Океј. И?Си прошетал низ Велес малку?
Во сите градови постојат луѓе без култура. Значи сите градови ги мразиш?Скопје дефинитивно,некои немаат култура дефинитивно:nenene:
Добро, можеби не го употребив соодветниот збор од проста причина што авторот на темава не го употребил истиот во нејзиниот наслов. Не го мразам скопје, само не го сакам Скопје!па ако го мразиш не ни доаѓај бе ич....никој не те тера да живееш негде кај што мрзиш...ме нервираат муабетите ги мрзам Скопје бла, бла скопјани вакви такви а сите на крај туп у Скопје и Скопјани уште се декларираат. не е само за тебе ова не ме свакај погрешно али мрзам декларација мрзам ова она а утре ке дојдеш тука и ке живееш. Јас не мрзам никој град и мислам дека е смешно да се мрзи некој град не е возможно. Може да не ти се допаѓа ама нез зашто би го мрзел градот не е тој што им прави лошо туку ние луѓето сме тие што допринесуваме да биде нешто лошо или добро.![]()
Па прочитај го мојот погорен пост. Или веќе го стори тоа?Темава е малце погрешно напишана.
Би требало да стои КОЈ ГРАД НЕ ГО САКАТЕ, по мое.
Па јас не коментирам за тебе, туку општо за насловот на темата:smir:Па прочитај го мојот погорен пост. Или веќе го стори тоа?![]()
ок де кажи си го мислењето, ништо лошо ако не го сакаш ама ме нервираат таквите мислења кога зборат скопје вакво такво лошо а утре кога ке дојдат во скопје оп одма од кај си од Скопје...нема логика да плукате по нешто за што сонувате да бидете дел..не ме свакај погрешно не зборам за тебе туку за др што зборат лошо за скопје и скопјани а умираат да живеат тука засекогаш и да бидат скопјани...Добро, можеби не го употребив соодветниот збор од проста причина што авторот на темава не го употребил истиот во нејзиниот наслов. Не го мразам скопје, само не го сакам Скопје!
А, верувале или не единствен град барем сега за сега во кој не би сакал да живеам во нашава држава, освен Скопје, е градот во кој сега живеам - Крива Паланка! Би сакал да престојувам тука еднаш месечно, за викенд, до село, на скара, за Илинден и за 28 Август. Но целиот живот да го минам во ваков скапан град, не можам да замислам иако не велам дека е невозможно.
Некој ќе праша зошто?
Пред се заради интимноста. Информациите во градот се шират со брзина поголема од онаа на светлината. Нема никаков ноќен живот(барем не 9 месеци во годината, единствен добар период се 3 месеци на летото кога малку заживува градот). Не дај боже да изедеш корпа од девојче. Утре подобро не излегувај - сите ќе покажуваат со прст кон тебе.
Не дај боже да прошеташ со девојче 100 метри(за оние кои знаат - од Фауст до Кино). Веданш ве декларираат како дечко и девојка, па макар тоа била твојата братучетка од Холандија, Србија, Русија и тако даље(земјите се земени рандом:wink.
Затоа што им се премногу одврзани рацете на оние кои се на власт и на оние кои им го лижат газот на дотичните. Доколку не си на функција или син, внук, ујко, чичко, дедо, баба на некој што е на функција не си никој. Прост пример - доколку не си во некоја од горенаведнеите категории, возиш кола, а претходно си изел еден бонбон со ликер следува - одземање на возачка(0.01 промил на алккохол).
Доколку се пронајдеш во некоја од овие категории, имаш испиено литар вино, возиш кола и возиш 80+ на главна улица, полицајците те застануваат само да те прашат дали имаш пари за гориво(во случај да немаш да ти позајмат)!
Се изморив пишувајќи.
Треба да пишам нешто за Скопје? Подобро не, ќе ми излезете со мал број контра аргументи. Сепак се чувствувам како припадник на малцинство на форумов.:wink:
Нема да се декларирам како жител на некој град се додека не добијам перманентна адреса на живеење во истиот!ок де кажи си го мислењето, ништо лошо ако не го сакаш ама ме нервираат таквите мислења кога зборат скопје вакво такво лошо а утре кога ке дојдат во скопје оп одма од кај си од Скопје...нема логика да плукате по нешто за што сонувате да бидете дел..не ме свакај погрешно не зборам за тебе туку за др што зборат лошо за скопје и скопјани а умираат да живеат тука засекогаш и да бидат скопјани...
kako што реков не зборам за тебе општоНема да се декларирам како жител на некој град се додека не добијам перманентна адреса на живеење во истиот!
jas ne go mrazam SKOPOJE ama pretpostavuvam deka lugeto ili poptocno studentite sto doagaat vo Skopje otcekuvaat deka Skopjeto treba da im gi sredi site komleksi na provincijalizam sto gi donele so sebe a bidejki toa ne se slucilo kriv im e gradot pa go mrazat dusicki za zalenje seЕ ајде де само ќе казат го мразам СКопје а зашто?? врска немаат ни они. Баш сакам некој да образложи зашто........
ако речам дека не се согласувам со тебе ќе излажам...само некам толку гласно да го кажувам тоа и секако некам да имам предрасуди за никој ама дека има такви како што кажа има..но постојат и искучоци...но по се изгледа се реткиjas ne go mrazam SKOPOJE ama pretpostavuvam deka lugeto ili poptocno studentite sto doagaat vo Skopje otcekuvaat deka Skopjeto treba da im gi sredi site komleksi na provincijalizam sto gi donele so sebe a bidejki toa ne se slucilo kriv im e gradot pa go mrazat dusicki za zalenje se![]()