Кој е насловот на песнава? (Барам песна)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Барам наслов на една позната трака која ја пуштаат често на радио и по клубови. Траката е ваљда или латино или африканска и многу подсеќа на Yeke Yeke од Moris Kante. Ретро е, не е нова. Женски вокал пее нешто динамично и неразбирливо.
Ја најдов сам, еве ја за референца да не ја бара и друг.

Martin Solvieg vs Salif Keita - Madan (Ugroza remix)

Член од
21 март 2014
Мислења
523
Поени од реакции
385
Македонска Народна Изворна Песна со името Ивана? Помош ..
И за Марјан,Павле(Не тааја лудата Павле ми пие)...

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Тешко да најдеш за Ивана изворна песна бидејќи Ивана како име кај Македонците станува популарно во последните 30, 40, 50 години. Во времето од кога потекнуваат повеќето изворни народни песни (пред повеќе од најмалку 70 години) попопуларна била една друга верзија на името Ивана - Јована.

На ти една песна за Павле: Нарочуват бело Менде порочуват

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Македонска Народна Изворна Песна со името Ивана? Помош ..
И за Марјан,Павле(Не тааја лудата Павле ми пие)...
Веќе имаше тема каде што можеше да се обратиш на пример оваа е таа тема. Твојата ново отворена тема ја преместив тука бидејќи веќе има постоечка а кога има постоечка нема што да се отвора нова тема.

Член од
31 мај 2009
Мислења
73
Поени од реакции
30
Вчера слушнав на радио песна од "Здравко Чолиќ - Једина" во изведба на некој женски изведувач. Ја барав на YouTube и како cover и како оргинал ја нема нигде. Ако некој ја знае нека помогне.

Благодарам.

Член од
14 август 2014
Мислења
52
Поени од реакции
5
Каде да ја најдам Куку Леле - Доста куку леле ја нема никаде ?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Каде да ја најдам Куку Леле - Доста куку леле ја нема никаде ?
Сто посто сум сигурен дека сум ја слушал на Јутуб, ама не можам сеа да ја најдам нз зашто. Знам дека не е „Доста куку леле“ туку само „Куку Леле“ е и името на песната.

Иначе @DaniBMW може да ти ја најде, он знае една страна за симињање мак песни ја забораив као беше. Остај линк тука :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.446
Поени од реакции
58.816
Сто посто сум сигурен дека сум ја слушал на Јутуб, ама не можам сеа да ја најдам нз зашто. Знам дека не е „Доста куку леле“ туку само „Куку Леле“ е и името на песната.

Иначе @DaniBMW може да ти ја најде, он знае една страна за симињање мак песни ја забораив као беше. Остај линк тука :D
Не е вo функцијa веќе.
Мислaм декa јa имaм нa хaрд-диск, ќе прoверaм пoкaснo.

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241

Повеќето песни кои им беа на Куку Леле се остранети бидејќи продукциската куќа со која соработувале ги острани некои песни на јутјуб зошто незнам. Јас ставив две песни кои ги немаше на јутјуб на друг мој канал и после некои 2 масеца ми ги остранија а проблемот е во тоа што ни тие самите не ги поставуваат на јутјуб, глупа работа.

Член од
4 јуни 2015
Мислења
239
Поени од реакции
221
Имаше порано на 24 вести едно видео стално го даваа за Куба-хавана, знае ли некој како се вика песната од тоа видео ?

Член од
16 септември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Pesna e za covek vo Avstralija si ojdel nazad vo Makedonija da ja posete majka si na selo, tolko mi teknuva :) Spotot e sniman vo Sydney i Makedonija..

Jas slusav odamna i sea niikako da mi tekne imeto..

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Pesna e za covek vo Avstralija si ojdel nazad vo Makedonija da ja posete majka si na selo, tolko mi teknuva :) Spotot e sniman vo Sydney i Makedonija..

Jas slusav odamna i sea niikako da mi tekne imeto..
Бидејќи си нов да ти објаснам значи пред да се отвори некоја тема без разлика за што и да се работи прво мора да провериш дали има веќе постоечка тема, доколку нема тема тогаш слободно можеш да отвориш тема но доколку има тогаш ќе пишеш во неа како во овој случај. Јас твојата тема ја преместив тука бидејќи веќе има постоечка тема за тоа што го бараш. Доколку имаш некое прашање слободно прашај ме.

Kajgana Shop

На врв Bottom