Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Срам да му е, што безобразенДај да видиме кој те условил тебе, вака, да види он, на кого тоа роб ќе прави!
Срам да му е, што безобразенДај да видиме кој те условил тебе, вака, да види он, на кого тоа роб ќе прави!
Па добро, нели гледаш дека цело време ова што ми го велиш, се однесува за тебе!?Без ти да седнеш и да научиш нешто +, џабе јас зборувам кога ти не ме разбираш ниту ќе ме разбиреш.
Имаш одбивност кон се туѓо и ќе се тегавиш бесконечно измислувајќи проблеми кои се проблеми само за твојот дух...
А јас ти велам, учи либериј за да се разбериме.
Ама тешко нели? Знам... тоа е вистина.
Ова погоре е точно, некогаш дури и жестоко реагирам кога ќе спомнат "то е божја работа" и сл.Религиозните се срамот на човештвото...
Вашите деца ќе се срамат од вас, и со подбивање ќе гледаат на вашиот страв, кој ве принуди да коленичите...
Ах....и братче станавПа добро, нели гледаш дека цело време ова што ми го велиш, се однесува за тебе!?
Немаш онотлошки одговор братче, јас не те измачувам, ова е чист мазохизам.
Aaa-ha... Anarhija neka?Нема политеизам, туку заедница на Создателот и Создаденото со исто достоинство.
Ах....и братче станав
Се има одговор, тебе не ти чини одговорот. Назад тогаш во писанијата на светите ти отци, таму сигурно си го нашол онтолошкиот одговор.
Види, уште еднаш дали ќе ти светни нешто во глава(а и за другите кои ги интересира):
0=2 Ништо и Два (Бесконечно Големо и Бесконечно Мало)
Voila...толку е... нема философирање многу либериј, само треба да ти капни троа во умот од кажаното и да размислиш.
Ако и ова не ми ти чини еве и линк! И онтологија и космологија и теологија... ајде оди и дружи се малку со телемата.
За да коментираш, мора да се запознаеш со работите што ти ги кажува човек, да не коментираш без веза.
Ме заморуваш вака кога пишуваш... барање неточност во нешто што не се разбира. Хм... премногу Црно.
Секој човек е Бог. Онтолошки е невозможно човекот да не е Бог и вреден за обожавање од страна на самиот себе
Ок има и слаби богови кои обожаваат други посилни од нив
Лудост, но тоа е тоа...
П.С. Бог сум и планирам да се само-казнувам. Не ти звучи ова познато? Мазохизам спомнуваш а ти си тој што вели дека се само-казнува...
Добааар!
Еве, за овој дел ти велам дека НЕ Е објаснет онтолошки, т.е. овде не зборува на кој начин е обезбедено постоењето, со она што вели дека е соединување.Од ова доаѓа потребата на објаснување на појавата на двојноста. Наместо "Падот на човекот" или казна затвор на душата во материјата, Телемата ја објаснува појавата на двојството во оваа мода: "Нема ... и два. Зашто јас сум раздвоена поради љубовта, за можност на соединување. Тоа е создавање на светот, така што болката на раздвоеноста е како ништо, а радоста на растопувањето се. "(Liber AL јас :28-30). На овој начин, на многу или поделена се во таква положба, па тие може да стане еден и да се обединат.
Затвореноста во себе(егоизмот) води во непостоење, а ова за јаки и слаби богови е веќе детски, несериозно во прилог како потврда дека нема онтолошки одговор.Секој човек е Бог. Онтолошки е невозможно човекот да не е Бог и вреден за обожавање од страна на самиот себе
Ок има и слаби богови кои обожаваат други посилни од нив
Лудост, но тоа е тоа...
Ц, Слобода!Aaa-ha... Anarhija neka?
Уште 56 пати ако го повториш и готово, ќе почнам да верувам. Ти препорачувам на рипит да се ставиш, секој пост обавезно реченицава да ја има!Allah je, nema boga osim Njega, Gospodar svega što postoji!
Liberij неможноста да се разбере одговорот, незначи дека одговор нема. Прочитај го овој дел уште еднаш и размисли дали не се зборува за начинот на кој е обезбедено постоењето со она што се вели дека е соединување:Еве, за овој дел ти велам дека НЕ Е објаснет онтолошки, т.е. овде не зборува на кој начин е обезбедено постоењето, со она што вели дека е соединување.
Без ова ниту блаженството, ниту цела онаа егзотика што ја рекламираш нема егзистенција.
Заморот, ти е од неразбирање на тежината и важноста на самата онтологија.
Ова е доказ:
Но дадено е Се. И блаженството и екстазата и постоењето.
Да претпоставам пак ова е од ОшоGOD IS NOT A GOAL, hence there can be no way to God. All ways are wrong. God is right now, this
very moment. God is always in the present, now and here, and always now and here. There can be no way to
God.
The very idea of the way is fallacious. The way means you have postponed; the way leads to tomorrow,
and the tomorrow never comes. The way means you have projected into the future: God is somewhere else
and you have to travel. Then religion becomes a journey. And religion is not a journey, it is already the case.
God has not to happen to you. God has happened because you are alive. What is life? Who is breathing
in you and who is conscious in you? God is not to be known, God is the knower.
Хахахахххх магија.Да претпоставам пак ова е од Ошо