Кој и како известува во Брисел за состојбите во Македонија

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.764
Поени од реакции
21.158
koga ce si platen za svojata rabota, dobor od svojot gazda sekako deka ce si mu blagodaren i toa e dobro ama ne site slobodoumni gragjani razmisluvaat kako tebe. A kumot na imeto ti e poznat znaci ne kazuvam nisto novo go imenuvam onaka kako sto saka sam da mu se prestavi na narodot.
nitu se sitam nitu mu zaviduvam na nivnata budalastina, kade pred belosvetka evropa ne rezilat i blagodarenie na nivnata pozrtvuvanost ce dobieme negativni ocenki od Evropskata komisija blagodarenie na nivnata dobro isplanirana strategija za skandal.
moralot se uci od doma za zal toa ti ne go poseduvas nitu imas doblest da zboruvas za istoto i zapamti covek bez svoe mislenje ne e covek toa e marioneta koja se stima po potreba onaka kako mu odgovra na gospodarot prema negovite potrebi.
iluzorno e da se zboruva so nekoj koj stoicki se drzi do mislenjata na svojot gospodar.
сакав да ти доловам друго нешто со муабетот , ама ти ептен забега на кај партиски и сега дали немаше време да прашаш во шттбот или затаи комуникацијата ете ке пробам да ти објаснам како на мало дете за да не мораш да се влечкаш по дождот до бихачка.
имено муабетот ми беше како што ме вреѓа мене и претпоставувам и тебе некој да те нарекува со погрдни имиња како што грците претежно не нарекуваат на форуми, истото важи и за другите. ако сметаш дека е педерски и ниско да те нарекуваат по форуми и секаде и да ти пцујат , а од друга страна за тебе тоа е оправдано тогаш имаш двојни стандарди или по нашки си дволичен а сите знаат дека тоа и не е баш некоја карактерна особина која е за пофалба. тоа важи само ако се чуствуваш навреден кога некој те нарекува со погрдни имиња, а ако не се навредуваш и си дозволуваш да те нарекуваат секако тогаш ете не си дволичен тогаш си само ........;)
за случувањата во брисел можам да кажам дека покриениот газ никој не го плука, што ако тргнам од новинарите кои биле ете официјално поканети познавајки ги нивните ставови и можности во македонија може буквално мед и млеко да течи и тие пак ке јадат гомна и пак ке плукаат по државата се со цел да ја претстават во што поцно светло или поедноставно кажано нив ама воопшто не ги интересира македонија а најмалце народот кој живее во истата а кои им се мотивите за таквите ставови можеме ете да шпекулираме.
и ајде кажими според тебе дали стварно мислиш дека во македонија владее медиумски мрак и на некој му е скратено правото да јади гоман кај ке стигне. па очигледно ако беше така како што сакаат да претсават дека е дали со цел ум мислиш дека ке стигнеја до брисел или ние тука на форумот ке си пишевме што сакаме. запрашајсе малце ете мисли со своја глава или логично ако тие така подобро.
п.с не е битно тоа како сакал и дали сакал и кој бил кумот на тоа, битно е дека е премиер и тоа не на зимбабве туку на македонија и ако никој друг тогаш барем ние треба да ја почитуваме таа институција без разлика дали ние по кеф или не кој е моментално на таа функција. сигурно и ти имаш прекар како и повеќето ама сепак во официјална комуникација и секаде каде што треба го кажуваш твоето име и презиме, и очекуваш дека тоа другите ке го почитуваат и нема да те викаат нагалено.
 

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Хмм...
Ете Мирка, Милеко и Бобан отишле, направиле збрка, биле исклучени и истерани од салата.
ОК.
Арно ама силниот Јорго, признатиот ЕУ "интелект" :drk: видел за сходно па излегол и надвор по нив, па се курчел, па делел лекции, па држел за раце, и на крај уште и ги нарекол "МАЛАКЕС"..?!?

Сега чиј е СКАНДАЛОТ и глупирањето..?!?

