Кој е насловот на песнава? (Барам песна)

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Барам наслов на една позната трака која ја пуштаат често на радио и по клубови. Траката е ваљда или латино или африканска и многу подсеќа на Yeke Yeke од Moris Kante. Ретро е, не е нова. Женски вокал пее нешто динамично и неразбирливо.
Ја најдов сам, еве ја за референца да не ја бара и друг.

Martin Solvieg vs Salif Keita - Madan (Ugroza remix)

Македонска Народна Изворна Песна со името Ивана? Помош ..
И за Марјан,Павле(Не тааја лудата Павле ми пие)...

Тешко да најдеш за Ивана изворна песна бидејќи Ивана како име кај Македонците станува популарно во последните 30, 40, 50 години. Во времето од кога потекнуваат повеќето изворни народни песни (пред повеќе од најмалку 70 години) попопуларна била една друга верзија на името Ивана - Јована.

На ти една песна за Павле: Нарочуват бело Менде порочуват

Македонска Народна Изворна Песна со името Ивана? Помош ..
И за Марјан,Павле(Не тааја лудата Павле ми пие)...
Веќе имаше тема каде што можеше да се обратиш на пример оваа е таа тема. Твојата ново отворена тема ја преместив тука бидејќи веќе има постоечка а кога има постоечка нема што да се отвора нова тема.

Вчера слушнав на радио песна од "Здравко Чолиќ - Једина" во изведба на некој женски изведувач. Ја барав на YouTube и како cover и како оргинал ја нема нигде. Ако некој ја знае нека помогне.

Благодарам.

Каде да ја најдам Куку Леле - Доста куку леле ја нема никаде ?

Каде да ја најдам Куку Леле - Доста куку леле ја нема никаде ?
Сто посто сум сигурен дека сум ја слушал на Јутуб, ама не можам сеа да ја најдам нз зашто. Знам дека не е „Доста куку леле“ туку само „Куку Леле“ е и името на песната.

Иначе @DaniBMW може да ти ја најде, он знае една страна за симињање мак песни ја забораив као беше. Остај линк тука :D

Сто посто сум сигурен дека сум ја слушал на Јутуб, ама не можам сеа да ја најдам нз зашто. Знам дека не е „Доста куку леле“ туку само „Куку Леле“ е и името на песната.

Иначе @DaniBMW може да ти ја најде, он знае една страна за симињање мак песни ја забораив као беше. Остај линк тука :D

Не е вo функцијa веќе.
Мислaм декa јa имaм нa хaрд-диск, ќе прoверaм пoкaснo.

Повеќето песни кои им беа на Куку Леле се остранети бидејќи продукциската куќа со која соработувале ги острани некои песни на јутјуб зошто незнам. Јас ставив две песни кои ги немаше на јутјуб на друг мој канал и после некои 2 масеца ми ги остранија а проблемот е во тоа што ни тие самите не ги поставуваат на јутјуб, глупа работа.

Имаше порано на 24 вести едно видео стално го даваа за Куба-хавана, знае ли некој како се вика песната од тоа видео ?

Pesna e za covek vo Avstralija si ojdel nazad vo Makedonija da ja posete majka si na selo, tolko mi teknuva :) Spotot e sniman vo Sydney i Makedonija..

Jas slusav odamna i sea niikako da mi tekne imeto..

Pesna e za covek vo Avstralija si ojdel nazad vo Makedonija da ja posete majka si na selo, tolko mi teknuva :) Spotot e sniman vo Sydney i Makedonija..

Jas slusav odamna i sea niikako da mi tekne imeto..
Бидејќи си нов да ти објаснам значи пред да се отвори некоја тема без разлика за што и да се работи прво мора да провериш дали има веќе постоечка тема, доколку нема тема тогаш слободно можеш да отвориш тема но доколку има тогаш ќе пишеш во неа како во овој случај. Јас твојата тема ја преместив тука бидејќи веќе има постоечка тема за тоа што го бараш. Доколку имаш некое прашање слободно прашај ме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom