Кој жанр од рокот и металот ви е омилен?

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Рокот и металот се поделени на бајаги жанрови,баш ме интересира кои ви се омилени,јас сакам Хард,Хеви....

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
power, black, и комбинација од black и death, или progressive и death/doom, и традиционалниот heavy, folk metal

од рок, classic и hard

воглавно сите жанрови ги слушам

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
gotick најмногу ама исто ми се бендисува и black i death ама најмногу стил на tristania,theatre of tragedi,terion
а може и slipknot,soulfly,sepultura,godsmak.... ебете не знам шо стил се ама добри се

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Abe i jas neso slusam od ovi t.e. od rock i metal ali samo nekoi dobri baladicki ili nekoi takvi. Drugo aka neslusam

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
абе ако прочита некој и ако може да ми помогне, ми треа една топ листа од vh1 - 40 greatest metal songs шо идеше денеска...плиииисссс....

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
хард рок, класичен, гранџ, панк..
heavy, thrash metal најногу

Trancer4e

Extreme Trance Addict
Член од
25 јануари 2006
Мислења
427
Поени од реакции
1
Gothic,Black,death i doom...eden drugar non stop me true so epten underground zvuci...mi se sfigaat nekolku pesni, jaki "rifoi" imaat, i vo nekoj pesni klavijaturata so ide vo pozadina na pesnata...

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Hard,classic rock и од метал trash,gothic,heavy metal...

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
^-------чоекот и за мене дал одговор, веќе еднаш реков "све је то рок енд рол":pishtoldz

Член од
16 мај 2006
Мислења
137
Поени од реакции
1
Goddess of Chaos напиша:
абе ако прочита некој и ако може да ми помогне, ми треа една топ листа од vh1 - 40 greatest metal songs шо идеше денеска...плиииисссс....
da be ja gleav..dobro bese.....ne se sekavam bas na site ali ke ti gi kazam od10 nadole...
40 Greatest Metal Songs...Ever!

10. Megadeth-Peace Sells...But who's buying?
9. Sepultura-Refuse/Resist
8. Kiss-Crazy Nights
7. AC/DC-Back in Black
6. Slayer-Raining Blood
5. Mettalica-Master of Puppets
4. Motorhead-Ace of Spades
3. Iron Maiden-The Number of the Beast
2. Judas Priest-Breaking the Law
1. Black Sabbath-Blood Pendant

I use mn drugi....Marlyn Manson, Slipknot, Korn, Mettalica(pak), Megadeth(pak), Ac/dc(pak)...i toa...ne mi tekinja sea

Член од
16 мај 2006
Мислења
137
Поени од реакции
1
hmmm..ja najvise pocituvam od metal(i najvise slusam)....death/brutal, trash, nu i ponekad doom.....a od rock: stoner rock, neso kako queens of the stone age, foo fighters i takvi stvari, i sekako hard rock....

K

kicodarker

Гостин
omileni raboti........
wwwwwwwooooooooowwwwwwwww
ako moram da izdvojam pomegu rockot i metalot sigurno ne bi izdvoil nisto zatoa sto i dvata stila mi se podednakvo dragi no momentalno sum navlecen na haevy i hardcore zzaa koj sto zivot davam.
od rock muzikata bi gi izdvoil Queen kako revolucioneren simfo rock
od metal strana bi gi izdvoil Manowar kako WarMetal ili revolucioneren metal , a od hardcore scenata bi gi izdvoil makedonskite hardcore punk benda Smut i Fpo
zakon eeeeeee

Kajgana Shop

На врв Bottom