Нели им бил одземен збор, исклучени микрофоните, Јорго им мафтал да излезат од салата, по што овие си излегле, што мајка барал да иде по нив..?!?

Тања Милевска предизвика инцидент во Брисел

30.10.2010

http://www.youtube.com/watch?v=TriQgAilHRE

место заклучок.......

за состојби во новинарството во македонија одбрале ``новинар`` - тањето , за кое грков своевремено: ``морал да морал да интервенира за овој инцидент и да ја замолчи новинарката, потсетувајќи дека таа нема право на збор и дека може единствено да го набљудува состанокот. Копретседавачот Шацимаркаки`` и за кој новинар своевремено : повеќе учесници гласно коментирале дека станува збор за недолично однесување на новинар поканет на состанокот во својство на набљудувач, за подривање на достоинството на оваа висока институција за соработка меѓу Македонија и ЕУ, непочитување на присутните, непочитување на сограѓанин

btw ги избркал гемиџииве на панел дискусија со новинари ( меѓу кои и тања поканета на дискусијата која претходно ја ``замолчувал``), ама тањево не го избркал на состанокот кога Васко Наумовски ,владин претставник тоа време, кога евроинтегративецот се обраќал.
Ааааа, па немој така ти се молам... Па тогаш беше императив да се брани "слободата на говорот и медиумите" и затоа Тањето си зема за право да прекине излагање на Вице-Премиер на една држава, за да си ја одбрани својата и агендата на најгоЉамиот "борец за слободата на медиумите" пиљарот Велија...

Тањето е инаку тоа што се гледа на видеото (црна ролка, бело-сиво сукњиче и црни фак-ме-плиз-бутс) од ходникот како го галка Шаци-Јорго додека овој се дере "МАЛАКЕС" по Бобан, Мирка и Миленко.

http://sitel.com.mk/video/makedonija/megaskandal-vo-brisel-makedonskite-novinari-izbrkani


П.С. И не му замерувајте на турко-монголот што упорно спамира на темава. Неговата агенда е добро позната, а случајно или не (проценете сами) супер конвергира со мислењата и ставовите на таборот на фамилијава Јовановски, на "Ива" Секуловска, и сличните на нив...
 

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Шацикакис го осетив како бог таму, бог кој ги прибрал своите јагненца, па едното јагне му блее на увце, а овој му вели, сега чедо мое ќе ги избркам белите јагненца, само црни да останат. Ама тој бог бе на грчки пцуе.
А до него Кацан, до него Фукаре, па они дрим тим да ти биле, успеваат по некоја негативна страна да протнат за Македонија. И сега грчкиот бог Шацикакис си има јагненца соросоидни, кои плачат и од две мајки цицаат, ама изгледа имаат и партија, тоа е заебано тука, што таа партија со Шацикакис ќе проба на цело стадо да му свитка кичма, дигне опаш и да го опали убово, онака демократски, нежно, како на либиците.

Таму каде што ќе ги сретнете, погледнете ги во очи и речете им, предавници, таму каде ќе седнат да јадат, вие станете, или кафе каде ќе пиат, таму каде пишуваат, вие не го купувајте тој весник, не ја отварајте таа страна.

Нема ќутење веќе, до ѕидот сме.
 
S

Shellshock nam67

Гостин
Хмм...
Ете Мирка, Милеко и Бобан отишле, направиле збрка, биле исклучени и истерани од салата.
ОК.
Арно ама силниот Јорго, признатиот ЕУ "интелект" :drk: видел за сходно па излегол и надвор по нив, па се курчел, па делел лекции, па држел за раце, и на крај уште и ги нарекол "МАЛАКЕС"..?!?

