Гечевски: Не одам во Левски и сега не ми е до кошарка
Тодор Гечевски сериозно размислува да стави крај на играчката кариера поради заморот и честите и сериозни повреди.
Гечевски беше еден од најзаслужните за најголемиот успех на макбаскетот, четвртото место на Европското првенство во Литванија. Со своите пожртвувани игри, беше незаменлив под кошевите, но заработи скршеница на левата рака на дуелот со Словенија од втората фаза, поради што ги пропушти останатите мечеви. По завршувањето на шампионатот, реши да направи подолга пауза.
Деновиве се шпекулираше дека потпишал со бугарски Левски и дека сигурно ќе заигра за десетина дена.
- Нема ништо од мојот ангажман во Левски. Јас после ЕП кажав дека сакам добро да се одморам. Последните месец и половина беа напорни за мене и затоа, во моментов, не ми е до играње кошарка - изјави за "ВЕСТ" Тодор Гечевски.
Русокосиот центар размислува и да се повлече од кошаркарските терени.
- Лонгетата морам да ја носам уште десетина дена, па процесот на рехабилитација
ќе потрае. Повредата не беше ни малку наивна, имав повеќе скршеници на левата рака, а ме мачи и повредата на десниот лакот. Повредите и заморот се причините што сериозно размислувам да ставам крај на кариерата како играч - додаде високиот кавадарчанец.
Евентуалното пензионирање на големиот борец Гечевски ќе биде голем удар за македонскиот национален тим, кој следното лето го чекаат квалификации за Олимписките игри во Лондон.
Минатата сезона, Гечевски настапуваше за ПАОК, а во кариерата ги бранеше боите на Тиквеш, МЗТ, Работнички, Никол ферт, Ер Авелино, Бренд Хаген и на Задар.