразбирања има на темава, насловот вика култни и ПОПУЛАРНИ, затоа ги имам пишано горенаведениве.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
А мене за Shinning мислев ќе ме убијат, овде Кумови и Фајкли се спомнуваат :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.690
Поени од реакции
59.862
Па да се палиш на филм во кој некојси ретардиран трча 3 години без престан ......
Јас ко го гледав тоа беше понижење за мојата интелегенција.
Чисто онака, колку ти е IQ-то?

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Чисто онака, колку ти е IQ-то?
Досега го немам проверено зошто не сум почувствувал потреба, али сметам дека ми е на задоволително ниво. По твоја претпоставка, колку ми е ?

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Пошто гледам на многу овде им треба едукација еве мала насока за вашиве караници :)

A cult film, also commonly referred to as a cult classic, is a film that has acquired a cult following with a specific group of fans. Often, cult movies have failed to achieve fame outside small fanbases; however, there are exceptions that have managed to gain fame among mainstream audiences. Many cult movies have gone on to transcend their original cult status and have become recognized as classics. Cult films often become the source of a thriving, obsessive, and elaborate subculture of fandom, hence the analogy to cults. However, not every film with a devoted fanbase is necessarily a cult film. Usually, cult films have limited but very special, noted appeal. Cult films are often known to be eccentric, often do not follow traditional standards of mainstream cinema and usually explore topics not considered in any way mainstream—yet there are examples that are relatively normal. Many are considered controversial because they step outside standard narrative and technical conventions.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Од овие кои ги имате наброено ги немам гледано Fear and Loathing и A clockwork orange. А од тоа популарните ги немам гледано Хари Потер,Господарот на прстените и Бетмените. За Бетмен гледам да најдам слободно време да направам еден маратон, ама за првиве два нема шанса никогаш да ги гледам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Па да се палиш на филм во кој некојси ретардиран трча 3 години без престан ......
Јас ко го гледав тоа беше понижење за мојата интелегенција.
Па овај од xxx шо прескокнува 50 катница со моторот ми е некако пореален.
Не знам само кои емоции ви ги буди филмот, кога истите можите да ги почуствувате и да излезите 15 мин низ град. Не мора да чекате некој на филм да ви ги прикажи.
Ве запустија американциве.
барам бан за братучедов на бибил

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.690
Поени од реакции
59.862
Досега го немам проверено зошто не сум почувствувал потреба, али сметам дека ми е на задоволително ниво. По твоја претпоставка, колку ми е ?
Па ми стоиш ко добра 80ка.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343

Kajgana Shop

На врв Bottom