Сега чиј е СКАНДАЛОТ и глупирањето..?!?
колку што можев да видам од видеото прва ја почна дискусијата Мирка Велинова на што после се надоврза Миленко и компанија а овај па гркот хелас толку му требаше да се запали

http://sitel.com.mk/video/makedonija/megaskandal-vo-brisel-makedonskite-novinari-izbrkani
пријателе изворов ти смрди на Гебелс Пропаганда уште фали слика од Латас

--- надополнето: Sep 21, 2011 8:37 PM ---
Не ми треба некој да ми го каже тоа што сите го гледаме. Дека Борјан, Тања и пријателите се идиоти. Дека европратениците поготово грчките не се цвеќиња за мирисање.
Тоа сите го гледаме, само што тебе повеќе ти одговара да ја носиш темата во друг правец.
нема потреба да ја сетам ни ваму ни таму како тебе нити ги бранам споменатите како што гледаш апсолутно сум неутрален дека се усраа нашите во Брисел од авион се гледа криво ми е знаеш во што во тоа што изиграваат квази патриоти е во тоа ми е криво, каде беше Миленко 2001 а ???
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.109
кај Јанко у емисија се сега
пуштете и чујте ги
 

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Лични ставови се лични ставови. Но кога тие ставови представуваат или глумат авторитет некаде надвор од државава тогаш стануваат и државни.

Да се плука по сопствен народ и држава надвор, тоа се вика велепредавство.

На крајот на краиштата тука има многу политика и од едната и од другата страна.

Па кој се овие лица со нивните статуси на Фб? Маргиналци кој сакаат да лапнат ситна паричка, не ни треба олку внимание да им се обраќа на нив!
 

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Колку што гледам над 1300 постови имаш на форумов, ама по се изгледа уште не си научил како правилно се ЦИТИРА нечие мислење за да реплицираш.

Ако успеав да разберам, ова е твојот одговор на мојот пост, ако грешам поправи ме:

Легионер напиша:
пријателе изворов ти смрди на Гебелс Пропаганда уште фали слика од Латас
Сега изворот ти смета..?!?

Пријателче, јас не цитирав ништо од прилогот на Сител, само видеото и оригиналниот тон од него ме интересираат. Отвори го повторно и занемари ги коментарите на новинарот на Сител, само гледај го видеото и оригиналниот звук. Или ете погледни го тоа од Алфа (иако таму којзнае зошто го НЕМА делот од ходникот кајшто Шаци-Јорго се дере "МАЛАКЕС") и кажи ми каде сум грешка?

Дошле Мирка, Миленко и Бобан, побарале збор или се побуниле зошто да бидат последни во "дебатата", почнуваат да викаат итн. и како што гледаме Шаци-Јорго прво плеска со рачињата, ги прекинува, има една женска таму им ги исклучува микрофоните, Шаци-Јорго им мафта да излагаат, по што овие тројца ја напуштаат салата, а овој "силниот" по нив!

И сега доаѓаме повторно до она што го нагласив во мојот предходен пост = ШТО МАЈКА БАРАЛ ШАЦИ-ЈОРГО ДА ГИ ТЕРА НИЗ ХОДНИЦИ, ДА СЕ РАСПРАВА, ДА ГИ ФАЌА ЗА РАЦЕ И НА КРАЈ ДА ГИ НАРЕЧЕ "МАЛЕКЕС", ДОДЕКА ТАЊИЧКА СЛУЧАЈНО СЕ ПРИПОЈАВУВА ПА ГО ГАЛКА И МИЛНО ГО ГЛЕДА ДОДЕКА ОВОЈ СЕ ДЕРЕ..?!?

Ај да видам каде тоа на тебе ти "смрди на Гебелс Пропаганда" и каде во мојот пост виде јас да го споменам или цитирам Латас, па да ми го лепиш тука..?

Или во недостаток на аргументи најлесно ти е да залепиш етикета и со стеротипите што ти се во главата едвај чекаш да ставиш некого во калап за да можеш да дебатираш тука?
 
S

Shellshock nam67

Гостин
Колку што гледам над 1300 постови имаш на форумов, ама по се изгледа уште не си научил како правилно се ЦИТИРА нечие мислење за да реплицираш.

