Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
И јас се надевам дека ќе му даде соодветно име тоа би било добро за почетокЈас велам науката конечно еден ден ќе успее да го дефинира и појасни Бог.
И јас се надевам дека ќе му даде соодветно име тоа би било добро за почетокЈас велам науката конечно еден ден ќе успее да го дефинира и појасни Бог.
Ц...саде Ти се чинит дека са исти...Па, баш твоите методи се исти со протестантските бе, МИКИ1, бе...
.
Ако субјекот-истражувач, самиот постави мерило, тоа мерило е субјективно зададено, небитно што истото тоа мерило е објективно измерливо.Мерилата на науката се објективни и проверливи. Методите на религиите се субјективни и непроверливи. It's that simple.
Ептен се конзистентни, оти сите наведени мерила, се зададени од субејкти-истражувачи...Науката вика дека и со Јаглеродно и со К-Ар и со Ураниум-оловно датирање, староста на земјата и сончевиот систем даваат независни, а взаемно конзистентни вредности. Толку е стара.
.
Сите мерила се дадени од луѓе т.е. во таа смисла “субјективни„ и сега?Ако субјекот-истражувач, самиот постави мерило, тоа мерило е субјективно зададено, небитно што истото тоа мерило е објективно измерливо.
Ние, верните во Црквата, го прифаќе учењето од Светиите, и се‘уште сметаме дека Светот е стар 7500 - 8000 г. Надор од Црквата, било кој, може да каже било што и да биде убеден дека е во право.Вие, верниците, па, еден со друг не можете да се договорите колку е стара, а камо ли па црквите да ви се договорат... 38000 христијанства = 150.000.000 различни старости, секому според кур-ќејф или моментална потреба. Едни христијани викаат 5 едни 10 илјади... други викаат милион, а трети не знаат што е милијарда (ти си тука, нели).
.
...и сега, ќе ја чекаме убавата иднина, во која ќе се појави некој мангуп, кој ќе понуди „најнова„ мерна метода, која ќе биде уште поточна од денес точните методи, а поклниците на сциентизмот ќе потрчаат да ја прифата токму таа метода, како најточна од сите денес познати методи на датирање на Земјината старост.Сите мерила се дадени од луѓе т.е. во таа смисла “субјективни„ и сега?
Не ти се допаѓа ова?...и сега, ќе ја чекаме убавата иднина, во која ќе се појави некој мангуп, кој ќе понуди „најнова„ мерна метода, која ќе биде уште поточна од денес точните методи, а поклниците на сциентизмот ќе потрчаат да ја прифата токму таа метода, како најточна од сите денес познати методи на датирање на Земјината старост.
Naukata postojano I se poprecizno go imenuva bog. Kondenzacija, tektonski pomestuvanja, vulkanska erupcija, infekcija, nevroza, shiizofrenija. So iljadnici godini I ova beshe bog.И јас се надевам дека ќе му даде соодветно име тоа би било добро за почеток
Moре незнам....како зумираш во било кој дел на материјата бројот на информации иде на квадрат мислам.....нека mе поправи некој ако не е така.Naukata postojano I se poprecizno go imenuva bog. Kondenzacija, tektonski pomestuvanja, vulkanska erupcija, infekcija, nevroza, shiizofrenija. So iljadnici godini I ova beshe bog.
Malku po mnogu, prostorot za bog stanuva se pomal I pomal.
брат, .....далеко си ти од разбирањето на поимот Бог.Naukata postojano I se poprecizno go imenuva bog. Kondenzacija, tektonski pomestuvanja, vulkanska erupcija, infekcija, nevroza, shiizofrenija. So iljadnici godini I ova beshe bog.
Т.е, науката е поблиску до конечно познание и спознание на Бог.Naukata postojano I se poprecizno go imenuva bog. Kondenzacija, tektonski pomestuvanja, vulkanska erupcija, infekcija, nevroza, shiizofrenija. So iljadnici godini I ova beshe bog.
Ѓурџшљак, кажи бе ти, кај си? Блиску? Сириузли бе. Или со зборојте на Агим Ибраими до Ферхан Хасани - сериозишт. Но и на Грузијски: сериозули ра.брат, .....далеко си ти од разбирањето на поимот Бог.
Tokmu taka. Sitno.Т.е, науката е поблиску до конечно познание и спознание на Бог.
Гурџи ај едно лично прашање.брат, .....далеко си ти од разбирањето на поимот Бог.
Brat, daleko si ti od siminjanje od toa konjot shto si go javnal.брат, .....далеко си ти од разбирањето на поимот Бог.
Што мислиш .. ова колку е старо?Ние, верните во Црквата, го прифаќе учењето од Светиите, и се‘уште сметаме дека Светот е стар 7500 - 8000 г. Надор од Црквата, било кој, може да каже било што и да биде убеден дека е во право.
Што се тиче милијардата, имам напишано дека не можам да замислам временски интервал од милијарда години, без да користам „сликици„ (Ти текнува?..) но немам напишано дека не знам што е тоа „милијарда„ а Ти по кој знае кој пат ми ги извртуваш зборовите, небаре со тоа извртување, ќе ме девалвираш или мене или мојата вероисповест.
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 17:29 ---
.