Која банка е најдобра? (ваши искуства со банки)

S

Sheldon Cooper

Гостин
секоjа банка е по некоj критериум подобра од другите, на пример за давање кредити за малите претприjатиjа наjфлексибилна е прокредит, наjнефлексибилна е комерциjална, за големи претприjатиjа е стопанска, за станбени кредити е исто стопанска итн..

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
По кој критериум најдобра?
Ја сум иначе со стопанска откога имам сметка во банка воопшто... и не сум сменил ниедна досега.

L

.Lost Angel.

Гостин
Ниедна сите гледаат да те зафркат и да ти соберат што повеќе пари банка си е банка добра е колку да чуваш пари за др поубаво и не ни влагај :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Кога имаш пари за вадење сите се добри.
За кредити сите се исти со каматите, сите гледаат да те убедат да земеш нов кредит. Стопанска банка највеќе зафркава со тој ОК кредитот многу се жалат. Порано имав потрошувачки кредит го вратив и после тоа 10 пати ми звонеа да земам ОК. ИМ викам кога ќе сакам сам ќе дојдам сега не.
Не се будали да молат некој за да му дадат пари имаат корист - каматата.

За чување пари имам искуство само со Тутунска банка ама услугата во мојот град услугата им е нула.
За да си ја земам картичката чекав цел саат да дојде вработениот бидејќи излегол да се шета за време на работа. Да уплатам нешто исто така ме шетаат по шалтери оди на тој овде е пауза.
Во Стопанска и Комерцијална банка премногу гужва од пензионери и студенти не може да се дојде на ред.
Во помалите банки немам многу доверба за да им оставам пари да ми чуваат. За такви работи се знае Стопанска, Тутунска и Комерцијална банка.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ко ќе дават сите се добри, ко ќе земат никоја не чини :)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Која е најдобра банка според вас :)
Hehehehе детско прашање, по кој критериум: да си акцинонер , да си нивен корисник, за орочување депозити која е најдобра, за земање кредити која е најдобра со најповолни каматни стапки, која банка највеќе го потикнува развојот на малите и средните компании и уште 300 други параметри што е за тебе најдобра , најсекси службенички да имаат, највеќе мермер да имаат најголема актива или најголем профит да имаат. Стварно глупо прашање.:)

C

cige

Гостин
Ако треба да уплаќаш нешто, во пошта зимаат најмала камата, 1.5%

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Банкарите велат (најреално од нив) со самото стапнување во банката, ти веќе си зијан :cool:
Значи најдобра банка е таа кај шо имаш познат вработен за да те упатат во цаките и да не си ептен многу зијан.Далеку се сите од стандарди и почитување клиенти.

Мислам дека имаше друга тема ваква :confused:

Член од
25 март 2010
Мислења
37
Поени од реакции
18
Е ај опишете ми ја неспособноста на стопанска и нивниот систем на работа.

На 11 Ноември 2011 год. преку Moneybookers испратив до Македонија 10 евра чисто да проверам дали точно сум ја внесол сметката на девизната картица и дали ќе стигнат во Македонија. Чекај месец два ништо нема. И си реков ај десет евра ништо не се голема работа.

И како гром од ведро небо пред две недели, на домашна адреса ми стига писмо од СТБ дека сум имал прилив на девизната сметка и дека морам да го одобрам пред парите да ми легнат на сметка.

Ај што се изначекав во Буњаковец за да го средам тоа и да потпишам 5 листа за да ми легнат на сметка. И после најголемата смеа ме пукнало. На потврдите што ми ги дадоа се гледаше дека 10 евра стигнале во македонија на 14 Ноември 2011. А јас ги извадив на 19 Март 2013.

Со гулаб писмоносец ли ги носеа парите од Лондон или се толку неспособни што едни 10 евра година и пол не можат да са ги најдат во системот. Да не станува збор за некоја поголема сума за пари. Еден век ќе треба да ги чекам.

А реално гледано иако не сум обожавател на фосилите што работат на шалтерите во СТБ, електронското банкарство и плаќањето и е одлично и дел од вработени во контакт центарот (по глас се познава дека се млади) се прилично добри и доста си ја разбираат работата.

И плус тоа денес видов дека издале апликација за Iphone и андроид. За друга банка не знам дали имаат апликација или поправете ме ако грешам.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.520
Уни Банка е срање.

Ми скинаа 1000 денари од картичката беспотребно и немаа поим каде отишле. Се однесував културно, ме вртеа една недела низ банката и немаа поим што се случило. Ми викаа - дојди утре секој ден.

На крајот на интернет го најдов бројот на таа незнам главната за трансакции во централата во Скопје, и се подразвикав по телефон и ми ги пуштија парите.

Тоа беше последен пат да имам било што со нив, за кратко време и ја затворија банката во Кавадарци - толку ги бивало.

А од Тутунска и Комерцијална сум задоволен. Посебно од Тутунска.

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Правев тура по банки...затварав некои стари сметки. Значи бев во Комерцијална Тутунска Стопански Шпаркасе и Охридска во ист ден.
Комерцијлана се ОК иако знеа да се чека
Тутунска имаат фино организирано не се чека многу ама знаат да гњават со бирократија
Стопанска= ХАОС и ред и нељубезни и глупа бирократија најлошо си поминав...никад више не им влагам.
Охридска беа најљубезни и најкултурни ама се смотани и ми бараа провизии за глупости (само таа ми бареше провизија за затворање на сметка ниедна друга банка)
Шпаркасе беа брзи и ефиксани ОК се.
Според мене најфино искуство имав со Шпаркасе и Тутунска...Стопанска најсрање.

Член од
25 март 2010
Мислења
37
Поени од реакции
18
И уште една глупост во стопанска банка со нивната посебна картица Интернет Виза за плаќање преку интернет.

Доколку сакаш да си купиш нешто пример во 11 ноќта, а на таа сметката за интернет купување имаш 0 денари, ќе си почекаш утре.
Кога се прават налози и ако е покасно од 6 навечер, налогот ќе мора да го направиш за утре кога и е терминот на плаќање, мислам од 9 до 18 и ќе си почекаш пола саат додека да го известат виза центарот дека имаш пари на таа сметка за платиш на интернет.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Во Стопанска во Тетово не се влага, обавезно 45 минути ќе чекаш. Во другите нема толку гужва.

Kajgana Shop

На врв Bottom