Ако успеав да разберам, ова е твојот одговор на мојот пост, ако грешам поправи ме:

Сега изворот ти смета..?!?

Grkot e gjube za toa ne ti trebaat argumenti i ne znam kakvi fakti za toa
za nasive heroi im ja znaes biografijata i nam dobro poznatiot nivni kvazi patriotizam
e sega Gebels propaganda pa pogolema propaganda od Sitel zdravje (duri i A1 voda mozea da im nosat ovi vo sve gi nadminaa) glavna maskota pudlica na sitel e latas. izvrtuvanje na vistini samo kako primer neka ti bide ubistvoto na Martin neskovski kade ekspresno pudlicata Latas izleguva i si dava za pravo da komentira.
sto mu e negovata rabota da prezentira vesti ili da jade gomna za sekoj nastan.
e sega kolku nekoj e pristrasen i forsira necija politika se gleda po negovite postovi a toa prijatele tvojata oboenost e jasna kako den.
argumentite gi imas sekoj den edna vest vo alfa i telma(po mene najdobra telvizija) se gleda po vestite ovi se nepristrasni a sitel dali si slusnal nekoj los zbor protiv Mesijata do sega nikad.
Sitel ti e eden obicen medium zadolzen za sirenje na provladina politika i truenje na makedonskiot mozok.
--- надополнето: Sep 21, 2011 9:16 PM ---
primer za objektivno izvestuvanje Telma
НЦИДЕНТ ВО БРИСЕЛ ЗА ВРЕМЕ НА ДЕБАТА ЗА МЕДИУМИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА


Срам и осуда за синоќешниот инцидент во Европскиот парламент во Брисел на дебатата за медиумите во Македонија. Новинарите Мирка Велиновска, Миленко Неделковски и Бобан Нонковиќ пред да почне дебатата ги навредувале европарламентарците и своите...






Срам и осуда за синоќешниот инцидент во Европскиот парламент во Брисел на дебатата за медиумите во Македонија. Новинарите Мирка Велиновска, Миленко Неделковски и Бобан Нонковиќ пред да почне дебатата ги навредувале европарламентарците и своите колеги кои биле поканети да говорат за притисоци и замолчувањето на медиумите во Македонија, Борјан Јовановски, Билјана Секуловска и Слободанка Јовановска. Европратеникот Јоргос Шакимаркакис потоа ги отстранил од салата и ја продолжил расправијата во холот. Здружението на новинарите се огради и го осуди однесувањето на двете групи новинари кои излегуваат со екстремно спротивставени ставови и не ја претставуваат реалната состојба во новинарството, туку целосно ја посрамотија професијата, се вели во денешното соопштение. ЗНМ смета дека ваквата состојба е резултат на партиско новинарство што се развиваше изминатите 20 години.

-За жал, најголем дел од овие наши колеги се дел од проблемот на македонското новинарство и не можат да бидат дел од решението. За нас овие скандали се очајнички обид да се одржи состојбата на статус во новинарството, од кое најмногу профитираат овие колеги, се вели во соопшштението на ЗНМ.

И Македонскиот институт за медиуми го осуди инцидентот во Брисел , но и говорот на омраза во некои медиуми, кои дури повикуваа на линч.

Европратеникот Јелко Кацин, како еден од организаторите на дебатата во Брисел вели дека овој инцидент е на штета на Македонија.

-Тоа беше еден сосема непотребен настан, кој всушност имаше бумеранг ефект за тие тројца новинари, за медиумите кои ги претставуваат, но за жал и за владата на Македонија.

Неговиот македонски колега, либералдемократот Андреј Жерновски вели дека за европските политичари инцидентот е само потврда за она што веќе им е добро познато.

Европските политичари се добро запознаени со состојбата во медиумите и затоа е погрешно да се мисли дека вакви странични настани можат да влијаат и да променат нешто, вели Жерновски.

