Кој е Бог?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Ти не се мешај у дедовци!:mad:
Ајде оди личносно да се средиш со твојот бог, не тука се џиткај со smile сликици.

И да, ти почна со тоа кој е македонец, кој е што и од што да се срами. Ц ц ц

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не ти е точна формулата.. врати се во основно препработи си ги домашните..
Ова се работи од виша школа , не се од основно....тешко ќе ги разбереш.
Не е до тебе, толку ти дал Бог.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ова се работи од виша школа , не се од основно....тешко ќе ги разбереш.
Не е до тебе, толку ти дал Бог.
ахахахха.. пак со лични навреди....
не се жести одма ако не знаеш..

Еве да идеме постапно...
Ако Бог=1
А според Библијата, Бог ја создал светлината, онда тоа би дошло вака отприлика..

Онда.. значи Бог е факинг добар математичар, и бајаги се намачил да го открие и осмисли ова погоре..
Па така, испаѓа дека Бог сепак некој го создал него.. или можда (т.е. не можда него најверојатно) никој не го создал, исто како што и нас (не можда) него најверојатно, не не создал Бог..

Therefore God doesn't exist..

И не се вреѓај ако не знаеш.. не чини да се правиш дека се знаеш, а во суштина да си дрво невидено. Човечки е да не се знае... а „Божји е да се попува“....

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Нема АКО
Бог = 1
Без ма и бес се....и без АКО.
Се друго е филозофија.
Оди кажи му го тоа на Максвел.. шепни му на гроб.. може и ќе ти одговори.. а патем ако не му го најдеш.. запали му и свеќа в црква.. може и тогаш ќе ти одговори...

А твојата математика.. држи си ја за себе.. и не пропагирај многу....

А пошто си толку паметен.. земи прво хартија и обичен молив и убаво напиши една книга, за твоите ставови и видувања за равенството Бог=1, па излези таму пред домашниве или странски професори и бори се да ја докажеш „твојата вистина“.

Овде сите ко тебе се сезнајковци...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Оди кажи му го тоа на Максвел.. шепни му на гроб.. може и ќе ти одговори.. а патем ако не му го најдеш.. запали му и свеќа в црква.. може и тогаш ќе ти одговори...

А твојата математика.. држи си ја за себе.. и не пропагирај многу....

А пошто си толку паметен.. земи прво хартија и обичен молив и убаво напиши една книга, за твоите ставови и видувања за равенството Бог=1, па излези таму пред домашниве или странски професори и бори се да ја докажеш „твојата вистина“.

Овде сите ко тебе се сезнајковци...
Има попаметни луѓе од мене кои веќе тоа го напишале...јас само ги проучив.
Епа ако Тесла не бил паметен сигурно ти не си повеќе до него....

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Има попаметни луѓе од мене кои веќе тоа го напишале...јас само ги проучив.
Епа ако Тесла не бил паметен сигурно ти не си повеќе до него....
Кои се тие живти све?! Баш ме интересира да ги наброиш....

Мислиш „од“ /.,,,,

Иначе, не се споредувам, нит со Тесла, нит со било кој друг.... ти ги правиш тие споредби..... само ти укажувам на одредени маани што овде ги пласираш како вистини, за сметка на реалноста, таква каква што е.. .дали тоа тебе ти се „допаѓало“ или ти „одговарало“ тоа е твој личен проблем..
Патем,, тоа се „твои вистини“, а ако не ти се допаѓа што те напаѓаат, пак те повикувам, изволте, оди надвор во белиов свет и брани ги тие „твои вистини“, а не овде на форум...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кои се тие живти све?! Баш ме интересира да ги наброиш....

Мислиш „од“ /.,,,,

Иначе, не се споредувам, нит со Тесла, нит со било кој друг.... ти ги правиш тие споредби..... само ти укажувам на одредени маани што овде ги пласираш како вистини, за сметка на реалноста, таква каква што е.. .дали тоа тебе ти се „допаѓало“ или ти „одговарало“ тоа е твој личен проблем..
Патем,, тоа се „твои вистини“, а ако не ти се допаѓа што те напаѓаат, пак те повикувам, изволте, оди надвор во белиов свет и брани ги тие „твои вистини“, а не овде на форум...
Ти реков..не се „мои вистити“....тоа Е Вистината.
Не е моја кривица што ти не ја разбираш Библијата и Коранот и другите свети книги.

Бог=1
Ова не е моја Вистина...тоа е Вистина на светите книги.
Е сега, ако ти како Атеист, мислиш дека тоа е Дедо Мраз...тогаш тоа е твој проблем..не е мој. А ако сакаш да разбереш малку повеќе околу Вистината, реков и порано, јавно не ви ги давам тие информации...ако те интересира и кога ќе видам дека си поозбилен, ќе ти кажам од каде ѓи знам.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ти реков..не се „мои вистити“....тоа Е Вистината.
Не е моја кривица што ти не ја разбираш Библијата и Коранот и другите свети книги.

Бог=1
Ова не е моја Вистина...тоа е Вистина на светите книги.
Е сега, ако ти како Атеист, мислиш дека тоа е Дедо Мраз...тогаш тоа е твој проблем..не е мој. А ако сакаш да разбереш малку повеќе околу Вистината, реков и порано, јавно не ви ги давам тие информации...ако те интересира и кога ќе видам дека си поозбилен, ќе ти кажам од каде ѓи знам.
Па баш затоа што се вистини од „Светите Книги“, се лични вистини.. т.е. и „твои вистини“.
А знаеш зошто е така? Земи било која книга,, роман, СФ ли е, хорор ли е.. еротика, драма, не е важно, и дај им ја на 10 луѓе да ја прочитаат, биди сигурен дека сите 10 различно ќе ја доживеат, и различно ќе ти ја толкуваат.. Е тоа ти е тоа ... „твоја вистина“.
А тоа со „вистина од книгите“ ти е како да земам да ја прочитам истата таа добра книга, на пример СФ еве, од Star Wars серијалот, и врз база на таа книга да напраам религија, пример „Православен Џедај“. И наравно проповедам дека во таа книга е „Вистината“.
Кој вели дека сево ова не е вистина - не?

А за информациите што не сакаш да ги споделиш, па брат, до сега не си споделил ниту си дал една инфромација на некој поозбилен од мене, а не па од сега да ги даваш.. .така да ниту имаш информација и ниту знаеш некоја информација...А тоа за озбилноста, биди сигурен дека не си нешто поозбилен и од мене..

П. С. Јас, како Атеист, не мислам дека тоа е Дедо Мраз.... Дедо Мраз, како што знаеш, не постои...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Дедо Мраз не постои...:eek: па кој ми носи секоја година нова поклонче по желба...:place:

Ако Дедо Мраз за децата преставува еден вид на бог... ондак Дедо Боже е истото тоа за вернициве... само што наместо поклони и децки желби да исполнува он треба да исполнува болесни желби како ние сме избраниот народ(а зар тоа ли не се исто тако детинести размислувања:oops:)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Го сменив мислењето...
Бог бил сигурно телемит...што се докажува и на форумов

Kajgana Shop

На врв Bottom