Кој ги изградил пирамидите и зошто?

Член од
1 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
1
Abe kolku pati treba da pisuvam. citajte go forumov ve molam od strana 8 veke isti odgovori kako drugite pisuvate.

Ako lugeto veke gradele piramidi, zosto bi napravile piramida visoka 142 metri??? Ako lugeto gradele piramidi, zosto sekoja strana ja napravile ista (mozebi 1 cm razlika). Zosto bi napravile stranite da bidat TOCNO 90 STEPENI.

Ve molam idete na linkov pak ke vi go dadam!!!

http://www.outerworlds.com/likeness/aliens/aliens.html

P.S. idete na google earth i videte deka takva perfekcija ne e mozno da e napravenea od luge.

Fakt: Zosto i kako lugeto mozat da napravat piramidite da gledaat TOCNO NA SEVER

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
marko91 напиша:
Abe kolku pati treba da pisuvam. citajte go forumov ve molam od strana 8 veke isti odgovori kako drugite pisuvate.

Ako lugeto veke gradele piramidi, zosto bi napravile piramida visoka 142 metri??? Ako lugeto gradele piramidi, zosto sekoja strana ja napravile ista (mozebi 1 cm razlika). Zosto bi napravile stranite da bidat TOCNO 90 STEPENI.

Ve molam idete na linkov pak ke vi go dadam!!!

http://www.outerworlds.com/likeness/aliens/aliens.html

P.S. idete na google earth i videte deka takva perfekcija ne e mozno da e napravenea od luge.

Fakt: Zosto i kako lugeto mozat da napravat piramidite da gledaat TOCNO NA SEVER
1. Чиста АРХИТЕКТУРА
2. Од каде на Север... ХМ па Секој знаел (во тоа време) за СЕВЕРНИЦАТА и таа истата е спомната и за НИЛ за ПЛИМАТА нешто така :)

И ајде кажи ми зошто би се мачеле ВОНЗЕМЈАНИ за да ги изградат пирамидите, па после во нив да бидат погребани НАШИ (мислам Луѓе) АЛОООООО

Член од
1 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
1
Martin$ напиша:
1. Чиста АРХИТЕКТУРА
2. Од каде на Север... ХМ па Секој знаел (во тоа време) за СЕВЕРНИЦАТА и таа истата е спомната и за НИЛ за ПЛИМАТА нешто така :)
Dobro be togas kazi mi kako tie pred 5000 god. bez masini i drugi stvari napravile piramida od 142m a nie deneska, so denesni naucnici i masini... ne mozeme da izgradime tolku precizna i visoka piramida. Posle 100 dena uspeavme da izgradime pomalku od 1/40. A za preciznost... i so denesnite kompjuteri i masini pak ne mozeme da izgradime tolku precizni piramidi.

A sto ako ti kazam deka kamenjata sto se potrebni za da se izgradat piramidite... zafaka 2/3 od cel svet. Koga naucnicite ja pravea piramidata nivniot prv i najgolem problem bese naoganje kamenja. A ti kazi mi... piramidite se vo pustina... vo toa vreme egipjanite nemale kolicki. KAKO KE NOSAT KAMENJA OD SEGDE???

Izvini decko ama vo toa vreme oni ne znaele za sever. Mozebi znaele za dzvezdata ama ne znaele nisto za orientacija.
A.) Zosto bi napravile oni piramidi da gledaat nakaj severnica?
B.) Nie denes da probame da izgradime piramide spored severnica ili bilo koj drug nacin... pak ke nema da mozeme da napravime da gleda TOCNO NA SEVER.

Martin$ напиша:
И ајде кажи ми зошто би се мачеле ВОНЗЕМЈАНИ за да ги изградат пирамидите, па после во нив да бидат погребани НАШИ (мислам Луѓе) АЛОООООО
Ne si go procital forumot. Se veruva deka vonzemjanite togas im se pretstavuvale kako nivni pogovi. te molam proveri go linkot

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
marko91 напиша:
A ti kazi mi... piramidite se vo pustina... vo toa vreme egipjanite nemale kolicki. KAKO KE NOSAT KAMENJA OD SEGDE???
Со јажиња.

Имам еден текст кој го преведов, само моментално не можам да го постирам. Стрпете се, ќе имате што да читате ако ве интересира.

И аман со тој линк. Не мора секој пост да ти биде: „Абе кликни на линкот“.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
marko91 напиша:
Dobro be togas kazi mi kako tie pred 5000 god. bez masini i drugi stvari napravile piramida od 142m a nie deneska, so denesni naucnici i masini... ne mozeme da izgradime tolku precizna i visoka piramida. Posle 100 dena uspeavme da izgradime pomalku od 1/40. A za preciznost... i so denesnite kompjuteri i masini pak ne mozeme da izgradime tolku precizni piramidi.

A sto ako ti kazam deka kamenjata sto se potrebni za da se izgradat piramidite... zafaka 2/3 od cel svet. Koga naucnicite ja pravea piramidata nivniot prv i najgolem problem bese naoganje kamenja. A ti kazi mi... piramidite se vo pustina... vo toa vreme egipjanite nemale kolicki. KAKO KE NOSAT KAMENJA OD SEGDE???

Izvini decko ama vo toa vreme oni ne znaele za sever. Mozebi znaele za dzvezdata ama ne znaele nisto za orientacija.
A.) Zosto bi napravile oni piramidi da gledaat nakaj severnica?
B.) Nie denes da probame da izgradime piramide spored severnica ili bilo koj drug nacin... pak ke nema da mozeme da napravime da gleda TOCNO NA SEVER.

