Ти реков..не се „мои вистити“....тоа Е Вистината.
Не е моја кривица што ти не ја разбираш Библијата и Коранот и другите свети книги.
Бог=1
Ова не е моја Вистина...тоа е Вистина на светите книги.
Е сега, ако ти како Атеист, мислиш дека тоа е Дедо Мраз...тогаш тоа е твој проблем..не е мој. А ако сакаш да разбереш малку повеќе околу Вистината, реков и порано, јавно не ви ги давам тие информации...ако те интересира и кога ќе видам дека си поозбилен, ќе ти кажам од каде ѓи знам.
Па баш затоа што се вистини од „Светите Книги“, се лични вистини.. т.е. и „твои вистини“.
А знаеш зошто е така? Земи било која книга,, роман, СФ ли е, хорор ли е.. еротика, драма, не е важно, и дај им ја на 10 луѓе да ја прочитаат, биди сигурен дека сите 10 различно ќе ја доживеат, и различно ќе ти ја толкуваат.. Е тоа ти е тоа ... „твоја вистина“.
А тоа со „вистина од книгите“ ти е како да земам да ја прочитам истата таа добра книга, на пример СФ еве, од Star Wars серијалот, и врз база на таа книга да напраам религија, пример „Православен Џедај“. И наравно проповедам дека во таа книга е „Вистината“.
Кој вели дека сево ова не е вистина - не?
А за информациите што не сакаш да ги споделиш, па брат, до сега не си споделил ниту си дал една инфромација на некој поозбилен од мене, а не па од сега да ги даваш.. .така да ниту имаш информација и ниту знаеш некоја информација...А тоа за озбилноста, биди сигурен дека не си нешто поозбилен и од мене..
П. С. Јас, како Атеист, не мислам дека тоа е Дедо Мраз.... Дедо Мраз, како што знаеш, не постои...