Кој и што најмногу ве нервира во животот ?

Член од
16 април 2014
Мислења
7.319
Поени од реакции
11.700
Луѓе што си фураат грешен филм.Од оние најзгрешените,без ни најмалку мозок да се употреби.

Мацо_Д()

Бизнисмен
Член од
23 ноември 2015
Мислења
374
Поени од реакции
159
Мене ме нервираат луѓе воопшто. Јас сум човекомразец.
Кога се анализирам себе, а и луѓето околу мене, се се сведува на его, завист, љубомора, лицемерие, страв, суета......
Мене љубовта ми изгледа како илузија, лага и измама.
Ние луѓето сме демони по дефиниција (од грч. демос-народ).
Но и јас сум човек и мора да живеам со себе...:icon_lol:

Или пак не?

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.487
Поени од реакции
18.119
Ме нервира кога не е се по мое и кога не можам да добијам нешто одма и сега и кога немам контрола над одредени работи.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.025
Ova e detsko ponashanje, nemoj taka :DD
Не е секогаш детско однесување.Почесто станува збор за фрустрација на личност која не добива подеднаков третман како другите во нејзината средина.Кога човек премногу се нервира,му се губи и контролата над нештата.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не е секогаш детско однесување.Почесто станува збор за фрустрација на личност која не добива подеднаков третман како другите во нејзината средина.Кога човек премногу се нервира,му се губи и контролата над нештата.
Ме нервира кога не е се по мое и кога не можам да добијам нешто одма и сега и кога немам контрола над одредени работи.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Тоа што и покрај сите изгорувања, повторно сум добар со луѓето и знам да ги почитувам, а не знам како да го променам тој однос.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.025
Тоа што и покрај сите изгорувања, повторно сум добар со луѓето и знам да ги почитувам, а не знам како да го променам тој однос.
Јас си имам едно златно правило.Биди добра кон тие кои се добри кон тебе.Биди лоша кон тие кои се лоши кон тебе.Јас сум фина,ама кога некој ми стапнува на нерви,станувам опасна ладнокрвна кучка. :icon_lol::uzi::brlav::pos:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.242
Поени од реакции
84.271
Оѕверин требе да пиеш.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.025
Не реков дека во неговиот/нејзиниот случај не е детско однесување,туку реков дека кога некој го кажува тоа,не го кажува секогаш затоа што е детиште,туку e премногу изнервиран.

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
735
Поени од реакции
1.674
1. Партиски пиуни ( Сите кои трчаат по политички партии, кои одат на митнизи итн, без разлика за која партија се работи.)

2. Простаци.
Луѓе кои не сакаат да те сослушаат, луѓе со кои не можиш да дискутираш за ништо, во иста група би ги стал и тие што слепо пратат еден политички лидерер , со нив не можеш никаков корисен разговор да оствариш. Исто така во групава би ги стал и тие фаци што излегуваат во кафич да се истепаат место да си поминат добро(фала богу поретки се браќава.)

3. Разгалени деца.
Сите кои имаат богати родители не се исти ама има и такви кои со колата на тато се сликаат, направиле 20+ години уште сами не знаат денар да заработат. Истите шмркаат кока секој викенд и му се смеат на шанкерот зошто е шанкер.

4. Антички македонци од Аустрелија.
Океј во ред е. Ја браните Македонија од предавниците од таму. Сваќам дека се интересирате за состојбите кај нас и Македонија била ваша држава некогаш ама нема смисла да се мешате и да коментирате што е најдобро за Македонија , единствено познавање за ситуацијата сте го добиле читајќи (курир,инфомкас,фокс...итн) . Епа не иде вака пријатели глејте си у ваш двор.

5. Негативни луѓе
Излегуваш со некој кој е напнат, нервозен е, вика пцуе, итн,.. нормално атмосверата е поинаква одма и може да ти ја расипи вечерта. Со весело друштво , весела атмосвера. Животот е кратот затоа смејте се и сакајте се . :)

Долг е списокот би пишувал уште многу ова е во кратки црти тоа што ме иритира најмногу. Поздрав.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Ме нервира кога на x особа ќе му падне пепел од цигара на маса, и со раката ја собира/бутка пепелта во пепеларник, као ништо, ништо.. :sick:

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.025
ме нервира прегласно пуштен тв во дневна и правење звучни ефекти кога се јаде.
И мене ме нервираат такви звуци.Кожата ми се ежи.Постојано ги предупредувам моите родители.

Kajgana Shop

На врв Bottom