Криминалци, криминални групи и мафијата во светот

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Мислам дека ова не е точно.Инспекторот Миле Новакович рече еднаш "На балканот што и да се случи викаме дека е дело на странските служби". Едноставно Српската мафија е многу јака,не викам дека некои луѓе не СОРАБОТУВААТ со странски служби,ама далеку од тоа дека работат за нив.Лука уште од 16 години влегува во криминалните води и е класичен мафијаш.Тоа со Шаранович беше чиста крвна одмазда.А сега не способноста на државите се прикрива со приказните дека ова е дело на ЦИА и сл.ЦИА се занимава со Сирија,Ирак,Иран и др.Они ќе се занимаваат со кримоси од Србија..Мое мислење само..
Неколку линкови од наназад и ќе ти стане јасно (y)

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Најдобар Документарец за Руската Мафија

Од се што сум изгледал овој е најдобар, во документарецот е опишана цела историја на организираниот криминал во Русија особено во 80-ти, 90-ти и двеилјадати, а во тие час и триесет минути зборуваат вистински криминалци и шефови за разлика од повеќето други емисии/документарци каде се е базирано на теории.

https://youtu.be/aG2mI9epvBc

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Нешто доста квалитетно, каде ретко се спомнуваат тајните служби во светската трговија со дрога. Се работи или за Дарко Шарич или за Стјепан Прњат, тоа е нејасно.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
под друго име тука го убива Мехмет топал крало на казината десна рака му е ајхан чаркин има прсти смежано во убиството на сабанчи загинува во собраќајка во колата умира тој и еден полицаец а повредени се главнио на специалната полиција и еден контроверзен пратеник го погребаја како херој и премиеро на Турција тансу чилер била после овај скандал се смени власта во Турција
Серијата долина на волците е снимана за и околу Топал и неговата екипа и противници.
Полат= Топал.
Мехмет Топал е фудбалер, човеков се вика Љутви и е убиен со над 100куршуми, а имал богатство од една милијарда кога умрел...

Последно уредено:
Член од
14 декември 2018
Мислења
36
Поени од реакции
27
Серијата долина на волците е снимана за и околу Топал и неговата екипа и противници.
Полат= Топал.
Мехмет Топал е фудбалер, човеков се вика Љутви и е убиен со над 100куршуми, а имал богатство од една милијарда кога умрел...
Мислам дека си грешка, кај го читаше овоа?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368
Нешто повеќе за дечково? Ми падна во очи што живеел во Русија, по татко бил Македонец, бил платен убиец и ликвидациите во негов стил ги нарекувале " македонски стил".

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Додуше, повеќе ме интересира зошто пукањето од два пиштоли истовремено е наречено македонски стил, нешто што влегло како израз во Русија уште во 19. век.

Последно уредено:

Falanga.!!

puls.podzemlja
Член од
29 април 2014
Мислења
103
Поени од реакции
104
Нешто повеќе за дечково? Ми падна во очи што живеел во Русија, по татко бил Македонец, бил платен убиец и ликвидациите во негов стил ги нарекувале " македонски стил".

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Додуше, повеќе ме интересира зошто пукањето од два пиштоли истовремено е наречено македонски стил, нешто што влегло како израз во Русија уште во 19. век.
Пошто текстот е пишуван од мене и мој е профилот puls.podzemlja..Македонски стил е наречен поради тоа што така пукале сите комити во војната против турците.Од пријател во Русија имам информација дека татко му бил Македонец,а исто така на руски документарец за него кажуваат дека има македонско потекло.

Последно уредено:
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Mafija Ne Ubija Na Uskrs (2003)

https://www.dailymotion.com/video/x2j68tp

Филм што не смееме да го заборавиме. Темата на филмот е политички и бизнис убиства од високиот круг на Белград во девеесетие, и раните двеилјадати. Конкретно мета на критика е фактот на владеење на "Длабоката Држава" и силата врз сите општесвени сфери што службите ја имаат.
П.С. Поентата им е вистинска и за почит, И во криминалот има поголем ред и чест отколку во политиката и службите.

Kajgana Shop

На врв Bottom