Кратка или долга коса?

Член од
14 февруари 2007
Мислења
108
Поени од реакции
13
A зошто, побогу, би се воделе по стандардите на другите? Јас барем би се водела по тоа како поубаво ми стои мене косата, како јас пофино и попривлечно се чувствувам. Моја глава, моја коса, јас одлучувам. Ако грото мажи ме исклучи од нивниот стандард, бидејќи сум одлучила да имам кратка коса, се надевам дека ќе најдам некој од исклучоците кои ги спомена, кои не се водат по стандардите. ;)

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Ова па, да морало да се бира, или - или.
И све док` мислат дека све на светов им` прилега, тупи се.

Кетрин Зета Џонс е убава жена, и` стои и едното и другото, Џесика Симпсон е грдо суштество, и вака и така. :coffee:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
A зошто, побогу, би се воделе по стандардите на другите? Јас барем би се водела по тоа како поубаво ми стои мене косата, како јас пофино и попривлечно се чувствувам. Моја глава, моја коса, јас одлучувам. Ако грото мажи ме исклучи од нивниот стандард, бидејќи сум одлучила да имам кратка коса, се надевам дека ќе најдам некој од исклучоците кои ги спомена, кои не се водат по стандардите. ;)
Не е темата за искључоци, и не разговараме за нив!

Член од
14 февруари 2007
Мислења
108
Поени од реакции
13
Не е темата за искључоци, и не разговараме за нив!
:) А зошто? Јас никаде не прочитав ограничувања за тоа што да се пишува на темава или не. Баш е општа. А ти ако сам си наметнуваш стандарди во темава, ти кажав и претходно, не ги следам јас.

И уште едно општо прашање...Сакаш да ми кажеш дека ако мене поубаво ми стои кратка коса, ме отвара и ме прави пошармантана, јас сепак треба да носам долга коса, зошто на повеќето мажи им се дига на долга коса? :toe:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
:) А зошто? Јас никаде не прочитав ограничувања за тоа што да се пишува на темава или не. Баш е општа. А ти ако сам си наметнуваш стандарди во темава, ти кажав и претходно, не ги следам јас.

И уште едно општо прашање...Сакаш да ми кажеш дека ако мене поубаво ми стои кратка коса, ме отвара и ме прави пошармантана, јас сепак треба да носам долга коса, зошто на повеќето мажи им се дига на долга коса? :toe:
Знаеш што јас пред година бев црвен во косата и еднаш додека идев по леб ме застана еден на шприц и ми понуди да ми продаде мислејќи дека сум џанак, после тоа во вјна болница додека чекав лифт еден човек одпозади ми вели...девојче расипан е лифтот(коа се свретев се зачуде зашои не бев бричен :pos: нема везе)

Јас воопшто немам предрасуди кон такви работи зашо глеам цело врем тоа ме прашуваш...
Јас сакам алтернативни работи многу повеќе од тебе но...

Муабетот е следен, јас може да се чуствувам најудобно без облека-но за жал тоа не можеш да го правиш.
Не поради морални стандарди. Ти можеш да си правиш што сакаш се додека не ги загрозуваш другите со тоа, значи сепак некој работи што сакаме да ги правиме не смееме затоа што се на терет на другите во општеството.

Што се однесува до косата, носи ја како сакаш тоа е твој избор, но и мажите имаат стандарди за тие работи-впрочем жените највеќе поради нив и ги прават тие козметички пикантерии...а јас како маж(се уште) ти кажувам дека кратка коса е лоша и ретко која жена може да извлече сексипил од тоа...пак ќе нагласам удобноста на страна.

Член од
14 февруари 2007
Мислења
108
Поени од реакции
13
Знаеш што јас пред година бев црвен во косата и еднаш додека идев по леб ме застана еден на шприц и ми понуди да ми продаде мислејќи дека сум џанак, после тоа во вјна болница додека чекав лифт еден човек одпозади ми вели...девојче расипан е лифтот(коа се свретев се зачуде зашои не бев бричен :pos: нема везе)
хахах, слична случка, исто пред лифт и мене ми се деси кога имав кратка коса..Ми викна една бабичка..“Дечко, почекај ме и јас идам“ и кога ме виде од поблиску, ми вика “Ау па ти женско си била..Е аман со модава денес, сите сте исти“, хахах. А и повеќе пати ме помислуваа машко во тоа време, некои ги оставав со таа помисла, ме мрзеше да објаснувам дека сум женско.

