- Член од
- 31 мај 2011
- Мислења
- 1.424
- Поени од реакции
- 789
English Premier League...Најдобар фудбал имаат англичаните !
Тројката може да зависи од многу фактори,а четворката ти е променлива работа 2006 Италија дигаше трофеј на СП.Ти препорачувам да ги прочиташ 3 и 4 исто така.
а за 1 и 2,јбга факт е дека шампионот доаѓа од ШПАНИЈА,и се натпреварува во ШПАНСКА ЛИГА,не сум јас крив што барса и реал се јаки.
ај ако не,да им кажеме да не се натпреваруваат :/
а тоа со примерот за валенсија и реал,јбг шит хепенс,тука веќе се беше завршено..во сите лиги се случуваат такви натпревари.
Како што го пројдовте Интер во ЛШ така и ќе им бегате на Интер и Милан 20 бода.Серија А е далеку од тоа што беше порано. Во една ваква Серија А каква што е последниве неколку години, Барса и Реал повторно би бегале 20 бода над третопласираната екипа.
Тоа што првите 2, 3 екипи во Италија се мачат со 9/10/11 итн. пласирани екипи, не е никаков репер за квалитет на една лига.
Убаво пиша Че, да ја стаиме и Македоската лига на табелава зашто секоја екипа може секого да победи.
Абе и Рубин не тепаа у Лш, и Херкулес не тепаа дома.. па никому ништо.Како што го пројдовте Интер во ЛШ така и ќе им бегате на Интер и Милан 20 бода.
И тебе би те замолил да не ме цитираш уставри како сакаш ја невраќам да си кажам уште сега да не испадне дека нема со што да вратам.
Јас сум за Премиер лигаајде кога веќе и за разликата зборуваш.
реално во сите лиги минатата сезона борбата за титула се водеше меѓу два тима.
и најреално... во шпанија разликата меѓу првиот и вториот беше 4 бода.
ВО СИТЕ ДРУГИ ЛИГИ БЕШЕ ПОГОЛЕМА РАЗЛИКАТА.
бтв. кога веќе споредуваме и што било интересно а што не, и за разлики во бодови..
во шпанија до последно коло се водеше борба за местата во лига европа и за испаѓање.
разликата од 9то до 18то место на крајот беше 4 бода.
додека во италија бреша и бари испаднаа на полусезона,а сампдорија 5 кола пред крај.
и доволно ли што реал со 92 бода во сите други лиги ќе беше првак,а во шпанија е втор.
стварно е глупо да се дискутира повеќе на тоа дали е шпанската лига подобра од италијанската.
добро,првиот дел до ова бтв. е за тебе после надополнив.Јас сум за Премиер лига
Океј тоа ама гледам ми спомнуваш за разликата меѓу првиот и вториот а не ја спомнуваш разликата меѓу вториот и третиот, меѓу третиот и четвртиот. Тука се гледа квалитетот на лигата. Во Шпанија реал беше над 20 бода Валенсија а за Барса да не зборам. Последниот во Ла Лига беше познат одамна додека пак во Премиер на 3-4 кола пред крајот уште беше неизвесно.добро,првиот дел до ова бтв. е за тебе после надополнив.
Грешка си, во ваква Сериа А Реал и Барса никогаш не би бегале со над 20 бода пред третопласираниот клуб, од едноставна причина што во Шпанија овие два клуба имаат голем попуст кога ќе им затреба од страна на судиите, често се случува помалите клубови да бидат оштетени кога играат против Реал и Барса а овие мака мачат во одредени моменти од натпревар. Плус во Шпанија за малку контакт со Меси, Роналдо и останатите од Реал и Барса веднаш се свири во корист на Реал и Барса, а што не е ист случај кога има мал фаул за другите клубови направен од страна на играч од Реал или Барса. Додека во Италија го нема тој попуст за фаворитите, има жестоки стартови врз играчите на големите клубови и поцврста игра, на која не би издржале многу играчи од Реал и Барса кога би играле по 38 натпревари во сезона со такви дуели. Меси да дојде и да игра во Сериа А нема да биде најдобар стрелец во првенството, а во Шпанија лесно му е, а мал контакт и фаул си добива. Си знае тој многу добро за ова, па затоа и не ја напушта Барса.Серија А е далеку од тоа што беше порано. Во една ваква Серија А каква што е последниве неколку години, Барса и Реал повторно би бегале 20 бода над третопласираната екипа.
