Кој и што знае да зготви?

Член од
17 август 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
знам да готвам све ама незнам манџи со варење шо се шотреба да се чека многу време да сесварат па запршки итн.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.870
Поени од реакции
11.551
Знам да пржам јајца, стекови, да сварам супа, кафе :pos: тестенини (стандард, нема кој не знае), да спечам некоја пица и тоа :)

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Ретко готвам, ама ме бидува искрено, се знае дека најдобрите готвачи на светот се мажи, ни јас не сум исклучок :wink: а обожавам да правам благо бидејќи тоа и највеќе сакам да јадам :helou:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Знам виршли да варам, тост да праам и понекогаш кога имам слободно време на претек почнувам да се занесувам дека сум некој готвач и обично или праам беља некоја и не искача нишо од мојот деликатес или тажно гледам како мајка ми го истура во шоља:baeh:.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
знам да правам
пастрамајлии
мекици
палачинки
ледена коцка
обланди
сите други блага
а и многу солени работи знам само незнам да правам зелник

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.708
знам да правам се што го вклучува компирот како главна состојка :vozbud:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
ретко готвам затоа што ме мрзи да готвам а и има кој да ми готве а знам скоро се да припремам повеке сакам солени работи да готвам него благи единствено што незнам да правам е зелник

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Кајгана
Палачинки
Леќа
Супи :)
Шпагети, макарони...
Пица (со готово тесто)
И неколку торти :)
А и сладолед

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Супа, виршли, јајца(во секоја форма), пржење лепчиња, сладолед, пудинг. п.с на овогодишниот одмор во Сончев брег, оставивме немиени 7 чинии и тенџере од росвајт со полу изедени виршли и јајца и 2 чинии фатија мувла, и сите заедно ги фрливме у ѓубре.А апартманот КОРНЕШЕ на свежо есхумиран леш.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Знам да правам неколку соса за шпагети, сите до еден непостоечки по куварите и мои пронајдоци, така да немаат имиња. :)
Знам и едно благо да правам, колач со вишни, ама мајка ми ми диктира, се рачуна? :icon_lol:
Пици, тостови, јајца, помфрит, такви прости работи секако дека знам, да не спомнувам воопшто.
Некогаш знам да импровизирам и да испаднат некои чудни јадења, као кајгана со оригано, сусам и павлака и такви некои, ама ретко готвам, така да не ни имам кога да научам повеќе јадења.

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Знам и едно благо да правам, колач со вишни, ама мајка ми ми диктира, се рачуна?
Ако е оној кога само тестото се меша со миксер и после тоа единствено што се прави пред печењето е пуштање на вишните одозгора и јас знам да го правам.
Помфрит, шпагети, палачинки, некои обични сосови и такви поедноставни јадења, знам некако да ги изведам, а за останатото не би ризикувала.

N

n/a

Гостин
Mусака.
Мусака со црни Патлиџани.
Печам секакво месо без проблем.
Ориз со пилешко.Хммм...каква супа со многу моркови правам само...:vozbud:
Гравче-тавче.

Јајца на око,кајгани,хемендекси,јајце со ајварче,урда-јајца и пиперки (мора да се црвени,хехехе) не бројам у комбинација.
Како и шпагети и макарони.
Е сега...кога сме кај макароните правам едни специфични Болоњезе....
и кој пробал барал пак.
Тајната (разликата од `конвенционалните`е)... во две лажици...
Ама многу битни.

Што сакам најмногу?
Месо кога печам со многу компири.
(под фолија у тавче).

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ракчиња, Шпагети, Макарони, Кајгана , оууф све што е полесно...

Kajgana Shop

На врв Bottom