Здружението на новинарите смета дека единствено место каде што треба да се решаваат проблемите на медиумите и новинарите е во Македонија.
http://www.time.mk/read/467596748c/20d2245efa/index.html
 
Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
Лично сметам дека Билјана Секуловска, Борјан Јовановски и Слободанка Јовановска и ќерката на Слободанка а внука на Борјан - Тања Милевска треба да се третираат идентично како што се третира Јован Вранишковски зошто се комплетно идентични и еднакво штетни по Македонскиот Народ...

Вошки предавнички...
 

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Легионер, другарче мило, ај бе НАУЧИ како правилно се цитира нечие мислење тука ако сакаш да реплицираш и да водиш дискусија, бива ли?

Вака, испаѓа дека ЈАС а не ти си го напишал ова во предходниов твој пост, зашто целото е ставено во ЦИТАТ на којшто пишува дека е од мене.
Ако веќе си решил да дискутираш на нет форумиве, дај барем малку потруди се па прави го тоа како што треба.

Ај сега да ти одговорам.

Повторно те прашувам да ми објасниш ЗОШТО го вметнуваш Латас или Сител во дискусијава кога јас не сум ги споменал, и само го дадов видеото (како што убаво ти објаснив во предходниот пост) за да се види што всушност се случувало таму. И ти реков ако не сакаш ете погледни го тоа на Алфа, арно ама таму го НЕМАШЕ делот од ходникот, којзнае зошто... изгледа од многу "објективност" и "умереност". Еве сега гледам дека го додале:

http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=41009

Еве ја и Телма:
http://www.telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=6&item=10873

Арно ама па овде нема ни трага ни глас од оригинален звук или воопшто ВИДЕО од настанов како кај Сител па да добиеме вистинска слика за то ашто било? Или слики и новинарски прилог врз нив е за тебе "објективно" информирање во 21 век со сите техники и технологии со кои располага секој поединец?

И немој да ми лепиш етикета или да ме "боиш" вака или така, според твоите смешни стереотипи и калапи, зашто испаѓаш смешен. Се дискутира со аргументи и факти и според темата и споменатите во неа, а не за што ќе ти прдне на тебе и на сличните на тебе овде.

Остануваш должен да ми објасниш ЗОШТО ТАЊИЧКА го галкаше Шаци-Јорго додека овој се дереше "МАЛАКЕС" во ходникот со новинарите што беа исфрлени..?!?
Ќе ми одговориш или пак ќе ми дрочиш за Латас и за тоа кој е кој во медиумите во Македонија?

Второ и поважно, ШТО МАЈКА БАРАШЕ ШАЦИ-ЈОРГО ДА ИЗЛЕГУВА ВО ХОДНИКОТ И ДА ИЗИГРУВА МААЛСКИ ФРАЕР КОГА МИРКА, МИЛЕНКО И БОБАН ВЕЌЕ ЈА НАПУШТИЈА САЛАТА..?!?

Ај да додадеме тука и соопштението на ЗНМ, кое е капак на сево ова и е класичен пример за "тупани после свадба".
Кој сака да се клади во било што дека ЗНМ ќе си ќутеше ко риба ако не се припојавеле Мирка, Миленко и Бобан во Брисел и не се случеше настанов, и дека уште еднаш Македонија и нејзините медиуми и сликата за нив ќе беше таму претставена од фамилијата Јовановски, Секуловска, Цаца, и сличните..?
И пак ќе папавме како држава, значи СИТЕ некаков си извештај кој ќе беше низ призмата на погоре наведениве, за кои и на дечињата од градинка им е јасно кои се, какви се и каква агенда имаат..?

