@Fluffy_bunny
Зајко кокорајко
- Член од
- 24 декември 2020
- Мислења
- 1.741
- Поени од реакции
- 2.273
Па знаеш како викамо ми , ем тесна ем бесна.Па могуќе да пројде, делуеше ми дека пати од хроничну неебицу
Па знаеш како викамо ми , ем тесна ем бесна.Па могуќе да пројде, делуеше ми дека пати од хроничну неебицу
Имав исто лошо искуство и јас во архива во МВР. Поднесувам барање кај вработената во архива и прв пат идам и знам секаде речиси бараат лична карта на увид, па вадам лична карта од џебот и кога почна да вика вработената: ,,Кој ти кажа да вадиш лична карта, Јас не ти кажав да вадиш лична карта, тргни ми ја од пред очи, не ми треба личната карта .. Еј што неук народ има..''.Рецимо ограничење 80 километри на сат, а тој пред мене лабаво шиба со максимум 40 километри на сат, па матер му ебем што психа треба да имаш за да излезеш од дома и да нервираш 20 луѓе позади тебе...
Исто така денеска што ми се деси... одам во полиција да пуштам во архива нешто, архиварката со само што излакирани нокти ми вели не ти треба ова, викам што, виками немаш потреба од ова, одговарам ок удри ми печат на примерот за мене па што сакаате му правете и на што истата одговара неможам да ти го примам и тука мене ми пуца филм и викам која си ти да одлучуваш дали ке го примиш или нема да го примиш и оваа лабаво ми одговара еве не ти го примам, искоментирав на глас кај ве наоѓаат бе овакви да ве запослуваат другите ме гледаат кои исто така роса не ги роси... резиме страшно ми скакаат по живци ликови партиски запослени кои се уфилмани дека се на позиција во пентагон и од нив зависат многу работи, а уствари се обични административци кои за 300 евра лижат гзови на шефовите.
Инаку отидов и го пуштив поднесокот по пошта, поштарката чудно ме гледа и ми вика што пушташ по пошта во институција која е на километар од пошта, можеш во архива кај нив директно... одговарам боље не ме прашувај.
И студенти по медицина кои мора да се сликани со маска поготово сега а и во иднина демек загрижени ќе лекуваат болни од ковид. Против што да ги прашаш...Студенти бруцоши и во почетни стадиуми на студирање запишани на некои од т.н ,,дефицитарни струки", во прв ред ликови што студираат на финки, електро, машински, медицина и.т.н.
Таква вообразеност и ароганција, изгубен допир со реалноста, не ми текнува да сум сретнал.
Се адаптирам на новитетите, ама емотивено пристапувам кон минатото. Се надевам ја избегнав групата на луѓе што те нервираат?Ме нервираат носталгични личности што цело време жалат за некои поранешни времиња и што не можат да се адаптираат на новитети.
Во ред е и сосем нормално да се сеќаваш на некои поубави времиња но има личности кои во секој ебан муабет тоа го зборат, секоја генерација е посебна на свој начин, да речеме некогаш музиката била поубава но патувањата биле понедостапни сега е обратно а и многу повеќе опции и слобода имаш сега за разлика од порано што е тоа што порано било подобро од сега?Се адаптирам на новитетите, ама емотивено пристапувам кон минатото. Се надевам ја избегнав групата на луѓе што те нервираат?
Многу честа појава у Македонија, земјата на искомлексирани нереализирани луѓе што со прст немаат мрднато за ништо, ама се знаат у исто времеМе нервирааат ропаците од пред кооперација кои едина цел у животот им е да се соберат и локаат пиво ко волови и да се оговараат луѓето како минат како тие биле неморални, недомаќини, курви и сл додека нив и фамилии и куќи им се распаѓаат
пак те прашаа кога ќе се жениш?ух, воопшто не ми се допаѓа коа ќе те закачат дома за некоја ситна работа само колку да ти го раздрмаат денот.
Ете бе тета сме имале нешто заедничко сепак.... кога чорапата среде пешачење почнува да се спушта поради попуштениот ластик ! и тоа само едната !
Абе можеш да го решеш со еден чекор.