Што мислиш еве ти, што е тоа што во моментот можеш да кажеш дека, јас сум...? Можда ќе речеш јас сум тој и тој(нели твое име) можда ќе речеш јас сум успешен бизнис-менаџер, можда ке речеш јас сум успешен уличар
или
што и да мислиш дека те дефинира во моментот, тоа е она што го викаме его(т.е. ега, поради многуте маски кои ги менуваме во различни ситуации)... Е сеа
Лао вика да кога ќе се ослободам од тоа што сум(
подобро речено од тоа што мислам дека сум) јас постанува(не дека стварно постануваш веќе си, но не си свесен за реалноста, само ја реализираш истата, ја разбираш егзистенцијално) тоа што можам да бидам т.е. потенцијалот кој е неискористен... уствари ти спознаваш дека не може никој и ништо, ниту ти самиот да ти даде дефиниција и да те ограничи како еве ова си, оти уставри ти си ништо, празен простор, The Void, тишина или контрадикторно кажано на истово(иако не е, едно те исто ако се размисли подлабоко) исполнетост, целосност, бесконечност...
Ти си самото постоење, а истото е неисцрпно,
само во моментот си во оваа форма и ја искусуваш нејзината суштина...
Еве ти една тајна да ти ја доверам во врска со болдот...
Во исто време ги искусуваш сите форми и облици на живот и плус самите неживи предмети... само тоа се спознава кога ќе се ослободиш од себе си(тоа што
мислиш дека си) и постанеш тоа што можеш да бидеш
Едит... Ова е само мое мислење...