Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Не знам дали е до мене или изгубив контакт со интересите на помладата генерација, ама ко да нема нови бендови за хејтање ко од нашето време а? Или помалце го потат децава, не сум зачекал..

C

Crux

Гостин
@Moon Child

Како тинејџер, често знам да слушам и нешто слично на шминкерските појави што ги спомна, мејнстрим музиче па и некогаш тешка љубовна патетика.
И баш напротив, не е кул да ти се антипатични A7x. Се слагам со тебе дека во споредба со останатите бендови се понезастапени, ама па познавам дечки на кои им се сосем океј и ги слушаат.
Според тоа, да ти одговорам на дилемата. „Проблемот“ со бендов кај мене не се должи на тренд-хејтање (на тоа алудираш), туку чисто субјективно мислење. Едноставно не ми се допаѓаат, то е то :icon_lol:

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да де, затоа што е кул да ти бидат антипатични.:)
Јас во глобала сум против шминкерски бедови, Хим, БФМВ, Линкин Парк и такви слични тинејџерски појави. Ама А7х не се толку мејнстрим како овие што ги набројав. Се за тинејџери да, не сум сретнала никогаш постар човек да ги слуша, ама не се толку одвратни како ХИМ на пример.
Не се ни толку актуелни, барем не во Македонија.
Не ни пропагираат гејство да речеш, во секој случај подобро тинејџерите нив да ги слушаат него ли Линкин Парк, ако веќе споредуваме.
Незнам еве кој е проблемот толку многу со бендов.:)
Ретко кога и да има проблеми со бендот. Повеќето бендови ги слушаш, или ти се сфиѓаат или не ти се сфиѓаат и завршуеш работа. Кај Avenged Sevenfold фановите се тие кои ти ја даваат лошата репутација.

Генерално пошто ги слушаат деца, а деца имаат еден став „ова е најдобриот бенд у свет“ и не прифаќаат надворешно мислење. Да кажеш дека не ти се сфиѓа одма има контра аргумент, иако не е уопште дискусија.
Тоа се углавно истите металци од средно што се караат на фејсбук за тоа како металот е потценет и дека они не се сатани, а како доказ цело време линкаат некој метал балади од 12 минути, демек види колку е садржајно ова.

Тешко е да се чуе дека музиката која ти е толку драга и мила е во најдобар случај просечна, од таму лежи фрустрацијата.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
И мене ми накурчија во последно. На почеток од кариера ги слушав поактивно. Ги следам, ама некако почнаа да ми глумат дел од членовите е најмногу фронтменот. Онака по настапи, по гостувања во емисии, и почнува да ме подиритирува сета фама.

OmarSpears

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.408
Поени од реакции
3.316
И мене ми накурчија во последно. На почеток од кариера ги слушав поактивно. Ги следам, ама некако почнаа да ми глумат дел од членовите е најмногу фронтменот. Онака по настапи, по гостувања во емисии, и почнува да ме подиритирува сета фама.
Кога ќе ми текни бев на пивофест во Прилеп ради нив.. :facepalm: Не ги следам веќе ич, не се веќе интерсни ама воопшто (од моја гледна точка).

Kajgana Shop

На врв Bottom