Кој и што знае да зготви?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Се што треба да се стави само во рерна и да се испечи , се што има мало упатство на паковањето како да се направи , плус лесни работи за пржење ( јајца, колбаси , месо, и други глупости) , сите видови на сендвичи :) , шпагети, макарони и слично да не набројвам :)
 

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
119
I pokraj toa sto sum krajno neorganizirana vo kujna i tatko mi postojano mi kazuva deka jas ili nema da se omazam ili ke me vratat po prvata nedela..pobogu koj vek sme..jas osobeno sum gorda na salatite sto gi prigotvuvam posebno na onaa so svez spanak, morkovi, sirence, orevcinja, na orizot so sos od svezi domati i bezbroj zacini, na kacamakot i brokulite so morkovi i lukce, na spagetite so zelencuk!
Epa tolku znam..:smir:
 
Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Значи пак ќе напоменам, на почетокот на темата пишува, доколку прочитате (ова важи за оние што постирале од типот на - јајца:toe:, помфрит, и варено јајце:pusk:... има друга тема за тоа, ова е за оние покомплицирани специјалитети и јадења, Please concentrate! :smir:
 
Член од
11 јуни 2008
Мислења
54
Поени од реакции
0
Скоро се :smir: . Да бидам поконкретен : манџи, лазањи, пици, печења, торти, пити( засега само гибаница, ама понатака којзнае). Само уште сарма не сум свиткал :baeh:
 

warlic MKD

КирЕ..Поштарот
Член од
16 септември 2008
Мислења
270
Поени од реакции
5
Ако се случи да останам сам дома и мама и тато да ги нема цел ден .. прво што ке направам е ке одам до дукан и ке земам 1 кило компири , 4 јајца ..
Ке ги излупам компирите и ке ги спржам , ке земам јајцата ке ги сматам ке напраам кајгана .. и после ке си ги сервирам и пред биро ке ги јадам .. уживам .. :helou:
 
Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Не многу :kesa:... Може некогаш ќе спржам нешто, компирчиња, ќе си направам кајгана :pipi:... И толку од мене :helou:
 
Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
ееее...знам да правам тестенини, супа,:wink: да праам секакви јајца..да правам пудинг, палачинки, крофни, и поишее од тие благите работиии:) само коа праам нешто благо некогаш ми треба рецепт да се потсетам:)
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
мајка ми и јас обожавам да готввам и кога имам време готвам за секого по нешто
 

Kajgana Shop

На врв Bottom