Ако беше ербап ЗНМ, требаше и на експертуткиве Јовановски, како и на Мирка, Миленко и сличните на нив да им ЗАБРАНИ да се припојавуваат во Брисел и да испрати свои не-партиски обоени и вистински независни (којзнае дали постојат) новинари па со нив да се продискутира ВИСТИНСКАТА состојба во македонските медиуми и слично.
Или работава, овие отишле и си се надевале дека пак ќе си покакаат и ќе си добијат она што сакаат од Шаци-Јорго и Јелко-Стрелко, арно ама овие другиве им се истопорија и им ја посраа работата, и сега ќе даваме некакво соопштение што ниту може да поправи нешто, а што е најтрагично ниту ќе спречи или има намера да спречи слични ситуации како оваа..?!?

И Легионерче мило, кога веќе редиш кој бил владин трабант, што бидна од твојата "независност" кога овие истиве Јовановски и клапа ФАЛСИФИКУВАА писмо од Филе пред некој месец..?!?
Или кога 2 дена по ред откако пукна скандалот со корупцијата и земањето мито од страна на Зоран Талер (другиот дел од дуото дудлачи Талер-Кацин) за тоа немаше ни збор на А1 или во информациите на Тањичка од Брисел..??!

Што така мудро ќутиш за испадот на Тањичка при излагањето на Вице-Премиерот Васко Наумовски при крајот на 2010..?!?
Или тоа е ОК, нема проблем нели..?
 

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Ретарди, 20 години не плашеа со војни, дека неможеме сами, дека мора на Миле да му пушиме, сега со Европа не плашат на Шацикакис да му пушиме.
Пуши бе брате, дубоко , како ти е воља, ама не ми плукај во двор, ќе си голтнеш.

Бришам Телма, Канал 5.
 
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
--- надополнето: Sep 21, 2011 8:37 PM ---

нема потреба да ја сетам ни ваму ни таму како тебе нити ги бранам споменатите како што гледаш апсолутно сум неутрален дека се усраа нашите во Брисел од авион се гледа криво ми е знаеш во што во тоа што изиграваат квази патриоти е во тоа ми е криво, каде беше Миленко 2001 а ???
Миленко, Мирка и Бобан само сакаа да прикажат на македонската јавност кој се и што усерува за Македонија во Брисел. Начинот не гледам некој да им го оправда но намерата е за оправдување.

А тебе тука те гледам цело време пишуваш на деградација на Миленко и Мирка, занемарувајќи ги однесувањето на европратеникот а уште повеќе правејќи се слеп на цела тајфа новинари кои кај стигнат шират антимакедонизам.

И повеќе од јасно на која страна си.
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.131
Поени од реакции
18.128
Поздрав до крлежите биљана секуловска ,робертињо беличанец ,тања милевска.
Вие не сте македонскиот народ ,ова е македонскиот народ.Ова не е ни Гхујо , ни Бане , ни нивните пиони.


Овие луѓе не се политичари ,туку МАКЕДОНЦИ.Пазете како им се обраќате!
 
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Поздрав до крлежите биљана секуловска ,робертињо беличанец ,тања милевска.
Вие не сте македонскиот народ ,ова е македонскиот народ. ...
Тоа што го прават е перверзија невидена. Споменатите крлежи се обидоа да го амортизираат успехот на нашите кошаркари и позитивната енергија што ја предизвика со сплотување на Македонскиот народ како краен резултат. И веднаш излегоа со текстови дека песната што ја пеевме е расистичка (пази молим те!), дека сме имале иредентистички амбиции и се во тој стил. Бидејќи Македонците не смеат да доигнат глава, нели.

Легионер: извини брат, немој да ме сватиш погрешно, но мислам дека се укака на темава. Дискутгираме два чина кои се длабоко антимакедонски: едниот е селективното повикување платени типови да лајат против сопствената држава и народ. Со тоа тие придонесуваат да с ествара слика и услови некој да дејствува против нас, а тоа те вклучува и тебе.

Вториот е реакцијата на јужниот ѓуптин кој од позиција на сила неколкумина твои сонародници ги навредува заради тоа што решиле да изреагираат на споменатиот селективен однос. Не можеш да ја редуцираш односон релативизираш таа реалност преку дискредитирање на Мирка и Миленко. Какви и да се, во право се.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom