Која е вашата ОМИЛЕНА СЕРИЈА?

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
1. Lost
2. Округот Оринџ
3. According to Jim
4. И една од најјаките ТВ серии досега: Sleeper Cell ( Терористичка Ќелија ). :)

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
1.Lost
2.Prison Break

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
1. Friends
2. Charmed
3. Lost

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.402
Поени од реакции
590
head напиша:
3-rd rock from the sun:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Da doplnam uste nekoja serija :
- LOST
- 24 (izgledav 5-6 epizodi i se navlekov , a imam uste 4-5 sezoni za gledanje)

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Имам пишано на темава, The Sopranos ми е сеуште и во иднина ќе ми биде најомилена серија, а и најзначајна затоа што го сфаќа сериозно медиумот (ТВ) додека повечето останати се шаблонизирани парчиња срање, не дека авторите не знаат подобро, но бидејќи мораат ради рејтинзи и популарност. Се разбира гледам и серии од т.н. network станици (Лост, 24 итн) и морам да ги набројам некои од сериите кои порано ми оставаа голем впечаток иако знаев дека има нешто труло во нив :P

...пред се Homicide, која во средината на деведесетти беше сосема различна од многуте серии дотогаш особено цајканските.
Lois & Clark: The Adventures of Superman
Strange Luck
First Wave
Nash Bridges (сеуште ми е закон затоа што Хантер С Томпсон имал удел, а и ако отишла во правец во кој он сакал мислам дека ќе беше ооодлична:))

И серија од која имав гледано неколку епизоди претежно од првата сезона, серија која можеше да стане сосема поинаква, но отиде во дебилен правец. Тоа е Beverly Hills, која беше прилично ОК серија со приказна за обично семејство кое се сели во таква елитна населба и имаше голем критички елемент во својата прва сезона, а замина како една од најшмизларските серии евр (фала богу не гледав многу епизoди па да се сјебам :P)

А, од новите популарни серии што ги гледав/гледам ретко што ми се допаѓа. Ed беше ок, иако главната прича (лубовна лимондаска) беше за нигде али имаше одлични карактери и останати приказни и беше и сеуште ми е најхумористична играна серија досега.

Потоа Judging Amy (исто така полна Лејм Ствари(тм) али и фантастични делови) и CSI Лас Вегас, толку можев да издржам после чат-пат ја фаќам, сепак досадно ми е да гледам апсолутно исти епизоди само со нови кул убиства и нови апарати и неизбежниот како-не-ни-текна-на-ова момент кој е очигледен и во која минута ќе дојде.
Star Trek: Voyager ми беше, и ми е омилена СајФај серија со една од најсолидните глуми на главни ликови на малиот екран.
Гледав Лост, срање ми е.
Ja гледав прва сезона на Мастерс оф Хорор и беше просечна во најдобрите епизоди. Ќе ја земам деновиве и втората па ќе видиме што се дешава таму.
Моментално гледам House MD и дефинитвно имам позитивни импресии, малце ги касна the Homicide bug, Fox, па главниот лик (доктор) не е морално-етички издигнат на ниво на божество туку е мизерен, сакат тип со црна смисла за хумор, а односот кон пациенти му е многу посебен. Слушам и Dexter оди во тој правец со форензичар кој самиот е сериски убиец.

Firefly, беше супер серија, каубојци, свемир, пцуење на кинески, но Фокс не дава добри серии да егзистираат.

Rome е друга прича, HBO-BBC продукција, класа серија али не е за сите. Богата со насиље, секс, добра глума, голем буџет, ќе се збунат децата па ќе почнат да мислат дека Wost e сwање, а не сакаме тоа да се случи. :P

За 10 дена почнува последната (полу) сезона на Сопранови и набрзо ќе немам што да гледам, но сериите на HBO кои ги немам гледано досега би требало да бидат доволни за пополнување време, имено Deadwood и The Wire (ми го отекоа со препораки за оваа). Уште да се најдат овие и све ќе биде супер.

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Најомилена ми е Star Trek: TNG - со тоа сум пораснал :)
Од другите ако се сеќавате на една серија 3rd rock from the sun (можда некој погоре ја спомнал, ми е мака да листам наназад), CSI Vegas, Only fools and horses, Simpsons и Southpark разбирасе :)

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Пријатели
Фиби рулз:pos2:

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
Porano pleme, veke ne ja davat inace momentalno: South park, Simpsons, Everybody hates Chris...

Член од
27 март 2007
Мислења
735
Поени од реакции
316
Малце ќе отидам Оф Топик, да прашам дали има некој што сака да направиме размена со некои серии, еве ви листа од тие што ги имам јас, ако имате некоја што ја немам и секако ако сакате да се размениме пишете ;)

heroes
prison break
lost
supernatural
the dresden files
treshold
the lost room
smallville
24
invasion
surface
jericho
eureka
battlestar galactica
CSI:Las vegas
Desperate hauswaives
Taken
Joe
Friends
charmed
The 4400

btw---> ај нека ни е за многу години празников. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ :D

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Ja_CakaM напиша:
Малце ќе отидам Оф Топик, да прашам дали има некој што сака да направиме размена со некои серии, еве ви листа од тие што ги имам јас, ако имате некоја што ја немам и секако ако сакате да се размениме пишете ;)

heroes
prison break
lost
supernatural
the dresden files
treshold
the lost room
smallville
24
invasion
surface
jericho
eureka
battlestar galactica
CSI:Las vegas
Desperate hauswaives
Taken
Joe
Friends
charmed
The 4400

btw---> ај нека ни е за многу години празников. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ :D
:shok:
Имам неколку серии ама толку?!?
Мене ми требаат
Desperate Housewives
Surface(oваа престанаа да ја снимаат,така?
)
Smallville
Supernatural
Prisonbreak....

Oд серии ако ти треба нешто се ми имаш(јас што го имам) освен ако сакаш можам да ти најдам(многу другари имаат други серии и ако сакаш ќе им кажам да ги преснимам да ти ги дадам) star trek било кој серијал, ало ало 4-5 епизоди, dexter до 12та епизода(оваа ја имам јас,имаат само 12 епизоди снимано ама не знам дали е откажана серијата,последната епизода е прикажана на 30 декември).......ќе прашам дали имат и некои други серии,мислам сигурно имаат ама не ми текнува во моментов...

П.С.Болдираните серии ги имам и јас

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.028
Поени од реакции
623
Abe Mladi Buntovnici i Perla ha ha:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom