Која е најдобра лига според вас?

Што мислете која е Најдобра Лига од наведнативе?

• Премиер Лига

Гласови: 229 48,2%
  • Примера Дивизија

Гласови: 88 18,5%
  • Сериа А

Гласови: 109 22,9%
  • Бундес Лига

Гласови: 33 6,9%
  • Некоја друга што не е на Анкетава

Гласови: 16 3,4%

• Вкупно гласачи
    475
Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.567
Небо земја се у квалитет, Сериа А би можела да биде втора лига на Примера, Наполи се бори за титула таму, и после губи 5-0 од Барса, нема смисла :)
Да, али од друга страна у Премира има само два клуба. Наполи се на рамниште на Валенсија, Атлетико моментално, а Барса да не се лажеме може кого сака и кога сака да тепа 5-0 моментално. :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Да, али од друга страна у Премира има само два клуба. Наполи се на рамниште на Валенсија, Атлетико моментално, а Барса да не се лажеме може кого сака и кога сака да тепа 5-0 моментално. :)
Тачно у Примера фактички се игра за 1во и за 3то место :)

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Еве вака.Премиер лига ми иде на живци пошто мразам англиски фудбал,трчаат ко муви без глави,секоја втора утакмица +5,шпанска лига е катастрофа,разлика меѓу 1-во и 2-ро место 20 бода,меѓу 2-ро и 3-то 30 бода,20 години не сум видел да им се вмеша некој у борба за титула на Реал и Барса освен Сосиедат,Депортиво и Валенсија по една година така и после пак по старо.Сериа А реално има најизедначена лига во последниве 4-5 години,може нема голови ама она на што се дивам е нивната тактика,не играат за лепота туку само за да се победи.Мурињо играше италијански фудбал со Челзи и затоа им ебеше мамата у Премиер лига и сите го пцуеа,1-0,2-0 секоја утакмица.Ако примиш гол против италијански тим а не си Барселона не се надај на победа.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Гласав за Премиер Лига затоа што поголем дел од најдобрите играчи се таму. Највозбудливи натпревари има било кој тим да игра. Примера и Сериа А ми се после Премиер Лигата. Примера најинтересна ми е кога играат Ел Класико. А и Бундес Лигата не е лоша, но нема некои звучни имиња, само што голови паѓаат доста и затоа е интересна. Француското (Лига 1) па воопшто не ми е интересно. Голови скоро и да нема.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Примера, Примера, Примера, Примера, Примера, Примера, Примера, Примера, олеееееееееееееееееееееее олееееееееееееееее олеееееееееееее...останати педери ебете сееееееее олеееееееееее:icon_lol:

Член од
29 август 2009
Мислења
291
Поени од реакции
405
Од кога пратам фудбал најмногу го пратам италијанското првенство но сепак за мене Премиер Лигата е дефинитивно број еден,особено последниве години кога имаш 6-7 тима кој бодовно се сите на плус минус 2-3 бода и се борат за титула а и секое второ коло имаш дерби натпревар за гледање.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.151
Поени од реакции
4.036
Ма каква премиер каква примера каква сериа а...

Champions League е најдобра ЛОЛ

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
најдобра Шпанија, а најинтересна Премиер..

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.805
Поени од реакции
12.190
Според мене најдобра Премиер. Најдинамична, највозбудлива итн итн. Едино судиите не чинат и се надевам тоа да се среди. А другиве лиги стварно не знам како би ги наредил. Во Примера играат веројатно двата најдобри клуба во светот моментално арно ама освен нив другите слабо. Сериа А - има неколку добри клуба и е далеу понеизвесна ама сепак екипите некако во последно време не се на ниво. Бундес лигата би ја ставил веднаш зад Премиер доколку имаше неколку постабилни клуба што играат во Европа. Вака освен Баерн не гледам друг стабилен клуб. Еднаш се шампиони после се борат за опстанок. Едино Баерн е константен. Кога еве Дортмунд и Шалке би биле константни и во Германија би се формирала една топ четворка со силни екипи кои во Европа ќе бидат страв и трепет би била втора. Вака .....стварно не знам. Интересни утакмици, страшна публика и посетеност и добра финансиска состојба на клубовите ама кажав кој е проблемот.
Француската не е вредна ни за споменување. Ама баш никаков фудбал нема. Се собрале црнци и само трчаат по топката. Никаква игра никаква динамичност. Сите утакмици се 0-0, 1-0 или пак 1-1. Да гледа човек резултати ќе си помисли бинарен броен систем е ова

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Дека најдобра лига е Англиската се виде вчера :pos:
Сити и Јунајтед што у Англија никој не може да им се фати за ... годинава, си испаднаа поштено у групи у ЛШ
а дека Примера е моментално лига број 1 во свет доволно сте големи и паметни да сватите зошто ;)

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Seria A-3 тима
Preimer-2 тима
Primera-2 тима
Bundes-1 тим