Кој вид на електронска музика најмногу ја слушате?

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Кој вид електронска музика најмногу ја слушате?

• Techno

Гласови: 9 9,9%
  • Electro

Гласови: 5 5,5%
  • House

Гласови: 25 27,5%
  • Trance

Гласови: 20 22,0%
  • Psytrance

Гласови: 13 14,3%
  • Drum and Bass

Гласови: 9 9,9%
  • Dubstep

Гласови: 3 3,3%
  • Breakbeat

Гласови: 0 0,0%
  • Ambient

Гласови: 4 4,4%
  • Industrial

Гласови: 3 3,3%

• Вкупно гласачи
    91

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Анкетата е изменета, и воедно повторно може да се гласа на истата (беше затворена одамна, по некој автоматизам зададен од авторот на темата).

Бај д веј, кликајќи на некои од јутјуб линковите на темава слушнав некои навистина грди музики. Интересно е што пред некои 10 и повеќе години и не ми пречела таквата музика.
хахахах еј ај жити се потенцирај вака баш ме интересира кој од јутуб линковите што го слушна е грд страшно ме интересира.претпоставувам која може да биде ама сепак кажи си ти :helou:
П.С Страшно ме интересира

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Твојот... одвратно.
Овој на Обливион за пред 10 години беше таман, сега... ноп. Некако премногу холандски ми звучи.

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Твојот... одвратно.
Овој на Обливион за пред 10 години беше таман, сега... ноп. Некако премногу холандски ми звучи.

АХхахахаах знев дека е тој dj mad dog али не оти ја го слушам тоа мн само пооткачена песна по down нешто не сум видел затоа и те прашав :helou: ама глеам има луѓе што наоѓаат нешто вредно у таа песна

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
да се надоврзам на "долгиот" одговор кој сум го дал пред некои 3 години на истава тема.. се` тече се` се менува.. и слично.

огромен љубител на прогресив трансот, мелодиите и вокалите претежно, поретко практикувам силен бас, ниски фреквенции.. иновативноста во последно време ја почитувам доста, од причина што сум (сме?) сведоци на хиперпродукција, барем на полето на трансот. посебно место се разбира заземаат и неандерталците пред 2000-тата кои гордо ги чувам на компјутерот и до денешен ден ги преслушувам. Art of Trance, Cygnus X, Mac Zimms, DJ Sakin, Airwave, Vincent de Moor, Oliver Lieb.. имиња што се паметат, продуценти во периодот околу 2000-тата имаа најголема слава, кои поставија темели на модерниот транс. Magik Series , Tiesto in Concert, нешто со што навлегов во трансот и со што израснав буквално.
Во поново време голем број на продуценти се издигаат, варирајки во правците на електронската музика.. сепак она што ми држи увото е она што е ретко, нефорсирано, иновативно. зборувам за прогресив гигантите The Blizzard, Joop, Gareth Emery, Markus Schulz, Signalrunners, Andy Moor итн.
неколку линкови.. скратени верзии..за визија во поновите ( 2007 - па наваму ) продукции

од вокал транс преферирам нешто што не е "фул" вокал трака, со пократки но интересни текстови, нешто контраст на она што го има во 95 посто од љубовните вокал траки на Above & Beyond, Armin van Buuren .... и да,понекогаш претпочитам машки вокали, веројатно поради реткоста и различниот филинг во една ЕДМ песна.

нешто од останатите правци.. ретко слушам хаус, евентуално нешто од anjunadeep-label, acid , minimal, dubstep тука-таму..
техно слушам почесто, настрана од трансот, фан на продукциите од Timo Maas, Sharam, Dubfire, Robert Babicz..
колку за претстава..

:helou:

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Од понудените слушам Техно ...

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
ај еве за сите љубители на psy да се мрднете малце од памет вистинската страна на psy
:helou:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Стара е темата. Во тоа време малку луѓе слушаа минимал :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
У анкетата имаш стаено DnB, Breakbit и Dubstep, а уствари брејкбит и дабстеп се само подвидови на DnB како шо е PsyTrance на Trance. А индустриал и масив се само придавки на истите..а ретко кој слуша индустриал како жанр на музика..
Како и да е, слушам претежно ДнБ, а се дешава и да забегам на малку по темен Транс, или евентуално чил Шпонгл..

еве ја ке ти кажам зашо сите повеќе слушаат еуротранс т.е лајт транс
а се знае тука кој е најбоље дј али ај да не навлегувам сеа у тоа
и ја порано мислев како него сеа неам нишо против psy го слушам али малку од малку
П.С. напиња на моменти што не е случај кај еуротрансот и house.
Ствар на вкус е. Мене ме напиња тиесто пошо е спор ко македонска преродба. Онака ме НАПНУВА. Али затоа можам да си легнам да спијам со Therapy Sessions на Limewax или Panacea или TechnicalItch. Шо и не го може секој..
Тебе те напиња брза и агресивна, мене ме напиња спора досадна никаква кафич стајл музика..

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Од понудениве, најмногу слушам Хаус, Транс, Псајтранс, а некад и Техно.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Највеќе drum'n'bass (Pendulum, Shapeshifter), но обожавам секаква електронска музика.

S

StormRage

Гостин
Се... значи помалку дабстеп ама ај :) Мислам дека можам да речам најмногу Транс (Од Dream до Goa/Full On/Psy...) амбиент исто, ако се рачуна и трип хопот тука истотака :) а во последно фатив накај техно, хардстајл (тончи: нинтендо музики :) ) и ДнБ!!! сепак за слушање преферирам одморачка музика значи некое трансче и чат пат (некогаш и на днб и хардстајл ама поретко) а за журка преферирам брзо и тешко :) и некој транс така врвит ама преферирам Full On и тие тешките :) или па днб

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Old school, се што е техно, house, breakbeat, industrial, trance што е направено до кај 2005, после Tiesto кога станува славен почнува да опаѓа сцената, се појавуваат некои Van-ви и стварно прават лоша музика (поголемиот дел), барем од моја перспектива се губи првичната поента на техното, а тоа е за играње и отпуштање, наплив на еуфорија. Би ви препорачал албумот, Empirion - Advanced_Technology 1996 ова е култна класика од албум , joey beltram - classics - 1996 и оваа е добар албум некои микс на музиката од 88 до 96, албумите на 808 State, миксовите на Paul Oakenfold, Paul van Dyke (миксови од 92 до 95) и се што ви фаќа уво ама од 90-тите. Денешната сцена е премногу напумпана и искомерцијализирана до даска и е многу лош тој минимал и плус тој некој лош поп звук што се додава се знае што е електронска музика со длабоки басови, едноставни мелодични звуци да е добро за играње и звук што создава еуфорија.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Чудно ја да неам пишано на темава... Ај еве ја исправам грешката.
Гласав за Psy-Trance (ништо чудно тука), али ќе си допишам мои омилени музики по опаѓачки редослед.

- Night Psy
- Forest
- Psychadelic
- Progressive (под ова мислам повеќе на Prog. House, a.k.a Ace Ventura, Liquid Soul, Khainz, Antix... 125-128 bpm кратко кажано)
- Hard Techno
- Dark
- Full-On
- Trance (Vocal & Euro)
- Techno

Kajgana Shop

На врв Bottom