Која професија најмногу ви се допаѓа?

Член од
23 јули 2015
Мислења
19
Поени од реакции
21
Тој што ти е на маса не жив меѓутоа жив е тој од другата страна што се гони и твојот потпис означува дали е убиство или не. Еден погрешен чекор во работава и лежиш ќорка. Иначе сите сакаат да се патолози додека не влезат во мртовечница :icon_mrgr:
Е да, мирисот е малце јак али работа ти е, ќе се навикнеш... а точно дека и тука се прават грешки, ама интересно е..

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Сакам да бидам патолог и пред да ме оцените како мрачна личност (како шо многу луѓе прават) да ви дадам аргументи..нели патолог е човекот шо прави аутопсии на мртвите тела, да открие од што умреле а тоа ме потсетува на детективската работа што ја обожавав! И сакам медицина, но да работам со живи луѓе се плашам, да не ги повредам оти ако пациентот недај боже умре, ти си крив, а вака во патологијата секако е умрен.. јако а :D а да не збориме за добра плата и за тоа дека патологијата е ретка во МКД па има поголеми шанси за вработување.
Треба да имаш предвид дека патологот неправи само аутопсии, туку и микроскопирање на клетки од (живи) пациенти во процесот на диагностика.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.468
Поени од реакции
39.165
Хаусмајстор со амбиција да станам главен инспектор. :cool:

Иначе од мал сакав да сум пилот и до ден денес ми остана таа желба. Ги имам изгледано сите епизоди на "Eye pilot" на јутуб , и буквално би уживал во таа професија. Шетат низ цел свет и прилично добро се платени , особено тие што со тек на време стекнуваат повеќе часови искуство. Најдов една школа во Франција за прилично поефтина сума за разлика од другите европски држави , али немаат обуки на англиски , само на француски. Така да освен 25 мин со Цесна 172 со инструктор немам никакво друго искуство , и тоа само правец држев кога полета авионот , во никој случај полетување и слетување. :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Хаусмајстор со амбиција да станам главен инспектор. :cool:

Иначе од мал сакав да сум пилот и до ден денес ми остана таа желба. Ги имам изгледано сите епизоди на "Eye pilot" на јутуб , и буквално би уживал во таа професија. Шетат низ цел свет и прилично добро се платени , особено тие што со тек на време стекнуваат повеќе часови искуство. Најдов една школа во Франција за прилично поефтина сума за разлика од другите европски држави , али немаат обуки на англиски , само на француски. Така да освен 25 мин со Цесна 172 со инструктор немам никакво друго искуство , и тоа само правец држев кога полета авионот , во никој случај полетување и слетување. :pos:
+1.

Гледајќи ги на Instagram од каде се слики вадат, на таа пара, не е лошо и веднаш да се почне со обука.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.468
Поени од реакции
39.165
+1.

Гледајќи ги на Instagram од каде се слики вадат, на таа пара, не е лошо и веднаш да се почне со обука.
Најевтини обуки во Европа најдов во Франција , еве сега и Шпанија е за малце посолена со 35.000 евра од целосна обука , но со минимален број на часови што не се доволни за вработување. Иначе за вработување бараат и напредни познавања на физика и математика. Некаде околу 45-50 илјади евра ќе дојде за да се исполни квотата. Незнам само дали во цената е вклучен и смештај + храна , еднаш им се јавував али немаа оператор што зборува англиски само на шпански пукаа и не се разбравме.

Еве цени за разни видови лиценци во Ибертур. Овие исклучиво за карго се поевтини.

http://ibertour.com/

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
11 јуни 2015
Мислења
145
Поени од реакции
18
Премиер, хахахах.
Шала на страна, Motogp возач.

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Што ни се допаѓа е едно, што можеме е друго.Во Македонија реално едини работи што вредат а се онака добри за работа се туристички водич, менаџер (не оние квази по клубови) и дистрибутер.Добро платени работи, башка ако си добар со бонуси и за во Македонија си цар.Туристички водич ми е пик број 1 но ќе видиме што носи животот.
Кога мислам туристички водич не мислам локално да се разбереме, туку да си водич на група која патува од до и назад.

Член од
22 јули 2014
Мислења
621
Поени од реакции
766

Here's to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes.

The ones who see things differently. They're not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.

About the only thing you can't do is ignore them. Because they change things. They invent. They imagine. They heal. They explore. They create. They inspire. They push the human race forward.

Maybe they have to be crazy.

How else can you stare at an empty canvas and see a work of art? Or sit in silence and hear a song that's never been written? Or gaze at a red planet and see a laboratory on wheels?

We make tools for these kinds of people.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Последно уредено:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.746
Поени од реакции
12.839
Професор по историја. Психолог. Психијатар. Новинар.

Од коа почнав колку толку да го користам мозокот овие професии ми се некако на срце.

А како дете сакав да сум шпиун или политичар :cool:

Али ултимејт ми е, сопствен бизнис, доволен капитал, па полека полека да си створиш капитал што ќе ти овозможи да си ги оствариш желбите. ( Приватен Факултет, Болница, Медиум ;) )

S

SpaceTraveler

Гостин
Писател, професор по Македонски јазик и литература. Би сакал... :D
Дефектолог може...
Физиотерапевт... не е лошо

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Али ултимејт ми е, сопствен бизнис, доволен капитал, па полека полека да си створиш капитал што ќе ти овозможи да си ги оствариш желбите. ( Приватен Факултет, Болница, Медиум ;) )
Камчев да не ти е идол?

Kajgana Shop

На врв Bottom