Инаку, никако не можам да се сложам со тебе за тоа дека ретко жени со кртка коса имаат сексипил. Мислам, има многу повеќе работи кои ја прават жената сексипилна и привлечна. Јас барем имам многу другарки со пократка коса кои немаат проблем со освојување на мажи, и баш зрачат со шарм и посебност. :pipi:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
хахах, слична случка, исто пред лифт и мене ми се деси кога имав кратка коса..Ми викна една бабичка..“Дечко, почекај ме и јас идам“ и кога ме виде од поблиску, ми вика “Ау па ти женско си била..Е аман со модава денес, сите сте исти“, хахах. А и повеќе пати ме помислуваа машко во тоа време, некои ги оставав со таа помисла, ме мрзеше да објаснувам дека сум женско.

Инаку, никако не можам да се сложам со тебе за тоа дека ретко жени со кртка коса имаат сексипил. Мислам, има многу повеќе работи кои ја прават жената сексипилна и привлечна. Јас барем имам многу другарки со пократка коса кои немаат проблем со освојување на мажи, и баш зрачат со шарм и посебност. :pipi:
За машките има наметнато стандард од жените дека подобри се со кратка коса, а на жените од страна на мажите дека се подобри со долга.
Зборуваме за мнозинтсво а не за искључоци...според мене ретко која само ептен убави девојки можат да се извлечат со кратка коса.

Од девојките погоре...поголем дел од нив се безпомошно грди со долга коса-со кратка само ќе се претворат во зомби.
Ти одговори друже јоцо. :smir: Би и стоело кратка коса на некоја лепотица, што и келајца да е, пак ќе е убава.Али тоа ретко! Се знае дека на мнозинството им стои долга коса, поженствено изгледа и 100 пати поубаво. Кое машко па не сака долга коса и да си ја гали?
А инаку, жена оди заедно со долга коса, машка фризура--јок!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Некои жени ни долга не им стои. Ама па на некои ни кратка, така да ипак долга е боље. Да е грда жената, па уште кратка коса, уште погрда, не дека со долга ке биде поубава, ама бар ке има малку женственост.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Кратка дефинитивно!!!
Добро сега најбоље е средна ка мојата :bip: ама ако веќе треба да се бира јас сум за кратка. Некако ми е пооргинално, похрабро... (за мене зборам де, да не се навреди некој) а долга коса ич не сакам. Немам живци јас за тоа, ме нервира...

А машки сакам со долга коса :)))

samantha

who's tha boss?
Член од
16 октомври 2007
Мислења
196
Поени од реакции
1
Dolga kosa definitivno...a i maski so dolga...kosa de sakam:vozbud:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Со долга косичка.. мммм колку се послатки :back:... не онака долга долга..но да му биде до под уши онака малце понадоле.. ммммм со шишки.. бре бре...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Да е грда жената, па уште кратка коса, уште погрда, не дека со долга ке биде поубава, ама бар ке има малку женственост.
Токму тоа ми е поентата.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Jas mislam na Paris Hilton najubo mu sedi kratka.Nema veze jas imam kratka kosa pa poubo mi sedi od dolga.Ama ponekogas i ja rastam taka da samo frizuri menvam:pipi:

Член од
14 февруари 2007
Мислења
108
Поени од реакции
13
А инаку, жена оди заедно со долга коса, машка фризура--јок!
А машко со долга коса прифаќаш? Или според тебе машко со женска фризура, претпоставувам..Со фарбана, шатирана? Или се ограничуваш и за машкиот род, а? Немојте вакви муабети ви се молам, ко од друг век да сме.
Од вашиве размислувања можам само да заклучам дека доколку машко пушти долга коса, сака да биде поженствен, феминизиран е, педер е, зошто според повеќето од вас, должината на косата е правопропорционална на женственоста.

И да додадам дека како што косата не ја рзубавува жената доколку не е убава, не значи и дека некоја долгокоса убавица е женствена само заради долгата коса. Еден ред муабет, постапка, однесување може да ја уништи нејзината “женственост“ во секунда. Имате многу строги и ограничени поделби, отворете се малку.:smir:

Ш

Шмугле

Гостин
А јас мислам дека се’ е до вкус. :)
Спред мене долга коса рулз. Ем можеш да си правиш фризурчиња што е подобро што ќе можеш да менуваш, за разлика од кратка каде што тие можности се скратени.
И кај машките исто така преферирам долга коса (ама она стварно долга не лигава полукратка до под уши) особено ако е виткана мх мх :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom