Кратка или долга врска пред брак?

V

[vladimir]

Гостин
Незнам зш толку ја продлабочивте дискусијата ова е лично за секој индивидуално некому му треба повеќе време за да биде сигурен/а, релативно е ова никој неможе да каже.Ако има љубов, разбирање и врската и бракот ќе потраат.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Како што реков порано,љубовта не е секогаш правопропорционална со времетраењето на врската.

Може врската да трае 5 месеци и да биде со поголем интензитет од онаа која трае 10 години.

Во брак се стапува кога и двајцата партнери ќе се осеќаат спремни.Можеби ќе згрешат,можеби не.Но битното е да го направат она што го осеќаат.
 

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
mozebi, no edno e sigurno, statistikata pokazuve deka tokmu tie brakovi od idenje po 5-6 meseca se dezintegriraat, sepak

"a good love-must stand a test of time, for, love does not come and goes as a game, a true love it is a real thing in a real life":baeh:
 
Член од
31 јули 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
dolga veruvajte poveke se znaete potoa e kasno koga ke go zapoznaes.mozebi dolgata vrska e dosadna no veruvajte podobra e vi kazuvam od iskustvo.
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Подолга врска и по можност заедничко живеење, заедничко одење на одмори, заедничко излегување итн.

Ако некоја ти е другарка и ја знаеш со години, а дури отпосле се фатите, теоретски одма би можел брак. Но, заедничкиот живот (па и бракот) се состои од чистење, фрлање ѓубре, готвење, пеглање, купување итн. па е згодно да се има заедничка пракса.

Знам за случаи кога луѓето оделе 10 години заедно, а откога се вселиле заедно под ист кров, за 2 месеци раскинале. Затоа, заедничкиот живот пред брак е многу важен елемент.
 

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.615
долга...малце подолга...па може и ултра долга...мислам дека само бракот ќе им ја расипе среќата на љубените...плус..иако бракот е доста важен, бракот ти е само еден договор на ливче хартија....
 
Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
за да се стапи во брак не е важна должината на врската помеѓу партнерите туку колку доволно се познаваат и дали си одговараат еден за друг како што за многу постои љубов на прв поглед така може и веднаш да се осети дали сте еден за друг но сепак не избрзувајте да не се покаете
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Немам конкретно правило, дали морало долго или кратко. Меѓутоа потребно е времето за да запознаеш некого доволно добро.

Се осеќа напредокот во една врска, сето време поминато заедно низ кое се учиме и двајцата еден за друг, па нормално е со текот на времето да се јави потреба да се оди степен подалеку.
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.846
Поени од реакции
23.513
Не ми е мерило должината на врската колку што ми е мерило должината на заедничкото живеење.
Ако успееш "да ја трпиш" година, две, три, под исти покрив по некоја логика ќе можеш и до пензија. Иако и ова не би го земал како 100% точен показател ама мислам дека е најмеродавен.
 
Член од
2 август 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
подолга за да видеш и покрај све дали ке биде океј....:tv:
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Најпрво да кажам дека се сложувам со мислењето на Крусер. Не е важно и да си со некого десет години, се` додека не се запознаете како функционирате под еден кров. Тогаш доста работи изгледаат многу поинаку и само тогаш може точно да знаете дали сакате да останете со таа личност засекогаш. Секој има свои предности и мани по дома, па не е лесно двајца, истите тие нешта да си ги прифатат без проблем, доколку не си одговараат ептен.
Но секако, и во тој случај мислам дека постабилен брак би произлегол од малку подолга врска. Сепак, колку и да се најдеш на исто ниво со некого, ти треба време подобро да го запознаеш и донесеш таква одлука. Иако не ми изгледа добро и некоја врска која трае цел живот да се круниса со брак. Најчесто таквите бракови се склучуваат махинално, дека нели тоа се очекува после се`. Е после тоа следува тоа стандардното кукање, како и двајцата се заедно цел живот, ништо друго не виделе и не искусиле и бла бла бла.
Значи, нема една добитна комбинација или точна дефиниција за тоа кога е најдобро да се стапи во брак. Секој случај си е приказна за себе ... најважно е партнерите да го направат тоа свесно и со цело срце.
 

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
more, izglea tie brakoine od interes se najloshi

ja imav eden drugar, misleshe deka ke pechali so onakvoto, pa na kraj dobi kloca u gz na sud, go namestiva ko mlad majmun pred zooloshka so banancheto u ruki

zatoa praite sho ke praite, so takvoto ne se pechali, sakam da kazam deka ako ne se sakate ne se ni zimajte bolje, zasho posle glaata boli a apchinja ne pomagaat
 

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
не ми се сфатливи врските од типот одиш со некого со години па да се земеш.. имав братучетка која одеше 13 години со дечкото и сега се зедоа.. и што? бессмислено ми е
повеќе сум за брак каде што врската траела некаде околу една година и тоа заедничко живеење барем месец два пред бракот отколку да одиш со некого дооолги години..
да се мафташ со некој за рака низ град некои 10 тина години не е исто како да му ги переш смрдливите чорапи или да сфатиш дека кретенот нејќе да направи едно кафе
 

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
после долга врска од 4,5,6,7..г сите викаат и очекуваат да се земете,а и тоа најчесто се случува,доволно се познавате,се сакате и сл,но познавам личности кои после доолга врска,се скаруваат,и понеколку месеци си наогаат друг/а и за пола година свадба!па имаат складен и убав брак!не е услов,строго долга врска-успешен брак или обратно кратка врска-поуспешен брак,секој со среката!
 

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Мислам дека не е важно дали долга или кратка врска, ако се чувсвуваш дека треба да одиш на тој чекор зошто да не, само треба добро да размислиш за да не се покаеш подоцна, ионака времето ќе си покаже дали сте створени еден за друг.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom