Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Да бе убацувам некој збор ИТ оти тоа ми е професија.Бастардо дентро....
Море гледам Ти убацуваш по некој збор Ит.
Да бе убацувам некој збор ИТ оти тоа ми е професија.Бастардо дентро....
Море гледам Ти убацуваш по некој збор Ит.
Не сум од ничива...Остај го сега Ошо вецот, од твоја е.
Не не.. треба да е паметен за политичар.. не зезај... они знаат зашо лажат и манипулираат.Сакаш да кажеш политичар... можда работи во министерство за внатрешни во Италија...
Абе другар има и вакви и такви, Платон вели:Не не.. треба да е паметен за политичар.. не зезај... они знаат зашо лажат и манипулираат.
он онака.. од ѓутуре..
Си си ај сеа не се срами. Откај Гурџи си.Не сум од ничива...
И не ми давај такви епитети како овец, тоа е твое заштитено корисничко право, ти беше таа овцата со овчарот нели...
Така де,таман работа.Си си ај сеа не се срами. Откај Гурџи си.
Ама ако не е страшно, мора д аима и лузери нели
Си си ај сеа не се срами. Откај Гурџи си.
Ама ако не е страшно, мора д аима и лузери нели
Доволно...Така де,таман работа.
На чиви глупости ќе се смеевме да не беа тие.
Епа се смееме оти сме заспаниТака де,таман работа.
На чиви глупости ќе се смеевме да не беа тие.
Да се најде некој на форумов,со желба за книга пишување и да ги смести сите анегдоти на Ѓурѓа во книгата,мислам дека бестселер на Балканот ќе биде книгата.Епа се смееме оти сме заспани
Требаше да поднаучиме нешто од Гурџи и Ошо, ама заспаноста наша, не однесе у правец да се смееме
Ошо момче ако секој твој "интилигентен" пост го заменам со кригла пиво, ќе треба цела година да пијам.Доволно...
Види човеку можам на истата реченица од Лао Це да ти дадам неколку различни мислења и секое да биде различно од другите а сепак да бидат сите точни... се зависи за кого се работи, на каков човек му го објаснуваш цитатот, а доколку би имал само едно фиксирано мислење и да сум доследен на истото така можам само да започнам догматично да се понашам... Ајде дај си свое мислење за цитатот од Лао Це па ќе продужиме со муабетот...у реду бе не скокај одма.. не те нападнав
Само реков дека не ми изглеа оти си го разбрал баш многу од многу.. а еве и зошто..
Епа сеа ЕГО е или не е? и Како рекол Лао Це? Го знаеш или не го знаеш Лао Це? Ако веќе го цитираш Лао Це, онда ваљда знаеш што сакал дотичниот да каже, а не дека само наводно он си знае шо рекол, а јас можам само мислење да дадам..
тоа ми звучи малку шкакљиво..
Епа „Што си ти во моментот“? Човек, животно, пчела, книга, слика, студент, професор, работник, средношколец, основец, писател, поет... Што? И што со тоа „Што сум во моментот“? Дали тоа означува само одредена особина, не знам, физичка карактеристика, ментална, инстинкт, нагон, морал, етика?
Што е тоа и зошто е секогаш различно, шо е тоа шо го прави да биде различно?
„Четврто, Дали она што Лао Це го нарекува „Она што можам да бидам“ е ЕГО?“ - тебе те прашав, а не Лао Це...
Значи ако имаш мислење, кажи го и елаборирај го зошто е тоа така? И како, нели, во овој случај, си го разбрал она што Лао Це го рекол?
Отиде јетрата...Ошо момче ако секој твој "интилигентен" пост го заменам со кригла пиво
Веќе е спремена, Уште издавач и троа мани, мани и готова е работата.Да се најде некој на форумов,со желба за книга пишување и да ги смести сите анегдоти на Ѓурѓа во книгата,мислам дека бестселер на Балканот ќе биде книгата.
Ќе се најдат пари и се останато што е потребно.За такво траги-комично дело,амин од премиерот ќе добиеме.Веќе е спремена, Уште издавач и троа мани, мани и готова е работата.
Тебе за коавтор те ставам одма. А, кажи тандем?Ќе се најдат пари и се останато што е потребно.За такво траги-комично дело,амин од премиерот ќе добиеме.