imas li nekoj link za toa? me zaintereiradash напиша:Jas ziveam vo Bosna i bev prisuten koga drzea govor vo Saraevo i megu drugoto kazaa deka Bosanskava piramida bi trebalo da bide postara i od piramidite vo Egiped.Inace gradot na slikata se vika Visoko bev ednas i pocnati se iskopini.toa bese poodamna i treba pak da pojdam vikaat deka počnale da se pokazuvaat pločite od piramidata:S.
aj da vi gi skratam makive pa eve vi ...marko91 напиша:imas li nekoj link za toa? me zaintereira
lugeto gi pravele od denot koga ke se rodel noviot faraon barem taka imam citano...i sigurno im trebalo mn dolgo no nema sansa da bile vonzemjani ili nesto taka...marko91 напиша:Fakti:
Piramidite se mnogu precizni i visoki. Do den denes so denesni luge i masini, najgolemite naucnici na svetot, NE MOZAT DA NAPRAVAT PIRAMIDA KAKO TIE VO AFRICA. Nekade okolu 1995, lugeto posle 100 dena uspeaa da izgradat edvaj edna tretina od piramidite vo egipet.
Site strani na piramidite vo egipet se ednakvi (mozebi 1cm razlika) i toa ne e mozno za luge od toj vek da izgradat takvi piramidi.
Najvisokata piramida e 142 metri!!! - i stvarno mislite deka lugeto vo toa vreme bi izgradile vakvo nesto?
Кинетичка?FLiX напиша:Jas mislam deka luge so pomos na nekoja posebna energija ili moki.
а да ни кажеше тоаш со каква енергија се граделе? :jaj:marko91 напиша:Epa jas ne mislam deka luge gi izgradile nitu so kineticka, nitu so potencialna