Ne si go procital forumot. Se veruva deka vonzemjanite togas im se pretstavuvale kako nivni pogovi. te molam proveri go linkot
Pa dobro eve nasite grobnici gledaat na kaj ISTOK nivnite grobnici (piramidi) gledaat nakaj SEVER. Pa ajde sega ti mene kazi mi zosto grobnicite nasi gledaat nakaj ISTOK? A?:helou: I vo pravo si FORTUNE :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Марко, знаеш ли ти дека човековата интелигенција била далеку понапредна од оваа денешнава?

Што мислиш зошто денес си ја тупат главата со прашања: зошто? како? ...затоа што се глупи! :)

Не, сериозно...Рецептот за изградба на такви сложени комплекси, умирале заедно со главните кралски архитекти во нивната сопствена креација, и како што имало кралско семејство, така имало и архитектско семејство...кратко и јасно, премногу злато има во тие пирамиди и тоа не смеело да дојде до ничии раце, за жал, денешната Британија е богата точно поради тоа злато...А она ги троши за да го лаже народот дека Марсовци ја ги изградиле пирамидите...и стварно има некои што им веруваат(како ти на пример)....смешки...

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Мислам дека никогаш нема да го дознаеме тоа прашање "Кој ги изградил пирамидите?".Дека луѓето ѓи изградиле ја не се сложувам,сета оваа технологија што ја имаме и толку многу генијалци во денешно време не можеме да конструираме таква градба.Искрено ни јас не знам нит па ке дознаам...али мислам дека е многу не логички пирамидите да бидат изградени од нас,луѓето.Тоа е моето мислење,поздрав!

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Добро бе логички би било и НИЕ (луѓето) да сме го изградиле. Зошто да не? А ако го изградиле ВОНЗЕМЈАНИ (смешно) шо не се погребани ВОНЗЕМЈАНИ во ПИРАМИДИТЕ? А? а?:nenene:

Член од
14 февруари 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
КИЧО

Читам и се смеам на вашите размислувања
Како прво пирамидите се градени со ОГРОМНИ блокови камења кои е невозможно да се кренат со јаже или со голи раце.
Како второ на една од пирамидите има така наречен " син камен"
кој го нема во блиската околина него најблиску го имало преку 1 море
Како носеле ОГРОМНИ ПО НЕКОЛКУ ТОНИ КАМЕЊА ПРЕКУ МОРЕ ?
Како трето како може човек да ги изгради кога на темната страна од месечината има пирамида? А јасен е фактот дека човекот само сатпнал на месечината !
Е па како тогаш се нашла пирамида таму? Или можда "преусовршените" древни египќани ја изградиле таму?
Поздрав до сите!!!

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
kicos напиша:
Како прво пирамидите се градени со ОГРОМНИ блокови камења кои е невозможно да се кренат со јаже или со голи раце.
Како трето како може човек да ги изгради кога на темната страна од месечината има пирамида? А јасен е фактот дека човекот сатпнал на месечината !
Е па како тогаш се нашла пирамида таму? Или можда "преусовршените" древни египќани ја изградиле таму?
Поздрав до сите!!!

дај линк или нешто повеќе за ова
интересен податок

Член од
4 март 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво Се согласувам со вас али ипак останува прашањето каде са доказите .Нели ние се сакаме да видиме црно на бело . А верзии има многу.

Член од
1 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
1
TpH_Bo_OkO напиша:
Марко, знаеш ли ти дека човековата интелигенција била далеку понапредна од оваа денешнава?

Што мислиш зошто денес си ја тупат главата со прашања: зошто? како? ...затоа што се глупи! :)

Не, сериозно...Рецептот за изградба на такви сложени комплекси, умирале заедно со главните кралски архитекти во нивната сопствена креација, и како што имало кралско семејство, така имало и архитектско семејство...кратко и јасно, премногу злато има во тие пирамиди и тоа не смеело да дојде до ничии раце, за жал, денешната Британија е богата точно поради тоа злато...А она ги троши за да го лаже народот дека Марсовци ја ги изградиле пирамидите...и стварно има некои што им веруваат(како ти на пример)....смешки...
Coveckata intelegencija vo toa vreme NEMA SANSI da bide povisoka od nasata. toa ke znaci deka nie veke 5000 godini ili kucame vo mesto ili ideme nakaj poloso.

Napravi edna komparacija pomegu togas i sega i vidi dali sme polosi ili ne.

Slicni piramidi i glava na sfinksot se najdeni na mars. postaveni se isto kako kaj piramidite vo egipet

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
kicos напиша:
Како трето како може човек да ги изгради кога на темната страна од месечината има пирамида? А јасен е фактот дека човекот сатпнал на месечината !
Поздрав до сите!!!

АМАН бе ПИРАМИДА на месечинатааааааа ехехеееееј ПРВ пат слушам. Море треба јас да се смеам на РазмислувањаВА. :helou:

Член од
1 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
1
Martin$ напиша:
АМАН бе ПИРАМИДА на месечинатааааааа ехехеееееј ПРВ пат слушам. Море треба јас да се смеам на РазмислувањаВА. :helou:
ne znam za mars ama vo 1978 so satelit se fateni piramidi i glava na sfinskot.

Kajgana Shop

На врв Bottom