K
kalimer0
Гостин
1. Премиер лига
2. Премиер дивизија
3. Серија а
Англискиот фудбал е погруб од шпанскиот
2. Премиер дивизија
3. Серија а
Имаш право Шпанците за Итаљанците се неспоредливи4. еве да земеме и на репрезентативно ниво каде што 90% од тимовите се составени од играчи кои играат во домашни првенства,освен фабрегас и торес за шпанија,и роси и балотели за италија.
неспоредливи се...едните светски прваци и европски прваци,другите не можат група да поминат.
Е да си ми жив и здрав.Малце зезнато е да кажеш која од овие лиги е најдобра, зошто во сите од нив се игра различен фудбал со различна традиција, ривалства, услови во кои работат клубовите итн.
Ако гледате од комерцијален аспект, англичаните се далеку на врвот. Нив први им текна да го искомерцијализираат фудбалот до коска, и како резултат на тоа имате клубови од средината на табелата кои можат без проблеми да фрлаат по 15тина милиони евра на нови играчи.
Ако тргнеш од играчки аспект прва е шпанската лига во последните години ( најмногу ради Барса и Реал) заради стилот на игра и тоа што се популаризира тој, кратки брзи додавања со техника во преден план, стил на игра. Најмногу благодарение на Барса и на Шпанска репрезентација.
Ако глеаш на исполнетотст на стадиони први се Германците кои и најбрзо растат фудбалски. Плус и она финансиско правило што важи за сите клубови ги тера и прилично здраво да работат сите клубови.
А последниве години и играта им е во подем и станува многу атрактивна за гледање.
Е за жал само Италијанците неможат да се пофалат со ништо последниве години, освен со традицијата на играње шах со топка во скоро сите лиги.
Дури и оние светска класа клубови, миланските, Јувентус и можда Рома и Лацио, се повеќе стануваат просеќни европски клубови. Се пунат со просечни играчи, јаките најчесто се прдаваат за да се извади профит од работењето, а школите им се застанати во 90 година. Нив им треба комплетен нов вид на работење и малце по модерно, корпорациски да бидат организирани.
По мое мислење:
1\2. Premier\ Шпанска лига
3. Германска лига
4. Италијанска лига
итн.
А, и муабетот дека Барса и Реал пак би имале 20 бода разлика пред трериот во Италија, јас не се согласувам. Италијанците имаат у усовршено анти- напаѓачки фудбал. Тоа им е во крвта. Мислам дека баш во Италија такви технички, напаѓачки тимови повеќе би се мачеле. Пак би биле први ама не би бил толку неизрамнет фудбалот. И нема да треба само да изглеаш пет минути од наптреварот за да видиш кој ке победи
Хммм...... Овој Мамба познат ми е , како да го имам негде видено, само неможам точно да се сетамЕ да си ми жив и здрав.
Ова кој не сака да го разбере нека го напраи следново http://www.youtube.com/watch?v=jLLxTGv98Uc
Ова сигурно ти има останато во сеќавање од зборувањата на постари луѓе кои ја паметат генерацијата на ариго саки,дино sоф и остали ))Имаш право Шпанците за Итаљанците се неспоредливи
Јес да беше пријателска али едно запамти со Таљанците на репрезентативно ниво нема играчки.
Што да ви кажам деца глејте фудбал па ќе дискутираме ...
Дај уште некои детали па ја ќе ти помогнам да се сетиш..Хммм...... Овој Мамба познат ми е , како да го имам негде видено, само неможам точно да се сетам
На Ултрас Онлајн те имам видено....хахахаххаах...мислам дека си тиОва сигурно ти има останато во сеќавање од зборувањата на постари луѓе кои ја паметат генерацијата на ариго саки,дино sоф и остали ))
поминаа тие времиња друже,денеска никој од никого не се плаши.
и колку за информација,итаљанците од 94та па се до оваа пријателска немаа победа со шпанците.
цели 17 години,во кои се одиграни 6 натпревари,4 победи и 2 нерешени.
--- надополнето: Aug 11, 2011 11:59 PM ---
Дај уште некои детали па ја ќе ти помогнам да се сетиш..
Ја тебе те немам видено
Грешка друже не си ти извини сум те помешалНа Ултрас Онлајн те имам видено....хахахаххаах...мислам дека си ти
Нема врска супер си играат и дефинитивно најак фудбал играатПремиер Лига - 11 голови во 7 натпревари
Бундеслига - 20 голови во 7 натпревари
Јеп, најјаки се англичаните. У пм се јаки...(првите 5 и последните 5 минути де...во меѓувреме гледај коњски трки и неточни додавања).
Се согласувам.Премиер Лигата е реално најдобра.1. Премиер лига
2. Премиер дивизија
3. Серија а
за Баерн сум да и денес ке си ја гледам Баерн со Кајзерслаутерн а не Болоња- Милан(пример) хаха ..туку не ми беше тоа зборот..али нема веза јас си ја гледам Бундеслигата како подобра многу подобра и поквалитетна лига последниве неколку години во споредба со Сериа А па и Шпанската а да не зборувам поа за Франција тие таму не играат фудбал..Секој си гласа за лигата од која потекнува неговиот омилен клуб, а нас не има најмалце. Така анкетата не е релевантен фактор според кој можеме да си ги мериме.