Тоа што првите 2, 3 екипи во Италија се мачат со 9/10/11 итн. пласирани екипи, не е никаков репер за квалитет на една лига.
Убаво пиша Че, да ја стаиме и Македоската лига на табелава зашто секоја екипа може секого да победи.
Море точак со 18 мислења дојде да ни солиш памет.Знаеш бе ти што зборуваш се читаш.Барса и Меси колку и да ги мразам признавам дека Реал едвај ги сопира а не некој си тим ебан од Калчо.Свесен ли си дека Реал да дојде не од Наполи,Палермо или некој друг,него до Милан,Интер сигурно би бегал +10 на крај.Чоек збори што сакаш фудбалот во Италија ќе го достигне дното набргу,а ако не се превземе нешто набргу би било тешко со години после.ДА не збориме за репрезентативниот тој е веќе смешен.Грешка си, во ваква Сериа А Реал и Барса никогаш не би бегале со над 20 бода пред третопласираниот клуб, од едноставна причина што во Шпанија овие два клуба имаат голем попуст кога ќе им затреба од страна на судиите, често се случува помалите клубови да бидат оштетени кога играат против Реал и Барса а овие мака мачат во одредени моменти од натпревар. Плус во Шпанија за малку контакт со Меси, Роналдо и останатите од Реал и Барса веднаш се свири во корист на Реал и Барса, а што не е ист случај кога има мал фаул за другите клубови направен од страна на играч од Реал или Барса. Додека во Италија го нема тој попуст за фаворитите, има жестоки стартови врз играчите на големите клубови и поцврста игра, на која не би издржале многу играчи од Реал и Барса кога би играле по 38 натпревари во сезона со такви дуели. Меси да дојде и да игра во Сериа А нема да биде најдобар стрелец во првенството, а во Шпанија лесно му е, а мал контакт и фаул си добива. Си знае тој многу добро за ова, па затоа и не ја напушта Барса.
1. италија има повеќе од англија, што би требало да значи тоа?1.во ЛШ од 92год па наваму 7 пати бил шампионот од шпанија,5 пати од италија
2.Лига Европа во последните 10 години,4 пати освојувале екипи од шпанија,ниту еднаш од италија(вашиот јувентус испаѓа од Леч Познан)
3. сезона 2010/2011
просечна гледаност:
Ла Лига 29.000
Сериа А 24.000
4. еве да земеме и на репрезентативно ниво каде што 90% од тимовите се составени од играчи кои играат во домашни првенства,освен фабрегас и торес за шпанија,и роси и балотели за италија.
неспоредливи се...едните светски прваци и европски прваци,другите не можат група да поминат.
тоа се некои неоспорни факти во што е тоа подобра шпанската од италијанската лига.
а што се однесува до натпреварите
и тоа внимание е избледено,немој да ми кажеш дека Јувентус - Лацио го привлекува вниманието како порано.
многу поубав фудбал се гледа на натреварите Валенсија - Атлетико Мадрид или Севиља - Виљареал.
ова го пишував затоа што имаш среќа што сум расположен за пишување....иначе доволен е фактот што од догодина Сериа А ќе изгуби едно место во ЛШ,и ќе има ист број екипи како и франција и холандија и не знам уште кој таму.
Поздрав.
а да не знаеш колку е во италија? знам голем е и таму, за разлика од шпанијаДанокот во Англија е превисок, 40%. Секако дека ова има одраз и на атрактивноста на играчите кои ги има Премиер Лигата и Примера.
репер се мислењата за нешто?Море точак со 18 мислења дојде да ни солиш памет.Знаеш бе ти што зборуваш се читаш.Барса и Меси колку и да ги мразам признавам дека Реал едвај ги сопира а не некој си тим ебан од Калчо.Свесен ли си дека Реал да дојде не од Наполи,Палермо или некој друг,него до Милан,Интер сигурно би бегал +10 на крај.Чоек збори што сакаш фудбалот во Италија ќе го достигне дното набргу,а ако не се превземе нешто набргу би било тешко со години после.ДА не збориме за репрезентативниот тој е веќе смешен.
http://www.worldwide-tax.com/italy/italy_tax.aspа да не знаеш колку е во италија? знам голем е и таму, за разлика од шпанија