Кој е вашиот господ?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Остај го сега Ошо вецот, од твоја е.
Не сум од ничива...
И не ми давај такви епитети како овец, тоа е твое заштитено корисничко право, ти беше таа овцата со овчарот нели... :)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Сакаш да кажеш политичар... можда работи во министерство за внатрешни во Италија... :pos:
Не не.. треба да е паметен за политичар.. не зезај... они знаат зашо лажат и манипулираат.

он онака.. од ѓутуре.. :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не не.. треба да е паметен за политичар.. не зезај... они знаат зашо лажат и манипулираат.

он онака.. од ѓутуре.. :D
Абе другар има и вакви и такви, Платон вели:
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не сум од ничива...
И не ми давај такви епитети како овец, тоа е твое заштитено корисничко право, ти беше таа овцата со овчарот нели... :)
Си си ај сеа не се срами. Откај Гурџи си.

Ама ако не е страшно, мора д аима и лузери нели:P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Така де,таман работа.

На чиви глупости ќе се смеевме да не беа тие.
Епа се смееме оти сме заспани:P

Требаше да поднаучиме нешто од Гурџи и Ошо, ама заспаноста наша, не однесе у правец да се смееме:P

W

Werther

Гостин
Епа се смееме оти сме заспани:P

Требаше да поднаучиме нешто од Гурџи и Ошо, ама заспаноста наша, не однесе у правец да се смееме:P
Да се најде некој на форумов,со желба за книга пишување и да ги смести сите анегдоти на Ѓурѓа во книгата,мислам дека бестселер на Балканот ќе биде книгата.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ошо момче ако секој твој "интилигентен" пост го заменам со кригла пиво, ќе треба цела година да пијам.

Ама ја ќе се задоволам со една кригла, на прво видување:P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
у реду бе не скокај одма.. не те нападнав :D
Само реков дека не ми изглеа оти си го разбрал баш многу од многу.. а еве и зошто..

Епа сеа ЕГО е или не е? и Како рекол Лао Це? Го знаеш или не го знаеш Лао Це? Ако веќе го цитираш Лао Це, онда ваљда знаеш што сакал дотичниот да каже, а не дека само наводно он си знае шо рекол, а јас можам само мислење да дадам..
тоа ми звучи малку шкакљиво..

Епа „Што си ти во моментот“? Човек, животно, пчела, книга, слика, студент, професор, работник, средношколец, основец, писател, поет... Што? И што со тоа „Што сум во моментот“? Дали тоа означува само одредена особина, не знам, физичка карактеристика, ментална, инстинкт, нагон, морал, етика?
Што е тоа и зошто е секогаш различно, шо е тоа шо го прави да биде различно?

„Четврто, Дали она што Лао Це го нарекува „Она што можам да бидам“ е ЕГО?“ - тебе те прашав, а не Лао Це...
Значи ако имаш мислење, кажи го и елаборирај го зошто е тоа така? И како, нели, во овој случај, си го разбрал она што Лао Це го рекол?
Види човеку можам на истата реченица од Лао Це да ти дадам неколку различни мислења и секое да биде различно од другите а сепак да бидат сите точни... се зависи за кого се работи, на каков човек му го објаснуваш цитатот, а доколку би имал само едно фиксирано мислење и да сум доследен на истото така можам само да започнам догматично да се понашам... Ајде дај си свое мислење за цитатот од Лао Це па ќе продужиме со муабетот...

Еве и уште еден цитит од Ошо на кој би те прашал како ти го разбираш... "Биди во светот, но не дозволувај тој да влезе во тебе"

Повели...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да се најде некој на форумов,со желба за книга пишување и да ги смести сите анегдоти на Ѓурѓа во книгата,мислам дека бестселер на Балканот ќе биде книгата.
Веќе е спремена, Уште издавач и троа мани, мани и готова е работата. :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ќе се најдат пари и се останато што е потребно.За такво траги-комично дело,амин од премиерот ќе добиеме.

:D
Тебе за коавтор те ставам одма. А, кажи тандем?

Kajgana Shop

На врв Bottom